Home Greek News Στο μάτι του «Μεγάλου Αδελφού»… ο Τσίπρας από το 2010…!!!

Στο μάτι του «Μεγάλου Αδελφού»… ο Τσίπρας από το 2010…!!!

by _
0 comment 247 views

Screen Shot 2016-05-16 at 11.22.33 AM

 

–Των Γιώργου Στεφάνου- Γιάννη Βασιλακόπουλου

Παραμονές εκλογών 2012. Στο κτήριο της ΕΥΠ (Κατεχάκη) επικρατεί ένας πανικός.

Στους διαδρόμους του 14ου ορόφου, ακούγεται η φωνή της «Μάρτζι» (τμηματάρχης στη Γ’ Διεύθυνση Αντικατασκοπίας-Αντιτρομοκρατίας της ΕΥΠ, υπεύθυνη-επόπτης των παρακολουθήσεων στο τμήμα «Παρανόμων Οργανώσεων»): «Θα πάμε φυλακή! Δεν γίνεται αυτό! Σας παρακαλώ δεν μπορώ να καταστρέψω αυτό το υλικό…». Ήξερε τι έλεγε. Γνώριζε πολύ καλά. Και «έσπασε»: «Δεν μπορώ να καταστρέψω το υλικό παρακολούθησης του Αλέξη Τσίπρα…».

Ήταν εμφανής ο μεγάλος εκνευρισμός που υπήρχε τότε στην κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, βλέποντας την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δημοσκοπήσεις ήταν κόλαφος για το κυβερνών – τότε κόμμα – εν’ αντιθέσει με το κόμμα της Κουμουνδούρου που είχε «αέρα πρωτιάς» και δυναμική εξουσίας. Ξαφνικά αποφασίστηκε από ψηλά να «ξηλωθεί» όλο το υλικό παρακολούθησης του Αλέξη Τσίπρα αλλά και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (Σκουρλέτης, Βούτσης, Δούρου…).

Όλα ξεκίνησαν – σύμφωνα με πληροφορίες δυτικών μυστικών υπηρεσιών – το 2010, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου, έδωσε εντολή να παρακολουθείται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ (και όχι μόνο). Τότε, η ΕΥΠ μπορούσε – σύμφωνα με τον Θόδωρο Πάγκαλο – να παρακολουθεί ταυτόχρονα τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα και την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τουρκία (Άγκυρα). Το θέμα – δεν έχει απαντηθεί – είναι αν ο αρμόδιος τότε εισαγγελέας είχε δώσει εντολή να προχωρήσει η παρακολούθηση του Τσίπρα ή τον «ξεπέρασαν» με άλλες διαδικασίες. Γιατί και σε αυτές τις ειδικές περιπτώσεις, χρειάζεται «υπογραφή» του! Το κλίμα, τότε, για τον Αλέξη Τσίπρα ήταν ιδιαίτερα «επιθετικό», καθώς εθεωρείτο «επικίνδυνος για τη εθνική ασφάλεια», εξτρεμιστής και «παράνομος» σύμφωνα με την θεωρεία των δύο άκρων…

Πρώτη λεπτομέρεια: Η παρακολούθηση του Αλέξη Τσίπρα συνεχίστηκε και επί εποχής Παπαδήμου, καθώς την κυβέρνηση τεχνοκρατών στήριξαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Δεν άλλαξαν δηλαδή τα «πόστα» στην ΕΥΠ…
Δεύτερη λεπτομέρεια: Παράλληλα με τον Αλέξη Τσίπρα, η κυβέρνηση Παπανδρέου «ενδιαφερόταν» πολύ για τον τότε διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο, τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και τον επιχειρηματία Βαρδή Βαρδινογιάννη…

Η «διάψευση» που δεν έγινε ποτέ τον Οκτώβριο του 2013

Και φτάνουμε στον Οκτώβριο του 2013. Σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές ακούν τον Αλέξη Τσίπρα να τους λέει τα εξής: «Σύντροφοι να προσέχετε. Τα τηλέφωνά μας παρακολουθούνται. Και το δικό μου, και τα δικά σας…». Το θέμα μένει κρυφό, όμως λίγες ημέρες μετά η εφημερίδα «REAL NEWS» το φέρνει στο δημοσιότητα κι ενώ βρισκόταν στην κορύφωσή του το θέμα της Χρυσής Αυγής…

Επικρατεί πανικός. Βγαίνει αμέσως ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα είτε να διαψεύσει ότι είπε κάτι τέτοιο στη συνεδρίαση της ΚΟ, είτε να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά. «Διάψευση» δεν υπήρξε ποτέ…

Ορισμένα πάντως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όταν κλήθηκαν εκείνες τις ημέρες να επιβεβαιώσουν τα όσα τους είπε ο Αλέξης Τσίπρας, κράταγαν κλειστά τα χαρτιά τους, χωρίς να διαψεύδουν το οτιδήποτε… Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η ενημέρωση προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ περί «παρακολούθησης» έγινε από «πηγή» μέσα από τον ΕΥΠ.

Το κινητό του «σκαναρίστηκε» και αποδείχθηκε πως υπήρχε… μάτι! Εκείνη την εποχή, μάλιστα, δόθηκε εντολή να εξεταστούν όλοι οι υπολογιστές που χειριζόταν οι Αλέξης Τσίπρας και οι στενοί του συνεργάτες. Να βρουν δηλαδή εάν υπήρχε λογισμικό υποκλοπής…

Το δωμάτιο με τις «ακραίες οργανώσεις»

Επειδή πολλά έχουν γραφτεί, πρέπει να επισημανθούν τα εξής για τις «παρακολουθήσεις». Αυτές γίνονται από σούπερ κοριούς στον 15ο όροφο στο κτήριο της Κατεχάκη. Εκεί που βρίσκεται δηλαδή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Εκεί βρίσκεται άλλωστε (η πλευρά που βλέπει την Μεσογείων) το μεγαλύτερο τμήμα των μηχανημάτων παρακολούθησης ενώ προς την πλευρά της Κατεχάκη στεγάζονται τα αντίστοιχα μηχανήματα της ΓΑΔΑ κι ένα ακόμα μέρος των παρακολουθήσεων που ανήκει στην ΕΥΠ.

Με τις ακροάσεις ασχολούνται λιγότερα από 100 άτομα, τα οποία εν’ αντιθέσει με όσα συνέβαιναν στο παρελθόν, είναι πλέον υψηλού μορφωτικού επιπέδου και άριστης εκπαίδευσης.

Τα στοιχεία των παρακολουθήσεων εξετάζονται στον 14ο όροφο. Εκεί είναι οι λεγόμενοι «αναλυτές». Σε αυτόν τον όροφο υπάρχει άλλωστε και ένα δωμάτιο – τμήμα, στο οποίο αναλύονται οι ακραίες οργανώσεις. Εκεί γινόταν η «επεξεργασία» των στοιχείων που προέκυπταν για τον ΣΥΡΙΖΑ, τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την Χρυσή Αυγή!

Το ενδιαφέρον των γερμανών της BND

Εκείνη την εποχή (λίγο πριν τις διπλές εκλογές του 2012) υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον από ξένες μυστικές υπηρεσίες. «Πρωταγωνιστές» ήταν οι γερμανοί της BND. Κλιμάκιο, εγκατεστημένο στην Αθήνα, ζητούσε επίμονα πληροφορίες για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζοντας από απόρρητα έγγραφα της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα προς το Βερολίνο τη «δυναμική» που εμφάνιζε στο πολιτικό σκηνικό.

Αντίθετα, οι Αμερικανοί, ναι μεν «έβλεπαν» την δράση του Αλέξη Τσίπρα, όμως τους ενδιέφεραν περισσότερα οι ακραίες οργανώσεις – όπως τις χαρακτηρίζουν σε έγγραφά τους – και ειδικά για τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ (τότε).

«Αστακός» το Μαξίμου, ερωτηματικό ο Ρουμπάτης…

Και φτάνουμε στο… σήμερα. Όταν έγινε πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, δεν ασχολήθηκε αμέσως με την ΕΥΠ. Το νέκταρ της επιτυχίας και οι διαπραγματεύσεις με τους… θεσμούς, δεν του επέτρεψαν να ασχοληθεί ιδιαίτερα με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Είχε όμως πάρει μια πρώτη «γεύση» από την σχετική ενημέρωση με το ξεκάθαρο μήνυμα από την υπηρεσία ότι περιμένουν τις «οδηγίες» του νέου διοικητή…

Screen Shot 2016-05-16 at 12.01.53 PM

Νέος διοικητής ήταν τελικά ο Γιάννης Ρουμπάτης. Επιλέχθηκε – όχι τυχαία – καθώς εάν ρίξει κάποιος μια ματιά στο βιογραφικό του θα διαβάσει πως αποχώρησε από την ενεργό πολιτική διαφωνώντας με τον Κώστα Σημίτη και αργότερα και με τον Γιώργο Παπανδρέου… Άρα, ήξερε ήδη αρκετά!

Η συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν «αγαστή» τον πρώτο καιρό. Άλλωστε, του έδειξε το «δωμάτιο» μέσα στο Μαξίμου όπου μπορούσε να κάνει χωρίς… άγχος τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που πρέπει να μείνουν για πάντα μυστικές. Αυτό το δωμάτιο, έκτασης λιγότερο από 30 τετραγωνικά μέτρα, «εξοπλίστηκε» και «ασφαλίστηκε» από τον Αντώνη Σαμαρά, όταν ήταν πρωθυπουργός. Περιέχει ειδική τηλεφωνική εγκατάσταση δορυφορικού σήματος ενώ «διακρίνονται» αντένες των Ενόπλων Δυνάμεων για τις γραμμές του διαδικτύου! Υπάρχει master control με συγκεκριμένους… χειριστές οι οποίοι μένουν ινκόγκνιτο για ευνόητους λόγους.

Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες, υπάρχει στο Μαξίμου έντονος ο φόβος των υποκλοπών συνομιλιών του πρωθυπουργού. Ειδικά, από την ημέρα που ο Πάνος Καμμένος έβαλε στο στόχο του τον διοικητή της ΕΥΠ, τόσο για την υπόθεση Πανούση όσο και την επιλογή της Υπηρεσίας να αποστείλει έγγραφο στο ΝΑΤΟ λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν τζιχαντιστές που περνούν από την Ελλάδα και πως δεν έχουν τέτοιου είδους στοιχεία».
Οι καταγγελίες όμως του Καμμένου, προχώρησαν ακόμα πιο πέρα, όταν διαπίστωσε πως ο Γιάννης Ρουμπάτης κρύβει… πληροφορίες από τον Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει αναφέρει στον πρωθυπουργό πως ο διοικητής της ΕΥΠ έχει συναντηθεί τουλάχιστον τέσσερις φορές με τον Σταύρο Ψυχάρη και πως αποκρύπτει από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ουσιώδεις και υψίστης σημασίας πληροφορίες! Μάλιστα, του έχει αναφέρει πως ο Γιάννης Ρουμπάτης του δίνει στοιχεία και πληροφορίες από «ανοιχτές πηγές» (κυρίως δημοσιογραφικές).

Η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα δεν εκφράστηκε δημόσια, αν και βγήκαν off συνεργάτες του, λέγοντας πως ο Γιάννης Ρουμπάτης έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη του.

Γνωρίζοντας όμως όλο το παιχνίδι της παρακολούθησης συνομιλιών με τις αλλεπάλληλες διαπραγματεύσεις, αποφάσισε να κινηθεί δραστικά δίνοντας εντολή να… αλλάξουν πολλά μέσα στο Μαξίμου!

Κατ’ αρχήν, κλιμάκιο της Ε΄ Διεύθυνσης της ΕΥΠ (ειδικό σε θέματα επικοινωνιών) «σάρωσε» με ειδικό μηχάνημα το πρωθυπουργικό γραφείο. Επίσης, δύο φορές τον μήνα (σε άγνωστες ημέρες) αλλάζουν οι κωδικοί των κόκκινων τηλεφώνων (επικοινωνία με τους υπουργούς).

Άνδρες των μυστικών υπηρεσιών με πολιτικά, βρίσκονται διακριτικά σε όλα τα στενά πέριξ του Μαξίμου ελέγχοντας για ύπαρξη… βαν! Εκεί μέσα, μπορεί ένα «βαλιτσάκι» να «στοχεύσει» πολύ εύκολα το τηλέφωνο του Τσίπρα. Άλλωστε, μην λησμονεί κανείς πως το 2009 (με πρωθυπουργό τον Καραμανλή) είχε «εντοπιστεί» πράκτορας της ΕΥΠ (;) με «βαλιτσάκι» στην Ηρώδου Αττικού, όπου οδηγούσε… ταξί! Και επειδή τίποτα δεν γίνεται τυχαίο, δεν είναι… τυχαίο πως ο συγκεκριμένος δρόμος είναι «κλειστός» από αστυνομικές κλούβες… Πάντως, «βαλιτσάκια» με σούπερ… κεραίες, έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν και ιδιώτες (ως επί το πλείστον επιχειρηματίες λόγω υψηλού κόστους) τα οποία τα χρησιμοποιούν – τις περισσότερες φορές – για βιομηχανική κατασκοπεία… Δεν είναι επίσης τυχαίο πως από το 2009 και μετά, αρκετά κυβερνητικά στελέχη έχουν απευθυνθεί – όχι στην ΕΥΠ – αλλά σε ιδιωτικές εταιρείες που ασχολούνται με συστήματα υψηλής τεχνολογίας για να «σκανάρουν» τα γραφεία τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Το εάν ετοιμάζεται λοιπόν μια… Πυθία για τον Αλέξη Τσίπρα, είναι άγνωστο να το πει κανείς με σιγουριά και βεβαίως είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Είναι βέβαιο ότι ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά τι ακριβώς συμβαίνει. Είναι ενήμερος για όλα και έχει πάρει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις. Ξέρει όμως πως είναι «εκτεθειμένος» στο παιχνίδι των κατασκόπων (ιδίως των ξένων μυστικών υπηρεσιών) που ποτέ δεν σταμάτησε! Κινείται σε λεπτές γραμμές, όπως άλλωστε κινήθηκαν όλοι οι έλληνες πρωθυπουργοί τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: http://communenews.blogspot.gr/2016/05/2010.html?m=1

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr