Home Greek News Σύνταγμα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σύνταγμα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

by _
0 comment 148 views

Χρειαζόμαστε ένα νέο Σύνταγμα;

Ενας πολιτικός, ένας οικονομολόγος και τέσσερις καθηγητές του Δημοσίου Δικαίου –οι Νίκος Αλιβιζάτος, Παναγής Βουρλούμης, Γιώργος Γεραπετρίτης, Γιάννης Κτιστάκις, Στέφανος Μάνος και Φίλιππος Σπυρόπουλος– πήραν την πρωτοβουλία να συντάξουν μια πρόταση για ένα καινοτόμο Σύνταγμα.

Η Καθημερινή παρουσιάζει το πλήρες κείμενο της πρότασης ενώ ανοίγει το διάλογο για τις κυριότερες θεματικές της: το εκλογικό σύστημα, τη διάρκεια και τη δυνατότητα διάλυσης της Βουλής, την άρση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, τις ασυλίες των βουλευτών, το ρόλο και τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας, το ασυμβίβαστο βουλευτών – μελών της κυβέρνησης, τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, τη δημοσιονομική αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε αυτό το διάλογο, που εξελίσσεται και εν αναμονή της επίσημης δήλωσης προθέσεων της κυβέρνησης ως προς το περιεχόμενο της συνταγματικής αναθεώρησης, η γνώμη των αναγνωστών της Καθημερινής είναι, προφανώς, ευπρόσδεκτη. Μπορείτε να στέλνετε τα σχόλια σας στο [email protected]

Source: Σύνταγμα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr