Home Greek News H New York Times: Θα λάβει η Ελλάδα άλλο ένα κομμάτι απο το πακέτο διάσωσης

H New York Times: Θα λάβει η Ελλάδα άλλο ένα κομμάτι απο το πακέτο διάσωσης

by _
0 comment 105 views

Screen Shot 2016-06-17 at 11.54.27 AM

 

Οι ευρωπαϊκές αρχές έχουν εγκρίνει να μοιράσουν € 7.500.000.000 σε βοήθεια διάσωσης προς την Ελλάδα, η οποία θα επιτρέψει στη χώρα να διατηρήσει τις πληρωμές των λογαριασμών της κατά τους επόμενους μήνες. Έχει επίσης κερδίσει επιπλέον δεσμεύσεις για ελάφρυνση του χρέους, βοηθώντας να κατευνάσει τις ανησυχίες για μια άλλη κρίση στην Ελλάδα σε μια εποχή που η Ευρώπη ασχολείται με την εισροή των μεταναστών και μιας συνεχιζόμενης τρομοκρατικής απειλής.

Η ελάφρυνση του χρέους έχει αποτελέσει αμφιλεγόμενο ζήτημα στους πιστωτές, με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη Γερμανία να παρατάσσονται σε αντίθετες πλευρές. Το ΔΝΤ επέμεινε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στους στόχους του προϋπολογισμού της χωρίς χαλάρωση των χρεών της, ενώ η Γερμανία παραμένει επιφυλακτική για χαλάρωση της στάσης της απέναντι στην Αθήνα.

Έχουν φτάσει σε συμβιβασμό των ειδών. Οι πιστωτές στην Ελλάδα δεσμεύονται για ελάφρυνση χρέους, αν και όχι μέχρι το 2018 το νωρίτερο, με την προϋπόθεση ότι η χώρα εξακολουθεί να πραγματοποιήσει επώδυνες αλλαγές.

Πηγή: http://www.nytimes.com/interactive/2016/business/international/greece-debt-crisis-euro.html?_r=0

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr