Home Greek News O ‘Eλληνας του Τραμπ στο protothema.gr

O ‘Eλληνας του Τραμπ στο protothema.gr

by _
0 comment 164 views

O 35χρονος επιχειρηματίας επιλέχθηκε μέσα από μια μεγάλη λίστα ομογενών υποψηφίων για τη συγκεκριμένη θέση – κλειδί…

Τον ομογενή επιχειρηματία Χρήστο Καραφάτσο, επέλεξε ο Ντόναλντ Τραμπ για την κινητοποίηση της ελληνοαμερικανικής κοινότητας υπέρ της υποψηφιότητας του ενόψει των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Ο ίδιος είναι μέλος του Εθνικού Συνασπισμού Διαφορετικότητας (Νational Diversity Coalition) που έχει συστήσει το επιτελείο του Τραμπ, με στόχο να προσελκύσει ψήφους από τις 35 εθνικές κοινότητες των ΗΠΑ, που μπορεί να κρίνουν και το τελικό αποτέλεσμα.

O 35χρονος επιχειρηματίας επιλέχθηκε μέσα από μια μεγάλη λίστα ομογενών υποψηφίων για τη συγκεκριμένη θέση – κλειδί, μετά από εισήγηση του Mάικλ Κόχεν, ενός εκ των στενών συμβούλων του Ντόναλντ Τραμπ. Αποστολή του κ.Μαραφάτσου είναι να προσεγγίσει την ελληνοαμερικανική κοινότητα που αριθμεί επίσημα το 0,4% του πληθυσμού των ΗΠΑ (1,27 εκατ.). Ποσοστό βέβαια που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κρίνει το τελικό αποτέλεσμα σε παναμερικανικό επίπεδο, ωστόσο λόγω του πολύπλοκου συστήματος με την εκλογή εκλεκτόρων ανά πολιτεία -που στη συνέχεια επιλέγουν τον επόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ- η ψήφος των ομογενών μπορεί να γείρει τη πλάστιγγα σε συγκεκριμένες πολιτείες όπως στη Βόρεια Καρολίνα, το Νιου Χάμσαϊρ κ.α.

Πάντως Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι επιζητούν την υποστήριξη ηχηρών ονομάτων του ελληνοαμερικανικού λόμπι, κάποια από αυτά περιλαμβάνονται στη «χρυσή» λίστα του Forbes, προκειμένου να διαθέσουν -εκτός από δυνατό brand και λάμψη- τεράστιες χορηγίες, αναγκαίες για το δυνατό finish της προεκλογικής εκστρατείας.

Όπως λέει ο κ. Καραφάτσος στο protothema.gr, απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη στην πρόταση του επιτελείου Τραμπ, πιστεύοντας στις δυνατότητες του εκκεντρικού υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων και των αλλαγών που μπορεί να επιφέρει στις ΗΠΑ. Στην απόφασή του, έπαιξε ρόλο και η ελληνική καταγωγή του : «Είναι τιμή μου που έχω επιλεγεί να εκπροσωπήσω την ελληνική και κυπριακή ομογένεια στον Εθνικό Συνασπισμό Διαφορετικότητας του Τραμπ, με στόχοι να κινητοποιήσω τους Έλληνες και Κύπριους των ΗΠΑ υπέρ του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος . Αποφάσισα να υποστηρίξω τον Ντόναλντ Τραμπ γιατί μου υπενθυμίζει την καταγωγή και πως ξεκίνησε η οικογένεια μου στις ΗΠΑ. Ο πατέρας μου με τους γονείς του –όπως πολλοί άλλοι Έλληνες- έφτασαν στην Αμερική τη δεκαετία του 1950 με μόλις μία βαλίτσα ρούχα στα χέρια. Ήρθαν στο άγνωστο, χωρίς να γνωρίζουν την παραμικρή λέξη στα αγγλικά, και ξεκίνησαν μια νέα ζωή γνωρίζοντας πως με πολλές θυσίες και σκληρή δουλειά τα παιδιά τους θα έχουν ένα καλύτερο μέλλον. Το αμερικανικό όνειρο που λέμε» λέει επισημαίνοντας πως: «Ο Τραμπ είναι ο μόνος που μπορεί να διατηρήσει ζωντανό το αμερικανικό όνειρο».

screen-shot-2016-11-02-at-7-47-44-am

Ο Εθνικός Συνασπισμός Διαφορετικότητας (Νational Diversity Coalition for Trump), συστάθηκε τον περασμένο Ιούλιο, με στόχο να προσεγγίσει τις εθνικές κοινότητες των ΗΠΑ, μετά το θόρυβο που έχει προκληθεί από θέσεις που έχει λάβει δημόσια ο Τραμπ για θέματα που αφορούν τις μειονότητες αλλά και τη μετανάστευση. Στο NDC συμμετέχουν αντιπρόσωποι από 35 εθνικές κοινότητες των ΗΠΑ (Αφροαμερικανοί, Ασιάτες, Λατίνοι, Έλληνες, κ.ά.) και θεωρείται κρίσιμο όργανο στην προσπάθεια του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος να επικρατήσει στις εκλογές. Ο Έλληνας αντιπρόσωπος στο NDC, εμφανίζεται βέβαιος πως στη συντριπτική της πλειοψηφία η ελληνοαμερικανική κοινότητα θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ, απορρίπτοντας ισχυρισμούς πως οι Έλληνες των ΗΠΑ παραδοσιακά είναι πιο κοντά στο Δημοκρατικό Κόμμα. «Είμαι σίγουρος πως ο Τραμπ θα τύχει της ισχυρής υποστήριξης της ελληνοαμερικανικής κοινότητας στις εκλογές. Καθημερινά συναντώ όλο και περισσότερους Έλληνες που υποστηρίζουν για επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ τον Ντόναλντ Τραμπ. Θα το δείτε στην κάλπη» λέει.

Ο ίδιος απαντάει και στις επικρίσεις της Χίλαρι Κλίντον, που κατηγόρησε τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για ρατσισμό και ξενοφοβία. «Ο Τραμπ είναι υπέρ της νόμιμης μετανάστευσης. Τα χρήματα που κέρδισε στη ζωή του τα κέρδισε επενδύοντας στις εθνικές κοινότητες. Δεν μπορεί ένας εκατομμυριούχος να είναι ρατσιστής. Ως Ελληνοαμερικανός υπενθυμίζω πως οι γονείς και οι παππούδες μου –μαζί με εκατομμύρια άλλων- πάτησαν νόμιμα το πόδι τους στις ΗΠΑ» λέει.

Όσον αφορά θέματα που αφορούν άμεσα την Ελλάδα, όπως η οικονομική κρίση, το χρέος, τα ελληνοτουρκικά και το κυπριακό, ο κ.Μαραφάτσος υποστηρίζει πως οι θέσεις του Ντόνλαντ Τραμπ είναι ξεκάθαρες. «Ποιος είναι καλύτερος να λύσει το θέμα του χρέους ; Ο Τραμπ γνωρίζει από χρέη και τα καταλαβαίνει. Είναι εκατομμυριούχος και έκτισε την αυτοκρατορία του βασιζόμενος στα χρέη. Ξέρει πώς να χειριστεί τέτοια θέματα με επιτυχία. Ο Τραμπ ενδιαφέρεται να υποστηρίξει την Ελλάδα στο θέμα του χρέους και εμείς ως κοινότητα πρέπει να προωθήσουμε την ανάγκη να δοθεί μόνιμη λύση που θα συμβάλλει στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και το να γίνουν επενδύσεις εκεί. Όσον αφορά το Κυπριακό να πιέσουμε για μία δίκαιη λύση στο Κυπριακό. Τονίζω, πως ο Τραμπ έχει πλήρη εικόνα της προσπάθειας της Τουρκίας, να τουρκοποιήσει την Κύπρο». Προκειμένου να προσεγγίσει ψηφοφόρους αλλά και δωρητές από την ελληνοαμερικανική κοινότητα, έχει λανσάρει με επιτυχία το hashtag ‪#‎Greeks4Trump.

screen-shot-2016-11-02-at-7-48-54-am

Όπως λέει είναι ένας εύκολος τρόπος μέσω των social media να δείξουν οι Ελληνοαμερικάνοι την υποστήριξη τους στον Ντόναλντ Τραμπ. «Ο αγώνας μέσα από τα social media έχει τρομερό αντίκτυπο στην καμπάνια του Τραμπ… Εξάλλου ο ίδιος έχει πετύχει να δημιουργηθεί ένα κίνημα αλλαγής στη χώρα. Όλο και περισσότεροι Αμερικάνοι αντιλαμβάνονται πως ο Τραμπ είναι ο άνθρωπος που μπορεί να κάνει μεγάλη και πάλι την Αμερική, όπως είναι και το κεντρικό Moto».

Μετά τα debate των δύο υποψηφίων, ο ίδιος εμφανίζεται βέβαιος για την επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. «Καθημερινά ο αμερικανός ψηφοφόρος συνειδητοποιεί τι πραγματικά λέει και υποστηρίζει ο Τραμπ, κλείνοντας τα μάτια και τα αυτιά σε όσα λένε τα κανάλια και γράφουν οι εφημερίδες. Ακούν τι θέλει να κάνει για τη χώρα και τους ίδιους και κρίνουν» λέει.

Το 2011 ο Χρήστος Μαραφάτσος ανακηρύχθηκε από το περιοδικό Business Week o τρίτος καλύτερος νέος επιχειρηματίας στην Αμερική κάτω των 25 ετών. Σήμερα είναι ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας Blue Sky Capital στην Ουάσιγκτον, που ασχολείται με επενδύσεις και real estate.

Η καταγωγή του έχει ρίζες στην Χίο και στην Σπάρτη, τόπους που αγαπάει και επισκέπτεται κάθε φορά που έρχεται στην Ελλάδα. Όσον αφορά την κρίση στη χώρα μας, εμφανίζεται βέβαιος πως θα επιστρέψουν οι καλές μέρες και πως τη διαφορά θα την κάνουν οι νέοι άνθρωποι. «Μπορεί να είναι μικρή η Ελλάδα, αλλά έχει πολλά να προσφέρει στον κόσμο. Να μιλήσουμε για το καταπληκτικό φαγητό, τον τουρισμό, τα προϊόντα, την ιστορία και τον πολιτισμό από οποιονδήποτε άλλη χώρα».

Προς την κατεύθυνση αυτή, μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ, θα επικεντρωθεί στην προώθηση ενός νέου hastag στα social media υπέρ της Ελλάδας, που θα απευθύνεται στους Ελληνοαμερικανούς και όχι μόνο. Τίτλος του : #MakeGreeceGreatAgain κάτι σαν το προεκλογικό μότο του Τραμπ.

Με τη γιατρό Δέσποινα Μαρκογιαννάκη

screen-shot-2016-11-02-at-7-49-49-am

screen-shot-2016-11-02-at-7-50-00-am

Πηγή:

http://www.protothema.gr/life-style/article/620525/o-ellinas-tou-trab-sto-protothemagr/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr