Home Greek News Φαίνεται έτοιμος να βγάλει μεγάλο κέδος απο το Brexit ο GEORGE SOROS!

Φαίνεται έτοιμος να βγάλει μεγάλο κέδος απο το Brexit ο GEORGE SOROS!

by _
0 comment 161 views

Screen Shot 2016-06-24 at 7.24.10 PM

  • του By MARK DECAMBRE απο το marketwatch.com
  • Μετάφρασις/επιμέλεια του Ιωάν. Κουντούρη απο τα Ελληνικά Νέα Τώρα
  • Δημοσιεύθηκε: 24 Ιουν 2016 09.59 π.μ.

 

Ο κ Τζορτζ Σόρος μπορεί να πλουτίζει, για μια ακόμη φορά,  απο άλλη μια κατάρρευση στη βρετανική αγορά.

Η ψηφοφορία-ορόσημο στο Η.Β. να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση συγκλόνισε τις παγκόσμιες αγορές, στέλνοντας το βρετανικό GBPUSD (τη λίρα), σε -8,0543%, στο χαμηλότερο επίπεδο σε περισσότερα από 30 χρόνια. Προθεσμιακές συμβάσεις (τα futures) για τον Dow Jones Industrial Average DJIA, -3,39% βύθισε μέχρι ακόμη τις 700 μονάδες σε ένα σημείο, και ο χρηματιστηριακός δείκτης SXXP σε -7,03% που αντιμετώπισε τη χειρότερη μονοήμερη βουτιά του από το 1987.

Είναι ακριβώς το σενάριο για το οποίο ο Σόρος, γράφοντας στην εφημερίδα Guardian της Βρετανίας την περασμένη εβδομάδα, προειδοποίησε. Αν οι εκθέσεις είναι αλήθεια, το παγκόσμιο οικονομικό μακελειό και η κατρακύλα της Παρασκευής θα μπορούσε να προσθέτουν στον λογαριασμό των πλουσίων επενδυτών.

Ο Σόρος είναι περιβόητος για το μεγάλο «σπάσιμο» που έκανε στην Τράπεζα της Αγγλίας – και γέμισε τις τσέπες του κιόλας – το 1992 με το στοίχημα έναντι της βρετανικής λίρας, το οποίο οδήγησε στην αποβολή της στερλίνας από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Σύμφωνα με έκθεση της εφημερίδος The Wall Street Journal νωρίτερα αυτό το μήνα, το ταμείο διαχείρισης του Σόρος, το οποίο διαχειρίζεται περίπου $ 30 δις για τον Σόρος και την οικογένειά του, συλλέγουν περιουσιακά στοιχεία σε χρυσό και βάζουν στοιχήματα ότι θα πέσουν οι μετοχές.

Στις αρχές του ηλεκτρονικού εμπορίου την Παρασκευή futures χρυσού GCQ6, + 4,43% έκαναν μια «άτακτη φυγή» -όπως λέμε εδώ στις ΥΠΑ- στο υψηλότερο επίπεδο σε διάστημα δύο ετών. Παρά το γεγονός ότι έχει κάπως ψυχθεί, το κίτρινο μέταλλο ήταν ακόμα στα $ 1,328.20 ανά ουγγιά.  Δημιούρηγησε προσφορές προμηθειών ασφαλείας (safe-harbor bids) λόγω των ανησυχιών των επενδυτών ότι το λεγόμενο Brexit, όπως έχει γίνει γνωστό, θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει το μπλοκ εμπορίου της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες δημόσιες εγγραφές. Ο Σόρος αγόρασε περίπου 19.000.000 μετοχές σε χρυσό ανθρακωρύχων Barrick Gold Corp. ABX, + 0,24% το πρώτο τρίμηνο. Αγόρασε επίσης ένα μεγάλο μερίδιο στη λειτουργία των ορυχείων, την επικεντρωμένη στο αργύριο, της εταιρέιας Sliver Wheaton Corp. ΑΡΓΗ, + 0,70%.

Και ο Σόρος μπορεί να μην είναι ο μόνος εξέχων επενδυτής που να τη σκαπουλάρει σαν ληστή.

Ο Stanley Druckenmiller του Duquesne Capital, ένας πρώην συνεργάτης του Σόρος, και ο Paul Singer, επικεφαλής του ταμείου αντιστάθμισης της εταιρείας Elliott Management, υποστηρίζουν την αγορά χρυσού για την προστασία ενάντια στις κρίσεις της αγοράς.

Η ακριβής τοποθέτηση του Σόρος δεν είναι γνωστή γιατί οι δημόσιες εγγραφές του προσφέρουν μόνο ένα στιγμιότυπο των μεγάλων επενδύσεών του. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απαιτεί από κάθε θεσμικό διαχειριστή επενδύσεων με τις τοποθετήσεις τουλάχιστον των 100 εκατομμυρίων δολλαρίων να αποκαλύψουν όλες τις μακρές τους τοποθετήσεις που πραγματοποιούνται στο τέλος κάθε τριμήνου.

Πηγή: http://www.marketwatch.com/story/soros-looks-set-to-make-a-killing-on-brexit-result-2016-06-24

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr