Home Greek News Ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου αισθάνεται ριγμένος και ζητάει μερίδιο λάθρο: Η αυτοδιοίκηση να βρει χώρους για τη φιλοξενία των προσφύγων

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου αισθάνεται ριγμένος και ζητάει μερίδιο λάθρο: Η αυτοδιοίκηση να βρει χώρους για τη φιλοξενία των προσφύγων

by _
0 comment 14 views

ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΧΤΕΙΤΕ ΓΙΔΙΑ ΚΡΗΤΙΚΟΙ! Ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου αισθάνεται ριγμένος και ζητάει μερίδιο λάθρο: Η αυτοδιοίκηση να βρει χώρους για τη φιλοξενία των προσφύγων

Δίκιο έχουν… να φάνε και στην Κρήτη οι ΣΥΡΙΖΑίοι κι οι ΜΚΟ κανα φράγκο… μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ Σερρών θα μασάει από τη σίτιση των λάθρο;

«Η Αυτοδιοίκηση οφείλει άμεσα να διερευνήσει τη δυνατότητα εξεύρεσης χώρων για τη φιλοξενία των προσφύγων, να υποβάλει συγκεκριμένο σχέδιο προς το Υπουργείο, ώστε να υπάρξει συντονισμός δράσης και η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα».

Τα παραπάνω αναφέρει, μεταξύ άλλων, σημερινή ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου για το θέμα των προσφύγων.

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση -αφού γίνεται αναφορά σε όσα επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας προς την ΠΕΔ Κρήτης- σημειώνεται: «Εφόσον υπάρξουν προτάσεις από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για την εκμίσθωση κατοικιών ή τη χρήση δημοτικών χώρων, το υπουργείο θα συμφωνήσει και θα προκριθούν αντί της δημιουργίας των δομών φιλοξενίας»

Ειδικότερα η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «το προσφυγικό – μεταναστευτικό είναι ένα φλέγον θέμα για την Ευρώπη και δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο μικροκομματικών πολιτικών και τυχοδιωκτισμών που δίνουν πάτημα σε ακροδεξιές απόψεις και φασιστικές πρακτικές. Πρέπει επιτέλους να μιλήσουμε με ειλικρίνεια, να σεβαστούμε το διεθνές – εθνικό δίκαιο και τις αξίες του πολιτισμού μας, ενθυμούμενοι πάντα ότι μιλάμε για ανθρώπους και τις ζωές τους».

Ακολούθως αφού επισημαίνει πως η Ελλάδα βρέθηκε λόγω γεωγραφικής θέσης στο επίκεντρο μεγάλων μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, που προκάλεσαν οι πόλεμοι και οι γενικευμένες πολιτικές αναταραχές στην ευρύτερη περιοχή μα , προσθέτει: « Όσο συνεχίζονται οι πολεμικές συρράξεις, οι αναταραχές, οι ροές δεν πρόκειται να σταματήσουν. Κανείς άνθρωπος δεν μένει στο σπίτι του όταν απέξω γίνεται σφαγή, πόλεμος, κινδυνεύει η ζωή των παιδιών του. Αναζητεί διέξοδο ασφάλειας και ελευθερίας προς τις εύπορες χώρες της βορείου Ευρώπης, αποτελώντας η Ελλάδα όχι τον προορισμό αλλά τον ενδιάμεσο σταθμό».

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «οι φορείς, συλλογικότητες, κινήματα, η Αυτοδιοίκηση πρέπει να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλία για να συγκροτήσουν ένα μαζικό κίνημα φιλειρηνικό, αντιπολεμικό, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς κόντρα στα ξενοφοβικά κηρύγματα μίσους που εκπορεύονται από διάφορα κέντρα και παράκεντρα».

Ακόμη γινεται αναφορά στη δήλωση του Ιταλού πρωθυπουργού ενόψει της διάσκεψης των χωρών του Νότου, ο οποίος ανέφερε: «Όταν, όμως, ένας άνθρωπος κινδυνεύει να πεθάνει στην θάλασσα, να πνιγεί, δεν με ενδιαφέρουν καθόλου οι δημοσκοπικές έρευνες. Θα κάνω και κάνω ότι μπορώ για να σωθεί. Αυτό με κάνει και να νιώθω ότι διαθέτω ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Η Κρήτη στο πλαίσιο του εθνικού σχεδιασμού καλείται να φιλοξενήσει 2000 ανθρώπους. Όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για το προσφυγικό, Γιάννης Μουζάλας, ανά χώρο φιλοξενίας δε θα στεγαστούν περισσότεροι από 500 πρόσφυγες, ενώ οι χώροι που προτείνονται εξετάζονται από επιτροπή του υπουργείου. Εφόσον υπάρξουν προτάσεις από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για την εκμίσθωση κατοικιών ή τη χρήση δημοτικών χώρων, το υπουργείο θα συμφωνήσει και θα προκριθούν αντί της δημιουργίας των δομών φιλοξενίας. Η αυτοδιοίκηση οφείλει άμεσα να διερευνήσει τη δυνατότητα εξεύρεσης χώρων για τη φιλοξενία των προσφύγων, να υποβάλει συγκεκριμένο σχέδιο προς το Υπουργείο ώστε να υπάρξει συντονισμός δράσης και η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα»

Πηγή:

http://dexiextrem.blogspot.gr/2016/09/blog-post_354.html?m=1

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: GreekNewsOnDemand.jdk@gmail.com

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr