Home Greek News Γιατί ο Πάπας Φράνσις αναφέρεται μεταξύ των πλέον 50 κορυφαίων σημαινόντων…ΕΒΡΑΙΩΝ;;;

Γιατί ο Πάπας Φράνσις αναφέρεται μεταξύ των πλέον 50 κορυφαίων σημαινόντων…ΕΒΡΑΙΩΝ;;;

by _
0 comment 127 views

ΧΜΜΜ….

-του Ιωάν. Κουντούρη | Λος Άντζελες | 19.00, 18 Σεπτ. 2016 | JohnKountouris.com

Μπορεί να φαίνεται σαν ένα λάθος, αλλά δεν είναι. Ο Πάπας Φράνσις έχει αναφερθεί μεταξύ των 50 πλέον σημαίνοντων Εβραίων στις Ηνωμένες Πολιτείες…

Ο κατάλογος δόθηκε στη δημοσιότητα από το Jewish Daily Forward, το οποίο είναι ένα αμερικανικό έντυπο. Από τους 50 υποψήφιους, δεν χρειάζεται δύο απο αυτούς να είναι Εβραίοι. Μπορούν να επιλεγούν για το σεβασμό και την κατανόησή τους για την εβραϊκή κουλτούρα.

Δεν είναι μυστικό ότι ένας από τους στενότερους φίλους του Πάπα είναι ένας Εβραίος ραβίνος, ο Αβραάμ Skorka, από την Αργεντινή. Στην πραγματικότητα, οι δύο συν-φιλοξένησαν μια εκπομπή τηλεόρασης στο Μπουένος Άιρες, η οποία επικεντρώθηκε σε διαθρησκευτικό διάλογο. Συνέγραψε ακόμη και ένα βιβλίο με τίτλο «Περί Ουρανού και Γης».

Mεταξύ άλλων λόγων, o Πάπας έχει απυήθει δημόσια έκκληση  για τον τερματισμό του αντισημιτισμού και ο ίδιος έχει εκφράσει μεγάλο ενδιαφέρον για ταξίδια στους Αγίους Τόπους το 2014, ως ένας τρόπος για τον τερματισμό των εντάσεων μεταξύ των δύο θρησκειών.

Ο κατάλογος έχει 13 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της θρησκείας, αλλά αυτό δεν είναι στην πραγματικότητα η κατηγορία στην οποία είχε συμπεριληφθεί ο Πάπας. Αναφέρθηκε κάτω από την κατηγορία «Plus», η οποία έχει οριστεί για δύο «μη Εβραίους».

Μαζί με τον Πάπα Φράνσις, αναφέρθηκε κι η ηθοποιός Αντζελίνα Τσουλί.

Πηγή:

http://www.romereports.com/2013/11/15/why-is-pope-francis-listed-among-the-top-50-most-influential-jews

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr