Home Greek News «Tελειωμένοι» οι Α.Τσίπρας-Π.Καμμένος από τις ΗΠΑ μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ – Περιμένουν εκλογές και Κ.Μητσοτάκη

«Tελειωμένοι» οι Α.Τσίπρας-Π.Καμμένος από τις ΗΠΑ μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ – Περιμένουν εκλογές και Κ.Μητσοτάκη

by _
0 comment 210 views

Screen Shot 2016-07-11 at 2.36.09 PM

 

Σφοδρή επίθεση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, εναντίον του Α.Τσίπρα με αφορμή τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ για τη Ρωσία αποκαλύπτουν κυβερνητικές πηγές. Όπως αναφέρουν πάντως, η διαφωνία των δύο ηγετών επανήλθε και στη κατ” ιδίαν συνάντηση που είχε Αμερικανός πρόεδρος με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, το Σάββατο.

Σε αυτή, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ανάγκη να λήξει ο πόλεμος στη Συρία με τον Μπαράκ Ομπάμα να του απαντά με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο λέγοντας του ότι σε αυτό θα πρέπει να βοηθήσει και «ο φίλος σου ο Πούτιν».

Πληροφορίες που δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση αναφέρουν πως οι ΗΠΑ αλλά και οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ θεωρούν «τελειωμένους» τους Π.Καμμένο-Α.Τσίπρα ενω προκρίνουν τον Κ.Μητσοτάκη στις εκλογές που έρχονται και μάλιστα πολύ σύντομα όπως λένε. Στα χέρια έχουν δημοσκοπήσεις που φέρνουν τη ΝΔ δέκα μονάδες μπροστά.

Γι αυτό και η διπλή συντονισμένη επίθεση από FT και Telegraph.

To δημοσίευμα των Financial Times κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «έσπασε» την ομόφωνη θέση του ΝΑΤΟ και κάλεσε για συνεργασία με τη Ρωσία.

Ο ένας μετά τον άλλον οι ηγέτες των πιο ισχυρών στρατών της συμμαχίας επανέλαβαν με πολύ προσεχτικές φράσεις την ενότητα του ΝΑΤΟ, μέχρι που ο Αλέξης Τσίπρας, ο Έλληνας πρωθυπουργός, μίλησε.

Ο Α.Τσίπρας σε αντίθεση με τους άλλους ηγέτες είπε ότι είναι η ώρα να λήξει η αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Ο Α.Τσίπρας παρέκκλινε από τις επίσημες συναινέσεις και επιχειρηματολόγησε υπέρ της συνεργασίας με τον Ρώσο πρόεδρο, Β.Πούτιν.

Η θέση του απορρίφθηκε αμέσως από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μ.Ομπάμα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Telegraph «ανώτεροι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ εξέφρασαν τις ανησυχίες τους λόγω των προσπαθειών της Αθήνας να συνάψει πακέτο αμυντικής συμφωνίας με τη Μόσχα. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να υπονομευτεί το ενιαίο μέτωπο εναντίον πράξεων «ρωσικής επιθετικότητας».
Πιο συγκεκριμένα οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ εξέφρασαν ανησυχίες για την «εμβάθυνση των αμυντικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Μόσχας».

«Οι ανησυχίες του ΝΑΤΟ σχετίζονται με την τελευταία αναγγελία του Π.Καμμένου, του Έλληνα Υπουργού Άμυνας, όταν αποκάλυψε μια νέα συνεργασία με τη Ρωσία για δημιουργία γραμμής παραγωγής των ρωσικών φορητών όπλων της εταιρείας Kalashnikov».

«Ο κ.Καμμένος, ο ηγέτης ενός δεξιού κόμματος που είναι κατά των μέτρων λιτότητας, αντιμετωπίζεται με καχυποψία από τους ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ εξαιτίας μιας σειράς σχολίων που έχει κάνει».

«Τον περασμένο χρόνο απείλησε να στείλει κύμα εκατ. οικονομικών μεταναστών και τζιχαντιστές στην Ευρώπη αν η ΕΕ δεν έκανε πίσω στις απαιτήσεις της για μέτρα λιτότητας ενώ πρόσβαλε βαθύτατα την Γερμανία ισχυρίζοντας ότι η Ευρώπη κυβερνάται από Γερμανούς νεοναζί».

«Αλλά αν η Ελλάδα εμβαθύνει τους δεσμούς της με τη Μόσχα, αυτό θα είναι ανησυχητικό για τους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ».

«Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ένας στρατηγικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ όπως η Ελλάδα προσπαθεί να χτίσει τις δικές τις σχέσεις με τη Μόσχα, αυτό θα μπορεί να προκαλέσει σοβαρή υπονόμευση στην ικανότητα του ΝΑΤΟ να παρουσιάσει ενιαίο μέτωπο και να αποτρέψει περαιτέρω πράξεις ρωσικής επιθετικότητας».

«Ο κ. Καμμένος το κόμμα του οποίου ένωσε τις δυνάμεις του με τον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα για να σχηματιστεί κυβέρνηση συνασπισμού, ήταν ο μόνος δυτικός πολιτικός που παρακολούθησε το 4ο Διεθνές Συνέδριο Ασφάλειας της Μόσχας, τον περασμένο Απρίλιο, όπου ισχυρίστηκε ότι οι κυρώσεις της ΕΕ «υπήρξαν μία καταστροφή τόσο για τη Ρωσία όσο και για την Ευρωπαϊκή Ενωση».

Πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/07/tελειωμένοι-οι-α-τσίπρας-π-καμμένος-απ.html#ixzz4E68NN2jd

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr