Home Greek News Η Αντιγόνη Λυμπεράκη των πλειστηριασμών είναι ανηψιά του Μητσοτάκη

Η Αντιγόνη Λυμπεράκη των πλειστηριασμών είναι ανηψιά του Μητσοτάκη

by _
0 comment 164 views

Η Αντιγόνη Λυμπεράκη από το ΠΟΤΑΜΙ που πρόσφατα έκλεψε την παράσταση με την περίφημη ατάκα για τους πλειστηριασμούς και τα ισοδύναμα, αλλά και λίγο πριν με την άλλη ατάκα για τους φτωχούς που κάνουν λάθος επιλογές, έχει και ακόμη ένα ‘ταλέντο’ που είναι λιγότερο γνωστό. Είναι η κόρη της αδερφής του επίτιμου πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Αρτεμισίας Λυμπεράκη. Ξαδέλφη της Ντόρας Μπακογιάννη, δουλεύει επίσης για την Action Aid Ελλάδας, όπου πρόεδρος είναι, μαντέψτε, η άλλη της πρώτη ξαδέλφη, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.

Από την ΚΝΕ και, στη συνέχεια, το Συνασπισμό της δεκαετίας του 1990 πέρασε στο εκσυγχρονιστικό μπλοκ των φιλελεύθερων υποστηρικτών του ΠΑΣΟΚ, ενίσχυσε μετέπειτα τις προσπάθειες στελεχών της ΝΔ του Κώστα Καραμανλή, συμμετείχε ως υποψήφια με τη Δράση στις εκλογές του 2012 και τώρα, «κυλά» μαζί με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη με το ερώτημα «πώς κολλούν Λυμπεράκη και Λυκούδης» μαζί να μην βρίσκει ακόμη απάντηση, τουλάχιστον που να πείθει. Συγκεκριμένα, άτομα τα οποία βρέθηκαν στα πρώτα της πολιτικά «βήματα» μαζί με την καθηγήτρια Οικονομικών (την «σιδηρά» ακαδημαϊκό που εξαρχής, από το 2010, βρέθηκε στα τηλεοπτικά πάνελ να υποστηρίζει το «μονόδρομο» του μνημονίου) την θυμούνται λίγα χρόνια πριν πέσει η δικτατορία να είναι ενταγμένη στην ΚΝΕ.

Εκεί στον χώρο αυτό παρέμεινε μέχρι και την δεκαετία του 1980 για να «μετακομίσει» στη συνέχεια στον Συνασπισμό που υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του από το 1991 μέχρι και το 1996. Από το σημείο αυτό και μετά, άτομα που την γνωρίζουν και συνεργάστηκαν μαζί της κάνουν λόγο για έντονη νεοφιλελεύθερη «στροφή» της, με την κυρία Λυμπεράκη να έχει αγαστές σχέσεις με άτομα από το εκσυγχρονιστικό μπλοκ του κ. Κ. Σημίτη, μέχρι και τις εκλογές του 2004.

Από την κυβέρνηση Καραμανλή και μετά συνεργάστηκε με νεοφιλελεύθερα στελέχη της ΝΔ τα οποία ήταν σύμβουλοι διοικητών οργανισμών και υπουργών, με τα οποία μάλιστα συνυπέγραψε βιβλία της. Ορισμένοι από αυτούς διαδραμάτισαν ρόλο και στην κυβέρνηση Σαμαρά, ξανά σαν σύμβουλοι υπουργών, κ.λπ.

Με την υπαγωγή της χώρας κάτω από τον έλεγχο της τρόικας, το 2010, η κυρία Λυμπεράκη ήταν από τις «περσόνες» που ουκ ολίγες φορές βρέθηκε σε τηλεοπτικά πάνελ για να υποστηρίξει την αναγκαιότητα των μνημονίων. Το 2012 υπήχθη στο κόμμα « Δράση » του κ. Στέφανου Μάνου (στη συνέχεια ο ίδιος αποχώρησε αφήνοντας την αρχηγία στον κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη) αναλαμβάνοντας θέση αντιπροέδρου. Συμμετείχε στις εκλογές του ίδιου έτους, χωρίς όμως επιτυχία.

Λίγες ημέρες μετά την προκήρυξη των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, η κυρία Λυμπεράκη ανακοίνωσε την αποχώρηση της από την Δράση και τη συνεργασία της με το Ποτάμι του κ. Σ. Θεοδωράκη, επιχειρώντας αυτή τη φορά να συνυπάρξει με εντελώς διαφορετικής πολιτικής προσέγγισης προσωπικότητες, όπως για παράδειγμα με τον κ. Σπύρο Λυκούδη, ο οποίος με τη σειρά του έφτασε στις όχθες του κόμματος αυτού έχοντας εγκαταλείψει τη ΔΗΜΑΡ από την οποία ξεκίνησε την δική του κοινοβουλευτική διαδρομή.

”Νέο αίμα” και ”Νέες ιδέες”;

Δεν το νομίζουμε.

Η οικογενειοκρατία και η κομματοκρατία, καλά κρατεί.

Πηγή…

http://www.offtherecord.net.gr/2015/07/21/η-αντιγόνη-λυμπεράκη-των-πλειστηριασ/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr