Home Greek News Γιατί δεν πήραν χαμπάρι το «κίνημα» οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες; ή ΜΗΠΩΣ ΠΗΡΑΝ;

Γιατί δεν πήραν χαμπάρι το «κίνημα» οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες; ή ΜΗΠΩΣ ΠΗΡΑΝ;

by _
0 comment 102 views

ΣΧΟΛΙΟ “ΙΣΧΥΣ”: ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΝ “ΧΑΜΠΑΡΙ”. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΙΚΡΑ (ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ) ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ. ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ. ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΧΥΡΩΣΑΝ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΝΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΧΤΥΠΙΟΤΑΝ ΑΠΟ ΕΞΩ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ. ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ. ΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ. ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΜΙΤ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ …”ΑΝΩΝΥΜΗΣ” (MSS) ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΥΠΟ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΤΗΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗΣ(ΟΧΙ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ISI) ΑΛΛΑ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΤΗΣ I.B. Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΠΕΡΙΠΟΥ 8 ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΥΝΟΛΟ) ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΕ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΠΩΘΕΙ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΤΣΙ ΕΥΚΟΛΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ. Η ΠΑΓΙΔΑ, ΤΗΣ ΠΑΓΙΔΑΣ …Ω ΠΑΓΙΔΑ …

Ο Τζον Κέρι στις δηλώσεις του μεταξύ άλλων τόνισε, πως κανείς στην Τουρκία ή αλλού δεν είχε καταλάβει ότι πρόκειται να ξεσπάσει στρατιωτικό πραξικόπημα. Πως όμως οι Υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκίας δεν είδε τα σημάδια; Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Sputnik, η MIT ήταν ιδιαίτερα απασχολημένη με τις νέες της αρμοδιότητες για να εποπτεύει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε μια χώρα με παράδοση στα πετυχημένα πραξικοπήματα. Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, ήταν άλλωστε ο πρώτος οργανισμός που υπέστη “καθολική εκκαθάριση” από όταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέλαβε την εξουσία. “Όλοι όσοι είχαν αποσπαστεί από τον στρατό για να απασχοληθούν σε κατασκοπεία και αντικατασκοπεία μετακινήθηκαν. Σαν αποτέλεσμα το ποσοστό των υπαλλήλων της MIT με στρατιωτικό παρελθόν έπεσε από το 35% στο 4,5%.” λέει ο αναλυτής.Ο λόγος πίσω από αυτήν την απόφαση μοιάζει να είναι απλός. Η τουρκική μυστική υπηρεσία ήταν πίσω και από τα τέσσερα πρόσφατα πραξικοπήματα στη χώρα. Η υπηρεσία ήταν αυτή που “έφερνε εις πέρας όλες τις βασικές αποστολές του κάθε πραξικοπήματος” εξηγεί ο ίδιος αναλυτής.

Όμως επί Ερντογάν οι αρμοδιότητές τους έχουν αλλάξει. Η MIT ανταγωνίζεται την αστυνομία, ενώ παράλληλα καλείται να υλοποιήσει την… εξωτερική πολιτική του Ερντογάν. Σύμφωνα με το Sputnik, η ΜΙΤ ασχολείται “με το να πουλά όπλα, να υποστηρίζει τους Ισλαμιστές στη Συρία, να αντιμετωπίζει τους Κούρδους και να μεταφέρει παράνομο πετρέλαιο στα σύνορα” περιγράφει το ρωσικό πρακτορείο, που βρίσκει την ευκαιρία να αφήσει αιχμές κατά της τουρκικής πολιτικής. Έτσι λοιπόν, καταλήγει στο συμπέρασμα πως οι μυστικές υπηρεσίες ήταν πολύ απασχολημένες με αυτές τις ευθύνες που τους έχουν ανατεθεί αντί να εποπτεύουν το στράτευμα. Αυτός είναι και ο λόγος, κατά το Sputnik, που μερικά μεσαία στελέχη του στρατού ήταν σε θέση να οργανώσουν ένα πραξικόπημα χωρίς κανείς να το πάρει χαμπάρι.

http://www.logiosermis.net/2016/07/blog-post_76.html

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ: http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/07/blog-post_152.html

Όλο και περισσότερες γίνονται οι φωνές που αμφισβητούν αν το χθεσινοβραδυνό αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ταγίπ Ερντογάν ήταν αληθινό ή ήταν στημένο από τον ίδιο τον Τούρκο Πρόεδρο για να μπορέσει να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού στην χώρα του. Σε τηλεοπτική παρέμβασή του στο αμερικανικό δίκτυο Fox ο πρώην διευθυντή της CIA Τζέιμς Γούλσεϊ, δήλωσε κατά την άποψη του είναι 50-50 οι πιθανότητες ο Ταγίπ Ερντογάν να είναι πίσω από το πραξικόπημα. O Τζέιμς Γούλσεϊ, ο οποίος είναι πρώην διευθυντής της CΙΑ επί κυβέρνησης του Μπιλ Κλίντον και πρόεδρος του ινστιτούτου “Freedom House”, σημείωσε ότι μετά το πραξικόπημα οι σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία τους επόμενους μήνες θα είναι “δυσάρεστες”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε την τηλεοπτική παρέμβαση του πρώην διευθυντή της CIA http://www.thepressroom.gr/diethni/praxikopima-stin-toyrkia-proin-dieythyntis-tis-cia

Ο ανώτατος στρατιωτικός σύμβουλος του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, Αλί Γιαζιτζί, συνελήφθη σήμερα σε σχέση με το αποτυχημένο πραξικόπημα που επιχείρησε να ανατρέψει την κυβέρνηση, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ “ΙΣΧΥΣ”: ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΔΗΣΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ. “Αυξημένα μέτρα ασφαλείας μια μόλις μέρα πριν το πραξικόπημα”. ΤΥΧΑΙΟ ΘΑ ΗΤΑΝ… ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ;

Οι τουρκικές αρχές ενέτειναν τα μέτρα ασφαλείας σε όλη την Κωνσταντινούπολη, όπως μεταδίδουν το CNN Türk και άλλα τουρκικά ΜΜΕ, μία ημέρα αφού η Γαλλία ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη λειτουργία των διπλωματικών της αποστολών τόσο στην Κωνσταντινούπολη όσο και στην Άγκυρα εξαιτίας των ανησυχιών του Παρισιού για την ασφάλειά τους. Η Τουρκία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού έπειτα από μια σειρά πολυαίμακτων βομβιστικών επιθέσεων φέτος, την ευθύνη για ορισμένες από τις οποίες ανέλαβαν κούρδοι αυτονομιστές, ενώ για τις υπόλοιπες φέρεται να ευθύνεται σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). Μια τριπλή επίθεση βομβιστών-καμικάζι στο κύριο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, το Ατατούρκ, που διαπράχθηκε τον περασμένο μήνα στοίχισε τη ζωή σε 45 ανθρώπους. Η αστυνομία κάνει σωματικό έλεγχο σε όλος τους επιβάτες πριν να τους επιτρέψει την επιβίβαση στη γραμμή Marmaray, η οποία περνάει κάτω από τα στενά του Βοσπόρου και συνδέει την ευρωπαϊκή και την ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, ανέφεραν το CNN Türk και η εφημερίδα Hürriyet. Δεν υπήρχε κάποιος αξιωματούχος διαθέσιμος για σχόλια στο γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε ανακοινώσει ότι βαριά οπλισμένα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων αναπτύχθηκαν στη γραμμή Marmaray, στο αεροδρόμιο και σε σιδηροδρομικούς σταθμούς. Πάντως σπάνια βλέπει κανείς αστυνομικούς να ελέγχουν τους επιβάτες και τις αποσκευές τους σε τρένα στην Κωνσταντινούπολη. Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης σήμερα εικονίζουν μέλη των Ειδικών Δυνάμεων να περιπολούν τον πεζόδρομο Ιστικλάλ, μια εξαιρετικά δημοφιλή περιοχή με καταστήματα για τους ντόπιους αλλά και τους τουρίστες.

http://www.skai.gr/news/world/article/320388/auxanodai-ta-metra-asfaleias-stin-tourkia/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr