Home Greek News ΕΚΤΑΚΤΟ – ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ! ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΡΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ! ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΡΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ

by _
0 comment 146 views

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ! ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΡΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ…

ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΧΩΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ;;; ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – (ΦΩΤΟ ΣΟΚ)

(Upd)

Ο πρέσβης της Ρωσίας στην Τουρκία, πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια έκθεσης στην Άγκυρα – Σύμφωνα με τουρκική εφημερίδα ο ένοπλος φώναξε «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος»

Η αιματηρή επίθεση εναντίον του Ρώσου διπλωμάτη Αντρέι Καρλόφ έγινε στην Άγκυρα, στα εγκαίνια μιας έκθεσης στο Κέντρο Μοντέρνας Τέχνης, όπου είχε κληθεί να παρευρεθεί ο πρέσβης της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την Hurriyet, o Καρλόφ δέχτηκε τα πυρά του αγνώστου τη στιγμή που ετοιμαζόταν να εκφωνήσει την ομιλία του.

Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν στην hurriyet.com.tr ότι πίσω από τις επιθέσεις βρίσκονται μέλη εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης.

Την ίδια στιγμή, συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες σχετικά με τον δράστη, ο οποίος λέγεται πως παραμένει στο χώρο, με την τουρκική αστυνομία να διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό του.

Δημοσιογράφος της Habertürk υποστηρίζει πως ο ένοπλος πριν ανοίξει πυρ κατά του πρέσβη φώναξε «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και πρόσθεσε πως πήρε εκδίκηση για την καταστροφή στο Χαλέπι.

Η κατάσταση της υγείας του θεωρείται κρίσιμη.

Το CNN Türk αναφέρει πως υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, ενώ Τούρκοι δημοσιογράφοι υποστηρίζουν πως ο δράστης κατά την είσοδό του στο «Modern Arts Centre» είπε ότι ήταν αστυνομικός.

Αναλυτικότερα, ο δράστης λέγεται πως έφερε πλαστή αστυνομική ταυτότητα, φορούσε μαύρο κοστούμι και πυροβόλησε 30-35 φορές.

Την ίδια στιγμή, συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες σχετικά με τον ένοπλο, ο οποίος λέγεται πως παραμένει στο χώρο, με την τουρκική αστυνομία να διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό του.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, σε ανακοίνωσή του εξήγησε πως ο πρεσβευτής επρόκειτο να εκφωνήσει ομιλία στα εγκαίνια της έκθεσης «Η Ρωσία με τα μάτια των Τούρκων».

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass που επικαλείται μαρτυρίες αυτοπτών ο δράστης πυροβόλησε αρκετές φορές και φώναζε: «Βγείτε έξω!», ενώ άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο άνδρας έλεγε: «Εμείς πεθαίνουμε στο Χαλέπι, εσείς θα πεθάνετε εδώ».

Φωτογραφία από το σημείο της επίθεσης

Ο δράστης πριν την επίθεση

http://www.protothema.gr/files/1/2016/12/19/ambassa%20turk%20(1).jpg

screen-shot-2016-12-19-at-9-17-58-am

Ο πρεσβευτής Αντρέι Καρλόφ

http://www.protothema.gr/files/1/2016/12/19/ambassa%20turk%20(2).jpg

screen-shot-2016-12-19-at-9-17-50-am

Ο πρέσβης της Ρωσίας στην Τουρκία, πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια έκθεσης στην Άγκυρα

Άγνωστοι πυροβόλησαν τον πρέσβη της Ρωσίας στην Τουρκία. Η αιματηρή επίθεση εναντίον του Ρώσου διπλωμάτη Αντρέι Καρλόφ έγινε στην Άγκυρα, στο πλαίσιο έκθεσης την οποία επισκεπτόταν ο πρέσβης της Ρωσίας.

Η κατάσταση της υγείας του πρέσβη της Ρωσίας θεωρείται κρίσιμη.

∏ηγή: protothema.gr

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr