Home Greek News Μπορεί οι Βρυξέλλες να σταματήσουν τις συνομιλίες Τουρκίας-ΕΕ για την προσχώρηση αν επαναφέρει τη θανατική ποινή η Τουρκία!

Μπορεί οι Βρυξέλλες να σταματήσουν τις συνομιλίες Τουρκίας-ΕΕ για την προσχώρηση αν επαναφέρει τη θανατική ποινή η Τουρκία!

by _
0 comment 135 views

-απο το Sputnik | μετάφραφις/επιμέλεια του Ιωάν. Κουντούρη απο το Λος Άντζελες, JohnKountouris.com

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, τόσο ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Γιλντιρίμ αναφέρουν ότι η θανατική ποινή θα μπορούσε να επανενταχθεί στη χώρα.

ΡΩΜΗ (Sputnik) – Οι Βρυξελλών μπορεί να σταματήσουν τις συνομιλίες για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την Τουρκία εάν η Άγκυρα επαναφέρει τη θανατική ποινή στη χώρα, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Paolo Gentiloni.

Screen Shot 2016-07-20 at 9.07.48 AM

«Είναι προφανές ότι δεν θα υπάρξει καμία δυνατότητα να συνεχιστεί οποιαδήποτε διαδικασία διαπραγμάτευσης με μια χώρα, που θα είχε επαναφέρει την θανατική ποινή, καθώς οι αξίες της ΕΕ επιβάλλουν την κατάργηση της θανατικής ποινής, μεταξύ άλλων», είπε ο Gentiloni στον εκφωνητή του Radio Anch’io.

Μετά το ανεπιτυχές στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία, το Υπουργείο Εσωτερικών απέλυσε σχεδόν 9.000 προσωπικό σε όλη τη χώρα, περιλαμβανομένων των μελών των ενόπλων δυνάμεων, από στρατιώτες σε διοικητές, καθώς και αξιωματικούς της αστυνομίας, διοικητές, στρατιωτικούς συμβούλους, τους εισαγγελείς και τους δικαστές.

Την Κυριακή, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στα πλήθη των οπαδών που συγκεντρώθηκαν έξω από την οικία του στην Κωνσταντινούπολη ότι το Κοινοβούλιο πρέπει να εξετάσει τη δημόσια απαίτηση για τη θανατική ποινή που θα εφαρμοστεί στην περίπτωση των συνωμοτών πραξικοπημάτων.

Η θανατική ποινή καταργήθηκε στην Τουρκία το 2004 για να εναρμονιστεί η νομοθεσία της σύμφωνα με τα πρότυπα της ΕΕ.

Source:

http://sputniknews.com/world/20160719/1043261536/turkey-eu-accession-death-penalty.html

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr