Home Greek News 2 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή στους 8 τούρκους φυγάδες

2 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή στους 8 τούρκους φυγάδες

by _
0 comment 163 views

Συνελήφθη τούρκος δικηγόρος μέσα στα δικαστήρια!

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Σε μία ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη πραγματοποιήθηκε σήμερα η δίκη των 8 τούρκων φυγάδων που αιτήθηκαν άσυλο στην Ελλάδα.

Μετά από τα ευτράπελα αλλά και λίαν προβληματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών, τα οποία και στάθηκαν ως αφορμή για να αποκαλυφθεί ένα άλλο πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής όσον αφορά την αντίληψη και πρακτική περί προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ανθρώπου, το δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης ανακοίνωσε την απόφασή του, η οποία τιμά την Ελληνική Δικαιοσύνη, δεν τιμά όμως και την πολιτική σκηνή της Ελλάδας, η οποία επέλεξε να εμφανιστεί ως νίπτουσα τας χείρας της, σε ένα θέμα μείζονος σημασίας για τα πολιτικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας, αφού στελέχη της (κυρίως της κυβέρνησης) έδειξαν την «πόρτα εξόδου» στους αιτούντες άσυλο ώστε να ικανοποιηθούν τις απαιτήσεις του Ταγίπ Ερντογάν.

Η εμφάνισή των 8 κατηγορουμένων για λαθραία είσοδο στη χώρα στο δικαστήριο, συνοδεύτηκε από μικρή ένταση καθώς έξω από το κτίριο είχαν συγκεντρωθεί τουρκόφρονες μουσουλμάνοι της Θράκης (κεφαλοκυνηγοί του Ερντογάν), που φώναζαν συνθήματα υπέρ του Ερντογάν και κατά των «ένστολων εγκληματιών», όπως έλεγαν. Επί τόπου είχαν αναπτυχθεί πολλά τουρκικά κανάλια που κάλυψαν την μεταφορά των οκτώ.

Η απόφαση των δικαστών που πάγωσε τους τουρκόφρονες είναι, 2 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή και για τους οκτώ (8) κατηγορουμένους για λαθραία είσοδοσ στην Ελλάδα. Και η απόφαση αυτή σημαίνει πως οι αιτούντες άσυλο θα έπρεπε να αφεθούν ελεύθεροι, αλλά για ειδικούς λόγους κρατούνται διοικητικά.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατούσε μέσα στο δικαστήριο, ήταν η λεκτική επίθεση, με ύβρεις, που εξαπέλυσε εναντίον τους τούρκος δικηγόρος, ο οποίος ήρθε από την Τουρκία για να παρακολουθήσει τη δίκη. Αποτέλεσμα αυτής της υβριστικής εναντίον των κατηγορουμένων επίθεσης, που έγινε μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, ήταν να διαταχθεί η άμεση σύλληψή του και αναμένονται ενέργειες του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής σε συνεργασία με την τουρκική πρεσβεία της Αθήνας, για την απελευθέρωση του τούρκου δικηγόρου.

Η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου ήρθε λίγο αργότερα μετά την δημοσιοποίηση στην αυστριακή ραδιοτηλεόραση της ανακοίνωσης άρσης της σύμβασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία…

Οι οκτώ κατηγορούμενοι, με δήλωση της δικηγόρου τους ζήτησαν συγνώμη για την αναστάτωση που έφεραν και ευχαριστούν τους Έλληνες…

Δυστυχώς, για τον Τούρκο πρόεδρο, σύμφωνα με τις εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν σημαντικά προβλήματα και χρονική καθυστέρηση στην έκδοση των 8 τούρκων φυγάδων, οι οποίοι τελικά δεν επιστρέφονται «πακεταρισμένοι» στην Τουρκία, για να γευτούν την φροντίδα του, πνέοντος μένεα εναντίον τους, «σουλτάνου» Ερντογάν.

Πηγή:

https://kostasxan.blogspot.gr/2016/07/2-3-8.html

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr