Home Greek News Πρώτες αγορές «κόκκινων» δανείων από την EBRD τις επόμενες εβδομάδες

Πρώτες αγορές «κόκκινων» δανείων από την EBRD τις επόμενες εβδομάδες

by _
0 comment 136 views

Screen Shot 2016-05-10 at 8.20.07 PM.png

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης αναμένει να αγοράσει το πρώτο της πακέτο «κόκκινων» δανείων από ελληνικές τράπεζες τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε η Σαμπίνα Ντζιούρμαν, διευθύντρια της EBRD για την Ελλάδα και την Κύπρο. Η Ντζιούρμαν δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι οι κινήσεις της EBRD αναμένεται να διαμορφώσουν το ύψος της δαπάνης της στην Ελλάδα φέτος πάνω από τα 320 εκατ. ευρώ που δαπάνησε πέρυσι.

«Αναμένουμε να ανακοινωθούν κάποιες συναλλαγές τις επόμενες εβδομάδες. Θα απογοητευόμουν, εάν (η επένδυση) ήταν μικρότερη από πέρυσι», δήλωσε.

Η ίδια ανέφερε ότι η EBRD έχει εκπλαγεί θετικά από το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί έως τώρα από τον ιδιωτικό τομέα για την Ελλάδα και ότι συζητά με δυνητικούς επενδυτές σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια, οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη διαχείριση πακέτων «κόκκινων» δανείων στο μέλλον.

Η EBRD έχει επενδύσει ήδη 250 εκατ. ευρώ σε πακέτα μετοχών των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών – Alpha, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/859205/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/prwtes-agores-kokkinwn-daneiwn-apo-thn-ebrd-tis-epomenes-evdomades

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr