Home Greek News Νέα οικονομικά αλά ΣΥΡΙΖΑ, δια των χειλιών καθηγητού… | Defence-point.gr

Νέα οικονομικά αλά ΣΥΡΙΖΑ, δια των χειλιών καθηγητού… | Defence-point.gr

by _
0 comment 95 views

Στο ψυχιατρείο θα στείλουν όσους διατηρούν την ψευδαίσθηση ότι σπούδασαν οικονομικά, εντός ή εκτός Ελλάδος, καθώς ο άρτι αφιχθείς από τις Ηνωμένες Πολιτείες υπουργός Παπαδημητρίου, παρά τα λαμπρά ακαδημαϊκά διαπιστευτήρια που τον συνοδεύουν, αποφάσισε να μας τρελάνει, λέγοντας ότι η υπερφορολόγηση (δεν επαρκεί πλέον ο όρος για να περιγράψει την κατάσταση πάντως) δεν παίζει ρόλο στην αναπτυξιακή επιδίωξη της ελληνικής οικονομίας…

Όταν σηκώθηκαν και οι πέτρες από τις αντιδράσεις, ο υπουργός επέλεξε να κατηγορήσει όλους τους άλλους, αντί να πει ότι εννοούσε το σκανδιναβικό μοντέλο, το οποίο παρότι στηρίζεται σε μεγάλη φορολογία, καταφέρνει να διατηρεί την ανάπτυξη στις χώρες εκεί.

Ο υπουργός μας όμως ξέχασε κάποια βασικά πράγματα. Όντως ο επενδυτής πηγαίνει να επενδύσει τα ωραία του λεφτά στις χώρες εκεί, μόνο που έχει να αντιμετωπίσει μια δίκαιη εκ των προτέρων συμφωνία, για τη οποία μάλιστα γνωρίζει ότι πρόκειται να τηρηθεί, άρα μπορεί να εκπονήσει αξιόπιστο επιχειρηματικό σχέδιο. Όχι όπως στην Ελλάδα.

Τι άλλο γνωρίζει όμως ο επενδυτής εκεί; Ότι τα χρήματα που θα δώσει για φορολογία είναι ανταποδοτικά. Διότι εκεί δεν θα μπλέξεις με ένα εκατομμύριο άχρηστες γραφειοκρατικές διαδικασίες για να ταΐζεται ο στρατός από τους κομματικούς κηφήνες που έχωναν άπαντες διαχρονικά στο Δημόσιο και συνεχίζουν επάξια την «παράδοση» και οι παρόντες «αριστεροί».

Διότι εκεί δεν θα βρει μπροστά του ένα σύστημα στημένο για λογιστές και δικηγόρους, ένα σύστημα που δε σε αφήνει να ασχοληθείς με αυτό που ξέρεις να κάνεις και αποφάσισες να το κάνεις με τρόπο που θα ανοίξει θέσεις εργασίας, καθότι θα απασχολείσαι με οτιδήποτε άλλο πέραν του αντικειμένου σου.

Διότι εκεί δεν θα έρθει οποιοσδήποτε υπουργός να σου πει πόσους θα προσλάβεις και πόσους θα απολύσεις, εμμέσως διεκδικώντας λόγο για το πώς θα κάνεις την επιχείρηση κερδοφόρα, ώστε στη συνέχεια να φροντίσει το κράτος για όλα τα υπόλοιπα από τη φορολογία περίπου 50% που εισπράττει.

Αυτά τα ολίγα, και πόσα άλλα που ξεχνούμε αυτή τη στιγμή, λησμόνησε ο υπουργός μας, απογοητεύοντας όσους, διαβάζοντας το λαμπρό βιογραφικό του, θεώρησαν ότι ίσως και να φέρει νέα πνοή και να ξεκολλήσει τα σκουριασμένα μυαλά των «αριστερών» οι οποίοι καταστρέφουν σε καθημερινή βάση τη χώρα, κυρίως όμως την κοινωνία της, τους πολίτες της…

Διότι τείνουμε όλοι να ξεχάσουμε ότι το ΚΡΑΤΟΣ χρεοκόπησε, όχι οι ΙΔΙΩΤΕΣ και αντί να το πετάξουν στα σκουπίδια όπως είναι και να στήσουν ένα καινούργιο στα πρότυπα σύγχρονων και ευέλικτων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή οποιουδήποτε άλλου που συμπεριφέρεται ορθολογικά…

Ενός κράτους που δεν έχει είλωτες του ιδιωτικού τομέα να εργάζονται για να διατηρήσουν τα «τρελά» νούμερα του δημοσίου τομέα, καταστρέφοντας και τους χιλιάδες πανάξιους και παραγωγικούς υπαλλήλους που τους εξουδετερώνει η «κρεατομηχανή» του συστήματος, αντί να αποτελούν πυλώνες του.

Διότι πώς να πειστεί ο κάθε Σόιμπλε για τη… χρηστή διοίκηση, όταν η Γερμανία των 100 εκατομμυρίων ψυχών περίπου, έχει 200.000 δημοσίους υπαλλήλους περίπου (2-3% του πληθυσμού), τη στιγμή που εδώ μέχρι πρόσφατα αν έβαζες μέσα και τους «συνδεδεμένους» με το Δημόσιο, περνούσες ως ποσοστό το 10% του πληθυσμού.

Πηγη:

http://www.defence-point.gr/news/?p=166764

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr