Home Greek News ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η μεγάλη κλίκα μυημένων της Εκτελεστικής εξουσίας της κυβέρνησης των ΗΠΑ που «τρέχουν» τα πάντα!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η μεγάλη κλίκα μυημένων της Εκτελεστικής εξουσίας της κυβέρνησης των ΗΠΑ που «τρέχουν» τα πάντα!

by _
0 comment 154 views

 Eίναι ήδη εν εξελίξει το μεγάλο εταιρικό πραξικόπημα, TPP (Υπερειρηνική Εταιρική Σχέση), της…«ΣΚΙΩΔΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ» και έχει την υποστήριξη της ίδιας της εκτελεστικής εξουσίας της κυβέρνησης ΗΠΑ, τον τύπο και μια ομάδα ελιτιστών που λένε στον Ομπάμα…ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ!

Και αναλύοντας όλ’ αυτά, ρίχνουν και μια ματιά για το πώς ακριβώς λειτουργούν τα πράγματα…ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ!

ΙΔΟΥ ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ…ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ!!!…

-του Ιωάν. Κουντούρη | 15.54 μμ, 04 Σεπτ. 2016 | JohnKountouris.com

Screen Shot 2016-09-01 at 10.29.35 PM

Η ακόλουθη έκθεσις με τίτλον «Τα Βαθιά Πολιτικά: H θεσμοθετημένη διαφθορά στην κορυφή και η εταιρική επίθεση ενάντια στη δημοκρατία, του  KL Roberts» (Deep Politics: Institutionalized Corruption at the Top and the Corporate Assault on Democracy by K. L. Roberts) αποτελεί ένα απο τα καλύτερα δοκίμια που έχω διαβάσει ποτέ για την λειτουργική υποδομή αυτού που λέγουμε «Η Νεα Τάξις Πραγμάτων.»  Εδώ θα μάθουμε πώς ακριβώς λειτουργεί η ΝΤΠ σε συνεργασία με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ και τον αμερινακινό τύπο.

~~~

Μια φατρία της «σκιώδους κυβέρνησης» αποτελείται από εργολάβους «άμυνας» και ανακυκλούμενους πρώην “νεο-ρεπουμπλικάνους” (που ήσαν κάποτε στην εξουσία) a la Ντικ Τσένι. Μια άλλη φατρία αποτελείται από στελέχη των πολυεθνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, επιχειρήσεων και τραπεζών. Όλοι είναι ακόμη πολιτικά ενεργοί, αλλά, όπως θα δούμε, υπάρχει ένας εσωτερικός πυρήνας, ο οποίος έχει από καιρό επικεντρωθεί στην εκτελεστική εξουσία. Περισσότερες περιφερειακές οργανώσεις, αν και συναφείς, και σίγουρα σημαντικές, έχουν άλλες προτεραιότητες.

Η εν λόγω φατρία πυρήνας αποτελείται από τους Γενικούς Διευθυντές μιας σχετικά μικρής ομάδας διασταυρούμενα συνδεδεμένων επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων, κυρίως, εταιρειών των μέσων ενημέρωσης. Θα αναφερθώ σε αυτή την κλίκα μυημένων της Εκτελεστικής εξουσίας ως την Επιχειρηματική Στρογγυλή Τράπεζα / Σύμπλεγμα του Συμβούλιου Εξωτερικών Σχέσεων.

Θα δούμε ότι αυτές οι εταιρείες έχουν από καιρό καλλιεργήσει μια στενή σχέση με την εκτελεστική εξουσία (δηλαδή, η Προεδρία) των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και με την NSA και τα (προηγουμένως άγνωστα) προγράμματα μαζικής επιτήρησης του FBI. Και θα δείτε επίσης ότι αποτελούν βασική δύναμη πίσω από την «εμπορική συμφωνία» γνωστή ως η Υπερειρηνική Εταιρική Σχέση (εφεξής “TPP”), την οποία αποκαλεί ο κ Chris Hedges «το πιο ξεδιάντροπο αρπάξιμο της εξουσίας των εταιρειών στην αμερικανική ιστορία.»

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι και τραπεζίτες που εμπλέκονται αναζητούν τίποτα λιγότερο από τον συνολικό παγκόσμιό πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό έλεγχο από τους ιδιοκτήτες των πολυεθνικών εταιριών και των τραπεζών.

Αν περάσει, η TPP θα παραδώσει σε αυτούς ένα μεγάλο κομμάτι του τι θέλουν σε μια ασημένια πιατέλα. Πάμε τώρα στην ανατομία και τη φυσιολογία της πλέον εγχώριας πλευράς της σχέσης, τους μηχανικούς αυτού του τρελού αρπάγης εξουσίας.

 

Screen Shot 2016-09-04 at 10.14.57 PM

 

Το λιγότερο που πρέπει να ξέρετε

Εδώ είναι μια γρήγορη επισκόπηση. Αυτό είναι το λιγώτερο που πρέπει να ξέρετε για αυτό το θέμα!

Η εκτελεστική εξουσία κυριαρχείται εξ ολοκλήρου από τα εταιρικά συμφέροντα, ειδικά όπως αντιπροσωπεύεται από το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων και τη Business Roundtable

*Υπάρχουν τέσσερις βασικοί οργανωτικοί παίκτες:
– Το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (CFR)
– Η Business Roundtable (BRT)
– Η Αμερικανική Ένωση Τραπεζών (ABA)
– Το Επιμελητήριο Εμπορίου των ΗΠΑ (USCoC)

*Αλλά απο αυτά τα τέσσερα, δύο απολαμβάνουν ιδιαίτερη οικεία πρόσβαση στην Εκτελεστική Εξουσία

  • Το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεσων (εφεξής ΣΕΣ) με επικεφαλής τον Ντέιβιντ Ροκφέλερ
  •  Η Business Roundtable
  • Κι οι δύο αυτές οι οργανώσεις είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους.

Αυτή η κυριαρχία της εκτελεστικής εξουσίας έχει ενεργοποιηθεί απο τα εταιρικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία περιλαμβάνουν ένα κρίσιμο υποσύνολο της κλίκας μυημένων Εκτελεστικής Εξουσίας.

  • Όλα τα εταιρικά τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης είναι επίσης μέλη του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (ΣΕΣ)
  • Όλα τα κεντρικά γραφεία τους βρίσκονται μέσα σε 1,5 μίλια το ένα απο το άλλο στην πόλη της Νέας Υόρκης, και η έδρα του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (ΣΕΣ) βρίσκεται επίσης εντός της ίδιας μικρής γειτονιάς του Μανχάταν.

Αυτή η κυριαρχία έχει πλέον ως αποτέλεσμα η εξουσία αστυνόμευσης και επιτήρησης του FBI να τοποθετείται στο κατώφλι των BRT / ΣΕΣ μέσω μιας “δημόσιας-ιδιωτικής” εταιρικής σχέσης γνωστή ως DSAC (Domestic Security Alliance Council, Συμβούλιο Συμμαχίας Εσωτερικής Ασφαλείας).

  • Η ηγεσία του διοικητικού συμβουλίου της DSAC αποτελείται κυρίως από εταιρείας των BRT / ΣΕΣ
  • Έχει χορηγηθεί στις εταιρείες μέλη της DSAC “Κεντρική πρόσβαση σε πληροφορίες για την ασφάλεια όχι μόνο από το FBI, αλλά από όλες τις ομοσπονδιακές κυβερνητικές οντότητες, συμπεριλαμβανομένων του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, FEMA, του IRS (φορολογικών αρχών), της Ακτοφυλακής και της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ”
  • Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έχουν παραλείψει σχεδόν εξ ολοκλήρου την ειδησεογραφική κάλυψη της DSAC, η οποία, από μόνη της, λέει πολλά.

Το μυστικό πρόγραμμα μαζικής επιτήρησης της NSA είχε εποπτευθεί από την εκτελεστική εξουσία και μπορεί επίσης να έχει τις ρίζες της με το σύμπλεγμα BRT / ΣΕΣ που την κυριαρχεί.

  • Πολλοί από εκείνους που ευθύνονται περισσότερο για το πρόγραμμα στο πλαίσιο των κυβερνήσεων τόσο του Μπους όσο και του Ομπάμα είναι μέλη του ΣΕΣ, και όλοι εκείνοι με τους οποίους το πρόγραμμα προήλθε απαραίτητα συνδέονται κατά κάποιο τρόπο με το ΣΕΣ.

Την Υπερειρηνική Εταιρική Σχέση (TPP) την διαπραγματεύθηκαν στα κρυφά, με ακόμη και το Κογκρέσο να αποκλείεται απο τη διαδικασία, επικεντρώνεται στην ιεράρχηση των εταιρικών συμφερόντων πάνω από το Κογκρέσο και τα δικαστήρια, και στη δημιουργία ενός μυστικού δικαστηρίου στο οποίο οι κυβερνήσεις μπορούν να εναχθoύν από τις εταιρίες για απεριόριστα ποσά για την αναμενόμενη «απώλεια κερδών» – και πολλές από τις ίδιες εταιρείες BRT / ΣΕΣ έχουν εμπλακεί κεντρικά και πάλι

  • Οι ιδεολογικές ρίζες του μυστικού δικαστηρίου (ο λεγόμενος μηχανισμός επίλυσης διαφορών μεταξύ επενδυτών και κράτους) βρίσκεται με ένα βιβλίο του κ Daniel Epstein στο χρηματοδοτούμενο απο τους Ροκφέλερ Πανεπιστήμιο του Σικάγο.
  • Το νομικό πλαίσιο της NAFTA (Συμφωνία Βορείου Ατλαντικού Ελεύθερων Συναλλαγών)
    / TPP (δηλ., η Διατλαντική Εταιρική Σχέση) είχε σφυρηλατηθεί από το ελάχιστα γνωστό USCIB (Συμβούλιο των ΗΠΑ για τος Διεθνείς Επιχειρήσεις, US Council for International Business)
  • Οι του USCIB επιχειρήσεις είναι, σε μεγάλο βαθμό, οι ίδιες με αυτές που έχουμε δει συνδεδεμένες με το σύμπλεγμα BRT / ΣΕΣ – και βρίσκονται επίσης στην ίδια γειτονιά του Μανχάταν, όπως του ΣΕΣ και των ραδιοτηλεοπτικών μέσων
  • Η TPP έχει επιζητηθεί και προωθηθεί κυρίως από μια οργάνωση γνωστή ως ο Συνασπισμός των ΗΠΑ για την TPP.  Αυτή η οργάνωση αποτελείται επίσης σε μεγάλο βαθμό από τις επιχειρήσεις BRT / ΣΕΣ

Μια Στρατιωτικοποιημένη αστυνόμευση σε συνδυασμό με την κατασκοπεία υποστηρίζεται από μια οργάνωση γνωστή, όπως ήταν αναμενόμενο, ως το Ινστιτούτο Μανχάταν. Αυτό το ινστιτούτο βρίσκεται επίσης στην ίδια γειτονιά του Μανχάταν, όπως το επιτελείο του ΣΕΣ, η έδρα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, και η έδρα της USCIB.

Έτσι: η κυριαρχία της εκτελεστικής εξουσίας της κυβέρνησης των ΗΠΑ είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον ένα, ίσως και δύο, μυστικό προγράμματα μαζικής επιτήρησης, στην οποία η κατασκοπεία γίνεται με σκοπό το κέρδος εις βάρος των Αμερικανών πολιτών, και για τον ιδιωτικό, πολιτικό όφελος των πολυεθνικών εταιριών.

Με τη μορφή της TPP, έχει επιφέρει επίσης αυτό που ισοδυναμεί με μια προσπάθεια της ανατροπής του σύνολου του νομικού πλαισίου της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών – πρόκειται, στην πραγματικότητα, για ένα εταιρικό πραξικόπημα (corporate coup d’etat)

Με το σύμπλεγα BRT/ΣΕΣ  να έχει  αποτελεσματικά τον μακροχρόνιο έλεγχο τόσο των μέσων μαζικής ενημέρωσης όσο και της εκτελεστικής εξουσίας, δεν είναι περίεργο το ότι, για παράδειγμα, τα μέσα ενημέρωσης να αποκλείουν έναν πολιτικό που δεν ανήκει στο ΣΕΣ, όπως ο κ Bernie Sanders (Μπέρνι Σάντερς), από την ειδησεογραφική κάλυψη, ενώ παράλληλα, να καλύπτουν εκτενώς τα μέλη του ΣΕΣ, όπως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και αυτοί που συνδέονται στενά με αυτά, όπως η Χίλαρι Κλίντον.

Δείτε επίσης:

The Crisis of Democracy
Trilateral Commission

Πηγή:

http://www.cantankerousbuddha.com/2016/08/deep-politics-institutionalized.html

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr