Home Greek News Έρχονται κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς από το νέο έτος του 2017;;;

Έρχονται κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς από το νέο έτος του 2017;;;

by _
0 comment 126 views

-του Ιωάν. Κουντούρη | Λος Άντζελες | 19.46, 14 Σεπτ. 2016 | JohnKountouris.com

Δικά μου σχόλια:  Εγώ προσωπικά μιλάω για αυτό το θέμα εδώ και ένα χρόνο τόσο απο το δικό μου ιστολόγιο εδώ όσο και απο την ελληνική τηλεόραση και ελληνικές ραδιοφωνικές εκπομπές (π.χ., HELLAS FM απο τη Νέα Γιόρκη)  Σε ένα άρθρο μου απο τον περασμένο Απρίλιο με τίτλο «Μπορούν να μας πάρουν τα λεφτά ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ!» (πατήστε εδώ) έγραψα τα εξής:

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ, ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΟΤΙ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΙΣΧΥ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΑΝΑΦΕΦΑΛΑΙΩΜΕΝΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

Διαβάστε τώρα το ακόλουθο άρθρο απο το σάιτ vip-news.gr και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα!

_______________

TO ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ | ΠΡΟΦΥΛΑΞΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ…

Μακάρι Παναγιά μου να είναι ψέματα…

Δείξτε ψυχραιμία για όσα διαβάστε πιο κάτω.

Έρχονται κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς από το νέο έτος…

Ποιοι κινδυνεύουν:

Με το νέο έτος όσοι χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία θα βρεθούν αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να δουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να αδειάζουν.

Οφειλέτες με χρέη έως 5.000 ευρώ θα βρεθούν αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. Ανάμεσά τους θα βρίσκονται μεγάλες εταιρείες, μεγαλοοφειλέτες, αλλά και μικροοφειλέτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τώρα ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ περιοχές της χώρας: ΔΕΙΤΕ ρίχνει ΤΡΕΛΟ χαλάζι

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», απομένει η έκδοση απόφασης από το υπουργείο Εργασίας, η οποία θα δίδει στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) την απόλυτη δικαιοδοσία και αρμοδιότητα είσπραξης των οφειλών που είναι κάτω των 5.000 ευρώ από την 1/1/2017, για όσους μικροοφειλέτες δεν καταβάλλουν τις τρέχουσες εισφορές τους.

Ποιοι κινδυνεύουν με κατάσχεση των λογαριασμών τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τώρα ΠΑΓΩΣΑΝ τα Media- Δυστυχώς ο Αιμίλιος Λιάτσος…

Οι πρώτοι που μπαίνουν στο στόχαστρο και κινδυνεύουν με κατάσχεση λογαριασμού ή μπλοκάρισμα αυτού από το ΚΕΑΟ είναι όσοι δεν πληρώσουν τις τρέχουσες εισφορές και κυρίως όσοι έχουν παλιότερες οφειλές και δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση αυτών, μέσω και της μοναδικής ρύθμισης χρεών προς τα ταμεία αυτή τη στιγμή με τις 12 δόσεις.

Η διαδικασία πριν από την κατάσχεση

Οι οφειλέτες, πριν δουν τον λογαριασμό τους να αδειάζει, θα λάβουν πρώτα μια επιστολή που θα τους καλεί σε ρύθμιση προειδοποιώντας τους για την επικείμενη κατάσχεση και σε περίπτωση μη ρύθμισης θα ακολουθεί η αναγκαστική είσπραξη της οφειλής απευθείας από τον τραπεζικό λογαριασμό. Και πάλι ωστόσο η μη τήρηση της ρύθμισης σημαίνει αυτόματο αποκλεισμό και αμέσως μετά κατάσχεση.

Μοναδικός τρόπος προστασίας για τους οφειλέτες είναι ο ακατάσχετος λογαριασμός, όπου τουλάχιστον το ΚΕΑΟ δεν μπορεί να εισπράξει χρήματα κάτω από ένα ποσό…

Πηγή:

http://vip-news.gr/2016/09/15/μεταφερουμε-με-καθε-επιφυλαξη-προφυ/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr