Home Greek News ΕΚΤΑΚΤΟ: O B.Πούτιν παίρνει και τον Τούρκο πιλότο που κατέρριψε το Su-24

ΕΚΤΑΚΤΟ: O B.Πούτιν παίρνει και τον Τούρκο πιλότο που κατέρριψε το Su-24

by _
0 comment 180 views

Θα δούμε τωρα αν αληθεύει αυτό…

~

  • απο το pentapostagma
  • Επιβεβαιώνεται το σενάριο του «στημένου» πραξικοπήματος. «Ένας από τους συμμετέχοντες στο πραξικόπημα είναι ο Toύρκος πιλότος ο οποίος το Νοέμβριο του 2015 κατέρριψε το ρωσικό βομβαρδιστικό Su-24» αποκάλυψε ο Δήμαρχος της Άγκυρας Melih Gokcekκι και τόνισε ότι ήταν μέλος του κινήματος του ιμάμη Fethullah Gulen.

Ο Δήμαρχος της Άγκυρας είπε ότι μάλλον έχει συλληφθεί και θα αντιμετωπίσει την εσχάτη των ποινών.

Νωρίτερα ο Ρ.Τ.Ερντογάν επανέλαβε ότι ο ιμάμης Γκιουλέν είχε στήσει «παράλληλο κράτος» τονίζοντας πως αυτός ευθύνεται για το γεγονός ότι διαταράχθηκαν οι σχέσεις με τη Ρωσία.

«Ήταν ένα περιστατικό που ένας Τούρκος πιλότος -οπαδός του Γκιουλέν- κατέρριψε το Su-24 για να απομονωθεί η Τουρκία στη διεθνή αρένα. Είχα έναν επισκέπτη χτες από τη Ρωσία. Ο εκπρόσωπος του Πούτιν έχει την ίδια άποψη» είπε ο Δήμαρχος της Άγκυρας.

Η Ρωσία και ο Β.Πούτιν τα πήραν όλα από τον Ρ.Τ.Ερντογάν.

Ο Ερντογάν υποκίνησε ένα πραξικόπημα προκειμένου να εντοπίσει τους οπαδούς του Γκιουλέν οι οποίοι ετοίμαζαν έτσι και αλλιώς την ανατροπή του όπως είπαμε και στο άρθρο μας Στημένο το πραξικόπημα για να συλληφθούν οι Τούρκοι στρατιωτικοί που είχαν στενούς δεσμούς με το ΝΑΤΟ και κατέρριψαν το Su-24 .

Ταυτόχρονα τα φόρτωσε όλα σε αυτούς προκειμένου να αποκαταστήσει πλήρως τη Σχέση του με τη Μόσχα.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Τουρκία, δήλωσε:

«Η Τουρκία είναι μια πολύ σημαντική περιφερειακή δύναμη. Φυσικά, η σταθερότητα στην Τουρκία και η κατάσταση στην Τουρκία έχουν άμεσο αντίκτυπο στην κατάσταση στην περιοχή. Από αυτή την άποψη, όλοι ενδιαφερόμαστε φυσικα για την ολοκλήρωση με νόμιμο τρόπο και το συντομότερο δυνατόν αυτού που συμβαίνει σήμερα και την επιστροφή της χώρας στο δρόμο της σταθερότητας και της προβλεψιμότητας, του κράτους δικαίου».

Ο ίδιος τόνισε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώνεται συνεχώς μέσω του ΥΠΕΞ και των μυστικών υπηρεσιών για εξελίξεις στην Τουρκία, σημειώνοντας ότι προτεραιότητα έχουν οι ενέργειες για τη διασφάλιση της ασφάλειας των ρωσικών διπλωματικών αποστολών στο έδαφος της Τουρκίας και των Ρώσων πολιτών και τουριστών.

Ερωτώμενος αν υπήρξε οποιαδήποτε προσπάθεια επικοινωνίας του Ερντογάν ή εκπροσώπων των εξεγερμένων με τον Πούτιν, απάντησε: «Όχι. Δεν υπήρξε καμία προσπάθεια για επικοινωνία και καμία επαφή μέχρι τώρα».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων Κονσταντίν Κοσατσιόφ σχολίασε την κατάσταση στην Τουρκία αναφέροντας:

«Είναι σαφές ότι ο Ερντογάν υποπτευόταν επικείμενο πραξικόπημα. Οι πολιτικοί του ελιγμοί τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής της στάσης του ως προς τις σχέσεις με τη Ρωσία και το Ισραήλ και επίσης, σε κάποιο βαθμό, ως προς τη Συρία, ήταν, όπως γίνεται τώρα σαφές, μια προσπάθεια να ηρεμήσει τα συναισθήματα των στρατηγών, που πλέον δεν έκρυβαν τη δυσαρέσκεια τους για τις αποτυχίες της «νέας» εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής της χώρας».

Πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/07/εκτακτο-o-b-πούτιν-παίρνει-και-τον-τούρκ.html

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr