Home Greek News Αντισυνταγματική και παράνομη η αποχή των δικηγόρων | Newsbeast

Αντισυνταγματική και παράνομη η αποχή των δικηγόρων | Newsbeast

by _
0 comment 206 views

Αντισυνταγματική και παράνομη έκρινε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας την Πανελλαδική αποχή των δικηγόρων που ξεκίνησε από 12 Ιανουαρίου 2016 και συνεχίζει έως σήμερα.

Συγκεκριμένα, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, η Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου αποφάνθηκε , σύμφωνα με πληροφορίες , ότι οι επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές αποχές που αποφάσισε η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους – το τελευταίο διάστημα έχουν μετατραπεί σε στοχευμένη αποχή- έχουν λάβει το χαρακτήρα αποχής διαρκείας, κάτι που δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα και τις διεθνείς συβάσεις.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι οι αποφάσεις των Δικηγορικών Συλλόγων που κηρύσσουν αποχή των μελών τους από την άσκηση του έργου τους δεν αντίκεινται μεν, καταρχήν, σε συνταγματικές ή άλλες διατάξεις, υπόκεινται όμως σε περιορισμούς που επιβάλει το Σύνταγμα το οποίο καθιερώνει το δικαίωμα στη δικαστική προστασία, στη δίκαιη δίκη καθώς και το άρθρο του Συντάγματος που κατοχυρώνει την επαγγελματική ελευθερία και το δικαίωμα για ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας.

Επιπλέον, έκριναν ότι οι περιορισμοί αυτοί ανάγονται στο χρόνο που μπορεί να διαρκέσει η αποχή και που πρέπει, ενόψει των διακυβευομένων συμφερόντων, να είναι βραχύς και ο χρόνος της διαρκείας της αποχής πρέπει να ορίζεται στην ίδια την απόφαση που κηρύσσει την αποχή.

Η δημοσίευση της απόφασης αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα.

Source: Αντισυνταγματική και παράνομη η αποχή των δικηγόρων | Newsbeast

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr