Home Greek News Έλευσις Ελλήνων – Ολόκληρη η Ευρώπη είναι Ελληνική… Το λένε και τα ονόματα τους, δείτε από που βγαίνει το “Ισπανία”!

Έλευσις Ελλήνων – Ολόκληρη η Ευρώπη είναι Ελληνική… Το λένε και τα ονόματα τους, δείτε από που βγαίνει το “Ισπανία”!

by _
0 comment 144 views

Οι αρχαίοι μας πρόγονοι ελάτρευαν με ιδιαίτερη ευλάβεια τον Θεό Πάνα (ο Πάν, του Πανός). Για να τον τιμήσουν λοιπόν έδωσαν το όνομά του στην νέα τους πατρίδα. Την ονόμασαν Πανίαν. Όταν κάποιος αναχωρούσε δια την νέαν αποικία έλεγε:

“Μεταβαίνω ες Πανίαν”. Στην αρχαιότητα ο σύνδεσμος “ες” είχε την έννοιαν του σημερινού ” εις”. Π.χ. “Ες αύριον τα σπουδαία”.

Έτσι λοιπόν επαναλαμβάνοταν χιλιάδες φορές το “Ες Πανίαν” και έμεινε η ηχητική του και φωνητική του απόδοση σαν μια ενιαία λέξη “ESPANIA”. Αυτήν κληρονόμησαν και οι μεταγενέστεροι άποικοι της Ιβηρικής χερσονήσου που ήταν ένα από τα φύλλα των Βησιγότθων.

Source: Έλευσις Ελλήνων – Ολόκληρη η Ευρώπη είναι Ελληνική… Το λένε και τα ονόματα τους, δείτε από που βγαίνει το “Ισπανία”!

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr