Home Greek News Προσπάθησε να εμπλέξει Σαββίδη και Καλογρίτσα με Παππά και Καμμένο ο Αλαφούζος στη Βουλή

Προσπάθησε να εμπλέξει Σαββίδη και Καλογρίτσα με Παππά και Καμμένο ο Αλαφούζος στη Βουλή

by _
0 comment 3 views

 

Screen Shot 2016-07-27 at 11.27.10 AM

Τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι αιχμές του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΙ Γιάννη Αλαφούζου, για την διαδικασία των αδειοδοτήσεων των τηλεοπτικών καναλιών, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Σωκράτης Φάμελος, να διακόψει τη συνεδρίαση.

Ο κ. Αλαφούζος έκανε λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό, που προκύπτει από το γεγονός ότι άλλα κανάλια έχουν εξασφαλίσει τραπεζική εγγύηση, χωρίς να ανταποκρίνονται κανονικά στις υποχρεώσεις και τις οφειλές τους, όπως ο ίδιος.

Μίλησε ακόμα για επίδοξους καναλάρχες, που έχουν, όπως είπε, στο φάκελο που κατέθεσαν στον διαγωνισμό για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, στελέχη του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμένου, ως συνεργάτες, αναφέροντας τους επιχειρηματίες Χρήστο Καλογρίτσα και Ιβάν Σαββίδη.

Η τελευταία αυτή αναφορά του κ. Αλαφούζου προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες. «Δεν μπορεί να τα λέτε αυτά χωρίς να καταθέτετε στοιχεία», αντέδρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καβαδία. «Πρέπει να καταθέσετε τα στοιχεία», συμφώνησε ο πρόεδρος της Εξεταστικής.

Ο κ. Αλαφούζος έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα εμπλοκής του κ. Παππά, καθώς ο Κώστας Αρβανίτης «είναι δημοσιογράφος και είναι λογικό να υπάρχει στο φάκελο ως συνεργάτης του κ. Καλογρίτσα».

Πρόσθεσε δε για τον φάκελο του κ. Σαββίδη, ότι υπήρχαν συνεργάτες του κ. Καμένου, ωστόσο συμφώνησε με τον πρόεδρο της Εξεταστικής, ότι από τη στιγμή που δεν έχει εγκριθεί ο φάκελος για την επόμενη φάση, δεν τίθεται κανένα ζήτημα.

Σε ερωτήσεις των βουλευτών της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια του ΣΚΑΪ απαντά αυτή την ώρα ο πρόεδρος του ομίλου ΣΚΑϊ, Γιάννης Αλαφούζος.

Ο κ. Αλαφούζος είπε ότι ο ίδιος δεν χρησιμοποίησε ποτέ τα μέσα ενημέρωσης για να πάρει δουλειές στην Ελλάδα ενώ άφησε αιχμές για άλλους επιχειρηματίες που έχουν «σύνθετες σχέσεις» με την κυβέρνηση και έχουν ευνοϊκή μεταχείριση από το τραπεζικό σύστημα.

O κ. Αλαφούζος είπε ότι ο ΣΚΑΪ αποπληρώνει κανονικά τα δάνεια του και δεν έχει κάνει καμία ρύθμιση οφειλής με το Δημόσιο. Υπογράμμισε μάλιστα ότι στα τέλη Ιουνίου κατέβαλλε μια δόση αποπληρωμής δανείου ύψους άνω των 2,5 εκατομμυρίων ευρω .

Πρόσθεσε, επίσης, ότι υπάρχουν ανταγωνιστές του ΣΚΑΪ που, παρότι δεν εξοφλούν τα δάνεια τους, εντούτοις συμμετέχουν κανονικά στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες με πιο ευνοϊκές συνθήκες.

Είπε ότι ο ΣΚΑΪ υφίσταται και τώρα πολιτική δίωξη όπως αυτή της εποχής Μητσοτάκη, ενώ εκτιμά ότι οι τράπεζες πιέζονται πολιτικά από την Κυβέρνηση να μην δίνουν δάνεια σε ΜΜΕ.

Αναφερόμενος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικες άδειες, κατήγγειλε ότι ο εκ των συμμετεχόντων, Χρήστος Καλογρίτσας, έχει ευνοηθεί από την κυβέρνηση ως εργολάβος με την κατάτμηση του έργου της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου και μάλιστα πρόσφατα , καθώς ο κ. Καλογρίτσας δεν είχε το απαιτούμενο πτυχίο για να αναλάβει μεγαλύτερα έργα. Αποκάλυψε δε, ότι του δόθηκε μεγάλη εγγυητική επιστολή από την Τράπεζα Αττικής για να πάρει μέρος στον διαγωνισμό.

Επίσης, ανέφερε, ότι στο σχήμα της αίτησης του κύριου Σαββίδη, που ζητούσε τηλεοπτική άδεια, μετείχαν στελέχη από το κόμμα του κυρίου Καμμένου. Όπως είπε ο κύριος Αλαφούζος, το σύνολο των δανειακών οφειλών του ομίλου ΣΚΑΪ είναι 28 εκατομμύρια 451 χιλιάδες ευρω και εξυπηρετούνται κανονικά. Ο κύριος Αλαφούζος υπογράμμισε ότι από το 2012 και μετά ο ΣΚΑΪ σταμάτησε να κάνει απολύσεις για λόγους κοινωνικούς, καθώς είχε βαθύνει πολύ η κρίση.

Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι ο ίδιος έχει βάλει ίδια κεφάλαια ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ, και σημείωσε ότι την τελευταία διετία χρειάστηκε να βάλει ίδια κεφάλαια ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να διασωθεί ο ΣΚΑΪ, λόγω της τραγικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία. Πρόσθεσε δε, ότι ο ΣΚΑΪ δεν κερδοφορεί, αλλά έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα επιβίωσης. skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ Αθήνα

Πηγή: Προσπάθησε να εμπλέξει Σαββίδη και Καλογρίτσα με Παππά και Καμμένο ο Αλαφούζος στη Βουλή http://mignatiou.com/2016/07/empleki-savvidi-ke-kalogritsa-me-pappa-ke-kammeno-o-idioktitis-tou-ske-sti-vouli/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: GreekNewsOnDemand.jdk@gmail.com

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr