Home Greek News Το Φθινόπωρο ετοιμάσου για διπλό νόμισμα και στην συνέχεια για εθνικό… | YouReporter.me

Το Φθινόπωρο ετοιμάσου για διπλό νόμισμα και στην συνέχεια για εθνικό… | YouReporter.me

by _
0 comment 130 views

Αλέξη να γνωρίζεις ότι αυτή τη φορά η Μέρκελ θα χρειαστεί μόνο 3΄για να πάρει την απόφαση να σας πετάξει από το ευρώ…

Ο Φρανσουά Ολάντ δεν προσπαθούσε να χρωματίσει την φωνή τους καθώς συνομιλούσε με τον Ελληνα πρωθυπουργό λίγο πριν ο Τσίπρας μιλήσει στο οξυδερκές ακροατήριο των συντρόφων της ΚΕ. Η Ελλάδα είχε βγει πλέον από το πλάνο των προτεραιοτήτων της Μέρκελ η οποία περιμένει το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ισπανία πριν κάνει τις κινήσεις της. Κι αυτές θα είναι προς την κατεύθυνση να παραμείνει η Αγγλία στην Ε.Ε.

Από τον Ian Ford

Ο Γάλλος Πρόεδρος τώρα ο οποίος δεν είναι παρά ο “άνθρωπος” των ΗΠΑ στην Ε.Ε. προσπάθησε να εξηγήσει στον Τσίπρα ότι τώρα θα πρέπει να ανησυχεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά για την τύχη της Ελλάδας εντός του ευρώ. Κι αυτό για ένα απλό λόγο: Στην Γερμανία δεν της επιτρέπεται να πετάξει εκτός Ευρώπης την Αγγλία. Το συγκεκριμένο Δημοψήφισμα πολύ σύντομα θα έχει αξία αντίστοιχη με το ποσοστό του ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα του Αλέξη Τσίπρα. Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να δεχθούν μια Ευρώπη χωρίς την Αγγλία. Το 1998 ο καθηγητής Zbignew Brzezinski, ο οποίος είχε υπηρετήσει σαν Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ επί Κάρτερ, μιλώντας στον Αλέξη Παπαχελά θα απαντήσει ως εξής στο ερώτημα:

-Ανησυχείτε καθόλου για το πώς η Γερμανία, εφόσον συνεχίσει να ισχυροποιείται, θα παίξει τον δικό της ηγεμονικό ρόλο στην ενωμένη Ευρώπη; Πόσο αρνητική θα είναι μια τέτοια εξέλιξη για τα αμερικανικά συμφέροντα;

«Αν έχουμε μια ενωμένη Ευρώπη με πραγματική συμμετοχή όχι μόνο της Γερμανίας, που θα παίξει βεβαίως πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά και της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Ιταλίας, νομίζω ότι θα είναι πολύ δύσκολο για τη Γερμανία να επιβάλει τη δική της πολιτική πρωτοκαθεδρία. Η ενωμένη Ευρώπη σημαίνει επίσης ότι θα συνεχισθεί η ευρατλαντική σχέση, η οποία αποτελεί μια δικλίδα ασφαλείας για να αποφευχθεί ένας ηγεμονικός ρόλος της Γερμανίας. Η παρουσία των ΗΠΑ στην Ευρώπη σημαίνει ότι δεν θα οδηγηθούμε στην ηγεμόνευσή της από την ισχυρότερη ευρωπαϊκή δύναμη».

H τοποθέτηση του Brzezinski ήταν σαφής. Στο κάδρο προσθέστε τώρα και την (κατά πάσα πιθανότητα) παρουσία της Χίλαρυ Κλίντον στον Λευκό Οίκο και ετοιμασθείτε για ένα εκρηκτικό κοντινό μέλλον. Οι συνέπειες του brexit έχουν τρομάξει ήδη και τους ψηφοφόρους του(!) κάτι που φαίνεται να ευνοεί την Χίλαρυ, ενώ ο αντίπαλός της χάνει διαρκώς έδαφος. Η Χίλαρυ είναι σκληρή και ηγετική προσωπικότητα και η συμβίωσή της με την Μέρκελ κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι. Το τελευταίο που θα δεχθεί είναι να εγκαταλείψει η Αγγλία την ΕΕ.

Οσο για την Ελλάδα βρίσκεται μια ανάσα από την ειδική σχέση με την Ε.Ε. και ο Ολάντ φρόντισε να το υπενθυμίσει αυτό στον Τσίπρα

-Το Φθινόπωρο ετοιμάσου αρχικά για διπλό νόμισμα και στην συνέχεια για εθνικό σε περίπτωση που κλωτσήσεις στην διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Δυστυχώς η Ελλάδα Αλέξη δεν είναι Αγγλία, ούτε καν Ισπανία…

Source: Το Φθινόπωρο ετοιμάσου για διπλό νόμισμα και στην συνέχεια για εθνικό… | YouReporter.me

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr