Home Μπορούν να μας πάρουν τα λεφτά ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ!

Μπορούν να μας πάρουν τα λεφτά ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ!

by John Kountouris
0 comment 238 views

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΙΣ ΟΥΤΕ Η ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΙΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΑΛΛΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΝ ΑΡΓΙΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΝ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ…

This is…THE WORKING HOUR with…JOHN KOUNTOURIS!

Screen Shot 2016-04-24 at 1.46.41 PM.png

-του Ιωάν. Κουντούρη | Λος Άντζελες | 24/04/2016 | JohnKountouris.com

 

ΔΕΙΤΕ την εκπομπή μου για αυτό το θέμα πατώντας την κάτω εικόνα…

Screen Shot 2016-04-30 at 1.02.42 PM.png

 

Υπο μεγάλην πίεσιν υπήρξε η Ελληνική κυβέρνησις το περασμένο Οκτώβριο του 2015 και, εκ των υστέρων, μπορούμε πλέον να καταλάβουμε το ΓΙΑΤΙ…

Διότι… 

1ον) Υπο υπερέντασιν ήταν για να ολοκληρωθεί η αξιολόγησις με τη ΤΡΟΙΚΑ και…

2ον) Εν συναρτήσει με αυτήν θα ακολουθούσε και η ανακεφαλοποίησις των τραπεζών όπως το έθεσε ο κ. Ντομπρόβσκις, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, που στις 27 Οκτ. του 2015, προειδοποίησε ότι αν δεν ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγησις έως τα τέλη του 2015, τότε θα είναι ανοικτό το ενδεχόμενο bail-in (δηλ., η «νόμιμη» ΚΛΟΠΗ των καταθέσεων των απλών Ελλήνων πολιτών).  Σε άρθρο [1] του protothema.gr διαβάζουμε τα ακόλουθα για το θέμα αυτό:

«Περιέγραψε τους στόχους και το αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα από την πλευρά της Κομισιόν για το σύνολο των ανοικτών θεμάτων: “Μελετήσαμε το πρόγραμμα του ESM, θέλουμε μία έγκαιρη πρώτη αξιολόγηση για να σταθεροποιηθεί δημοσιονομικά η χώρα και να εξασφαλιστεί η επάνοδος της Ελλάδας στην ανάπτυξη… Χρειάζεται δουλειά, αλλά στόχος μας είναι η αξιολόγηση να κλείσει μέσα στο μήνα. Πρέπει να κλείσουν τα πρώτα ορόσημα και μετά τα δυο δισ. ευρώ θα είναι διαθέσιμα”.»

Ὀπως καταλαβαίνετε, ούτε μια απο τις δύο ΔΕΝ έχει ολοκληρωθεί ακόμη.  Αφενός υπάρχει η αξιολόγησις στην οποία….ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ!…δόθηκε μια πασιφανής παράτασις και γι᾽αυτό είναι ακόμη επι τάπητος μεταξύ Ελλάδος και δανειστών. Αυτό το θέμα κατάφερε να το σύρει εδώ και μήνες η κυβέρνησις Τσίπρα. Ωστόσο, θα δούμε τι θα γίνει την ερχόμενην Πέμπτην διότι στη μεγάλη συνάντηση του EuroGroup, που υποτίθεται ότι θα γίνει μεταξύ στελεχών της Ελληνικής κυβερνήσεως και εταίρων της Ευρώπης, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τότε η αξιολόγησις.  ΟΨΟΜΕΘΑ!

Τώρα, όσον αφορά στην ανακεφαλαιοποίησιν των Ελληνικών τραπεζών, καλό θα ήταν να ρίξουμε μια ματιά στο άρθρο [2] «Πώς “κλείνει” το σχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» του ιστότοπου ειδήσεων capital.gr που σημειώνει τα ακόλουθα για το εν λόγῳ ζήτημα για τις τράπεζες. Εδώ σας δίνω 4 σημεία για να τα αναλογιστείτε εν σχέσει με το όλο θέμα αυτό:

  1. Το “σχέδιο” για την ανακεφαλαιοποίησιν αποτελείτο απο δύο φάσεις, η “ελληνική” φάση και η ευρωπαϊκή φάση
  2. Η «ελληνική φάσις»  είχε να κάνει με τις ΑΜΚ (αύξηση μετοχικού κεφαλαίου) και τη χρήση των 10 δισ. ευρώ από το ΤΧΣ (ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητος) καθώς και τη συμμετοχή των ιδιωτών μέτοχων (παλιών και νέων) στην ανακεφαλαιοποίησιν. Μιλάμε για αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου στις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Οι ΑΜΚ έπρεπε τότε να καλύψουν μέρος των απαιτούμενων κεφαλαίων, που οριστικοποιούντο εκείνες τις ημέρες από το Asset Quality Review (AQR) και το βασικό σενάριο του stress test. Και εδώ είναι όπου παρατηρείται μια έντασις στο όλο θέμα· τρέχαμε τότε να προλάβουμε. Το συνολικό ποσό που προσδιορίζετο ήταν κοντά στα 12 με 13 δισ. ευρώ, προσδοκάτο να καλυφθεί από τους ιδιώτες μετόχους κατά το 1/3 περίπου και το υπόλοιπο από τα διαθέσιμα 10 δισ. ευρώ στο ΤΧΣ.
  3. Σχετικά με την ευρωπαϊκή φάσιν, διαβάζουμε στο ίδιο άρθρο του Capital.gr: «Η κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών στη φάση αυτή συνδέεται αφενός με τα ευρωπαϊκά stress tests που θα διεξαχθούν στην Ευρωζώνη και το “άσχημο σενάριο” στο ελληνικό stress test και αφετέρου με το υπόλοιπο των 15 δισ. ευρώ από το σύνολο των 25 δισ. ευρώ του δανείου που έχει δεσμευτεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.» Ενώ η αξιολόγηση έχει πάρει παράταση, η φάση αυτή της ανακεφαλαιοποίησης είναι ακόμη εν εξελίξει και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του φέτος (2016) ή –το πλέον πιθανό– αρχές του 2017. Όλα αυτά περιστρέφονταν -και ακόμη περιστρέφονται- γύρω απο τα “κόκκινα” δάνεια το σύνολο των οποίων φτάνει τα 100 και πλέον δισ. ευρώ. Εκτιμάται ότι απο αυτο το συνολικό ποσό, περί το ένα τρίτο μπορεί να ανακτηθεί. Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού των 30-35 δισ. ευρώ αφορά στην πλειονότητά του επιχειρηματικά δάνεια, σε ύψος έως και 20-25 δισ. ευρώ.  Και όπως ξέρουμε ήδη, αυτά τα δάνεια μαζί με εκείνα που είναι εξυπηρετούμενα (παρακαλώ!), πρόκειται, απ᾽ό,τι φαίνεται να πουληθούν ΟΛΑ σε ΞΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ!  
  4. Και παρά το γεγονός ότι η οδηγία BRRD (The EU Bank Recovery and Resolution Directive, Η Οδηγία για την Ανάκαμψη και την Εξυγίανση των Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Ένωσης) για τις bail in διαδικασίες κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης των τραπεζών ετέθη εν ισχύι από 1/1/2016, εντούτοις αυτό δεν σημαίνει και άμεση εφαρμογή της στις ελληνικές τράπεζες• και ήδη πλησιάζουμε τα τέλη Απριλίου.  Αυτό σημαίνει ότι ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ bail in σχετικά με τις καταθέσεις των απλών Ελλήνων πολιτών· αυτό το θέμα είναι ΑΚΟΜΗ επι τάπητος!  Διαβάστε τώρα προσεκτικά ένα απόσπασμα απο το ίδιο πάλι άρθρο του Capital.gr για να καταλάβετε πλήρως τι παίζετε εδώ εις βάρος ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συναινέσει της ανθελληνικής κυβερνήσεως Τσίπρα-Καμμένου: «Όπως εξηγούν, υπό την προϋπόθεση ανωνυμίας, στελέχη των αρμόδιων νομικών υπηρεσιών της Κομισιόν, το νομικό πλαίσιο της oδηγίας δίνει σαφείς δυνατότητες μη εφαρμογής σε ειδικές περιπτώσεις, πολύ περισσότερο, δε, όταν υπάρχει ομόφωνη διακρατική συμφωνία, όπως αυτή του τρίτου Mνημονίου, που προβλέπει 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Αυτό, όμως, ισχύει με την προϋπόθεση ότι το τρίτο Mνημόνιο θα είναι σε ισχύ και τα σχετικά κεφάλαια θα παραμένουν διαθέσιμα.» 

Τα ανωτέρω τα επιβεβαίωσε [1] ΟΛΑ σε εμας ο κ. Ντομπρόβσκις το περασμένο Οκτ. του 2015 λέγοντας, ότι, αν δεν ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση έως τα τέλη του 2015, τότε θα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο bail-in!  Τώρα είμαστε Απρίλιο εν έτει 2016· τα πράγματα έχουν παραταθεί λίγο. Αλλά όπως και να έχει η κατάστασις στην Ελλάδα, και  όπως μπορούμε να καταλάβουμε όλοι απο το ως άνω τέτταρο (4) σημείο, ακόμη και να πάρουμε τα 25 δις για τις τράπεζες, το νομικό πλαίσιο της oδηγίας για την ανακεφαλαιοποίηση δίνει σαφείς δυνατότητες μη εφαρμογής σε ειδικές περιπτώσεις  με την προϋπόθεση ότι το τρίτο Mνημόνιο θα είχε ήδη τεθεί σε ισχύ και τα σχετικά κεφάλαια θα είχαν παραμείνει διαθέσιμα. ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ, ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΟΤΙ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΙΣΧΥ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΑΝΑΦΕΦΑΛΑΙΩΜΕΝΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!  Αυτές είναι πληροφορίες [2] που «άντλησε» το σάιτ Capital.gr απο ανώνυμα στελέχη των αρμόδιων νομικών υπηρεσιών της Κομισιόν! 

Screen Shot 2016-04-24 at 1.05.14 PM.png

ΕΙΡΗΣΘΩ ΕΝ ΠΑΡΟΔΩ ΟΤΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟΝ ΜΝΗΜΟΝΙΟΝ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΙΣΧΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΡΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ (πατήστε εδώ)  ΑΡΑ, ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΛ’ΑΥΤΑ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ…ΤΕΤΤΑΡΤΟΝ ΜΝΗΜΟΝΙΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ, ΑΦΕΝΟΣ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΒΟΥΛΗΝ, ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΔΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ  (πατήστε εδώ) ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ -ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ- ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΝ ΣΤΙΓΜΗΝ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΡΙΠΡΑ ΚΑΙ της ΠΟΕΣΥ (της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών).  ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟ;;; ΙΣΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΙΝ ΟΠΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΞΗΓΗΣΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ;;;…

Ενδεικτικό ήταν τότε το χρηματοοικονομικό και πολιτικό κλίμα της Ελλάδος όπως επηρεάζετο εντός και εκτός της χώρας απο όλες τις εξελίξεις που εγίνοντο γύρω απο την υγείαν του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος.  Αλλά είναι λίγοι που γνωρίζουν τι γινόταν τότε…ΟΠΙΣΘΕΝ των παρασκηνίων…

Όπως εξήγησα στο άρθρο μου «ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΆΛΛΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΉ ΑΡΓΊΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ;;;» (πατήστε εδώ) [3] απο το περασμένο Νοέμβριο του 2015, είχα πάρει στις 19 Οκτ. ένα εμάιλ απο ένα μεταφραστικό γραφείο για το οποίο εργάζομαι ως Έλληνας μεταφραστής για νομικά θέματα με τίτλο “BANK HOLIDAY” (ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΡΓΙΑ) και έγραψα στις 7 Νοεμ.(2015) τα εξής σχετικά με αυτό: 

Με λίγα λόγια…μισώ να το πω, αλλά, απ᾽ότι διαφαίνεται, έρχεται…ΝΕΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΡΓΙΑ!!! Και πώς το ξέρω αυτό;;; Μου έστειλε στις 19 Οκτ. (πριν 12 μέρες) ένα εμάιλ (δείτε την εικόνα εδώ) ένας υπάλληλος απο την ίδια εταιρεία που προανέφερα παραπάνω λέγοντάς μου τα εξής:

«Επικοινωνώ μαζί σας αναφορικά με μια τραπεζική αργία τόσο για την Τσεχική όσο και για την Ελληνική γλώσσα για την 28η Οκτωβρίου του μηνός. Μπορείτε σας παρακαλώ να μας παράσχετε με μια επιβεβαίωση εάν θα είστε εις θέσιν να μας κάνετε μια μετάφραση απο τα Ελληνικά στα Αγγλικά κατα την εν λόγω ημερομηνία;»

Τους απάντησα αμέσως λέγοντας τα εξής: «Βεβαίως θα μπορέσω να σας παράσχω μια μετάφραση, αλλά πείτε μου σας παρακαλαώ, όντως θα γίνει….ΑΛΛΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;» Αυτό σημαίνει ότι η Ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη στείλει αίτηση για μετάφραση (Ελληνικά σε Αγγλικά) μιας καινούριας νομοθετικής πράξεως, που αφορά μια καινούρια τραπεζική αργία στην Ελλάδα, σε αυτή την εταιρεία (τουλάχιστον απο τις 19 Οκτ.) ζητώντας την να είναι έτοιμη στην περίπτωση που θα προβεί σε μια απάφαση προς μια νέα τραπεζικη αργία—μπορείτε να είστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ για αυτό. Ωστόσο, το πρόβλημα με αυτό είναι το γεγονός πως αυτήν την είδηση ΔΕΝ την έχει δημοσιοποιήσει καν στο Ελληνικό κοινό η Ελληνική κυβέρνση! Και το ερώτημα που τίθεται εδώ είναι…ΓΙΑΤΊ;;; ΤΙ ΕΠΙΦΥΛΛΑΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΣΗ;;;

Screen Shot 2016-04-24 at 6.52.41 PM.png

Εδώ μπορείτε να δείτε τη διεύθυνση εμάιλ μου, [email protected]

ΕΓΩ δεν ήθελα να γράψω τίποτε για αυτό το εμάιλ, γιατί ήθελα να περιμένω λίγο να ιδώ πώς θα εξελίσσοντο τα πράγματα στην Ελλάδα προτού να βγάλω ΑΛΛΗ ΕΙΔΗΣΗ «ΒΟΜΒΑ» ΜΕΓΑΛΗ όπως είχα κάνει και νωρίτερα το έτος στις 28 Ιουνίου (του 2015)…οπότε…έπεσεν…άκουσον-άσουσον…εις χείρας μου η ίδια η νομοθετική πράξις (ΝΠ) της τραπεζικής αργίας που ετέθη εν ισχϋι στις 29 Ιουνίου του 2015 συμφώνως προς ένα πανάθλιον σχέδιον του κ. Γιάνη Βαρουφάκη, τον τότε ΥΟΙΚ της Ελλάδος.  Ήμουν ο μεταφραστής του εν Λονδίνω μεταφραστικού  γραφείου απο το οποίον εζήτησε η Ελληνική κυβέρνησις μετάφρασιν (αγγλιστί) της ΝΠ για τους εταίρους της απο την Ευρώπην. 

Αυτό το έγραφο το πήρα εγώ πρώτα πριν απο οποιονδήποτε άλλο δημοσιογράφο στην Ελλάδα γιατί ήμουν ο μεταφραστής του.  Και όταν το έλαβα, έγραψα αμέσως ένα άρθρο για αυτό το έγινε πρωτοσέλδιο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ (πατήστε εδώ).

Λοιπόν, ήταν ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟ που είχε έλθει εις επαφήν μαζί μου για ΔΕΥΤΕΡΗΝ ΦΟΡΑΝ στις 19 Οκτ. (του 2015) ζωτώντας και πάλιν απο εμένα να τους κάμω μιαν δουλειάν παρόμοιαν με αυτήν που τους είχα κάμει περίπου 4 μήνες νωρίτερα για ακριβώς ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ: ΓΙΑ ΆΛΛΗ ΜΙΑ ΕΔΕΧΟΜΕΝΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ;;; ΜΑ…ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΝΔΥΝΟ ΕΝΟΣ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΒΕΒΑΙΑ!

Έγραψα τα ακόλουθα αναφορικώς προς τον ενδεχόμενον κύνδυνον αυτόν:

Και ΕΔΩ είναι όπου συνδέεται αυτό που σας λέω για το ενδεχόμενο μιας νέας τραπεζικής αργίας (ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ) με το ενδεχόμενο κουρέματος καταθέσεων. Να κάνουμε τώρα τον συνδυασμό στα μυαλά μας…δηλαδή, αν η κυβέρνση μας ετοιμάζει άλλη τραπεζική αργία μπορεί να είναι διότι προσπαθεί να ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΈΝΑ ΜΑΖΙΚΟ…BANK RUN (ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΌΣΥΡΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ) ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΈΣΩ ΤΟΥ ΤΎΠΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ !!!…ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΕΔΏ ;;;

Ως εκ τούτου, καλούμε την Ελληνική κυβέρνση να μας πει ΕΆΝ έχει όντως στα σκαριά ένα σχέδιο με το οποίο να γίνει άλλη τραπεζική αργία και, ΑΝ ΝΑΙ, τότε ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΛΈΕΙ;;; ΓΙΑΤΙ, ΑΥΤΌΝ ΤΟΝ ΓΎΡΟ, ΔΕΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΊ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΆΟ ΌΠΩΣ ΤΗ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΗ ΦΟΡΆ ;;;

Αυτά σκέφτομαι. Και ιδού η ανωτέρω ένδειξεις —τουλάχιστον!— που μας παρείχα.

Η Ελληνική κυβέρνησις ήταν τότε υπο μεγάλην πίεσιν λογῳ της καταστάσεως με τις τράπεζες και γι᾽αυτό είχαν στα σκαριά διάφορα σενάρια κατα νούν με τα οποία να αποφύγουν την οποιαδήποτε…λαϊκήν εξέγερσιν (όπως έκαναν αυτό το Σαββατοκύριακον με την απεργίαν των δημοσιογράφων!) με μια, ας πούμε, ξέφρενη κούρσα προς τις τράπεζες για να βγάλουν τα λεφτά τους, λογῳ…προσέξτε τώρα…μιας ενδεχόμενης καταρρεύσεως εις τας συνομιλίας με τους εταίρους απο την ΤΡΟΙΚΑ σχετικώς προς και την αξιολόγησιν και την ανακεφαλαιοποίησιν των τραπεζών!!!

ΛΟΙΠΟΝ, ΕΝ ΩΨΕΙ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΥΤΕ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΙΣ ΟΥΤΕ Η ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΙΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΑΛΛΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΝ ΑΡΓΙΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΝ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ (ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΜΑΣ), ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΟΤΙ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΝ;;;

Ενθυμείσθε την φράσιν του κ. Γιάννη Στρουρνάρα απο τα τέλη του Οκτ. του 2015 όπου είπε «Τη γλυτώσαμε» αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίησιν των τραπεζών και…ΤΩΡΑ..καταλαβαίνουμε εμείς το ΓΙΑΤΙ.

Και σαν να μην φτάνουν όλ᾽αυτἀ, μόλις διάβασα δύο κρίσιμα άρθρα απο το σάιτ ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ της κας Πόπης Σουφλής με τίτλο «ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! Άδεια τα ταμεία του κράτους, σαρώνουν αποθεματικά για να πληρώσουν συντάξεις!» (πατήστε εδώ) και «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εκλογές στις 12 Ιουνίου! [εγγραφο]» (πατήστε εδώ) οι πληροφορίες των οποίων είναι ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί πάνω στο πολτικό προσκήνιο της Ελλάδος!

Μίλησε για ακριβώς αυτό το θέμα στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ στις 14 Απριλ. φέτος με τον κ. Στέφανο Χίο.  Δείτε το παρακάτω…

https://www.youtube.com/watch?v=AQvcayE90WE

 

Αλλά δεν μένουμε εδώ, γιατί σύμφωνα με τον κ. Γεράσιμο Βραχιολίδη σε ένα άρθρο του στις 29 Απριλ. (2016) διαβάζουμε τα εξής:

«Η πληροφορία μεταδίδεται με κάθε επιφύλαξη. Αν επιβεβαιωθεί θα μιλάμε για την μεγάλη αρπαγή των καταθέσεων των πολιτών!  Οι τράπεζες είναι κλειστές λόγω αργιών, ωστόσο πληροφορία η οποία… μας έρχεται μέσα από τον χώρο των τραπεζών, λέει (επαναλαμβάνουμε κρατούμε τις επιφυλάξεις μας) ότι οι τράπεζες δεν πρόκειται να ανοίξουν την Τετάρτη. Πάμε για μια επανάληψη του περσινού σκηνικού, όταν επί 3 εβδομάδες οι τράπεζες είχαν βάλει λουκέτο. Με μια σημαντική διαφορά: πέρσι το κούρεμα των καταθέσεων είχε αποφευχθεί την τελευταία στιγμή, τώρα δεν πρόκειται να γίνει το ίδιο και θα υπάρξει ραγδαίο κούρεμα! Πέρσι συζητείτο (από δημοσίευμα ξένης εφημερίδος) κούρεμα από τα 8.000 ευρώ και πάνω, φέτος, με εγκλωβισμένους πλέον όλους τους καταθέτες, μπορεί να πάμε για κούρεμα όλων των καταθέσεων, από το πρώτο ευρώ! Με τους Τσίπρα-Καμμένο στην εξουσία όλα να τα περιμένει κανείς. Είναι οι απόλυτοι καταστροφείς!»

ΚΑΤΙ ΕΧΟΥΝ «ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ» ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΓΙ᾽ΑΥΤΟ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!

-Κουντούρης Ιωάν., Δημοσιογράφος/Συγγραφεῦς


1 – «Στουρνάρας – Ντομπρόβσκις: Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών ως το τέλος της χρονιάς»,
27/10/2015, 11:03, 27/10/2015, 12:34 | Λίνκ: http://www.protothema.gr/economy/article/521664/stournaras-dobrovskis-anakefalaiopoiisi-trapezon-os-to-telos-tis-hronias/

2 –  «Πώς “κλείνει” το σχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών»Των Γιάννη Αγγέλη, Νένας Μαλλιάρα», Δευτέρα, 12-Οκτ-2015 13:53 | Λίνκ: http://www.capital.gr/story/3072003

3 – ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΆΛΛΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΉ ΑΡΓΊΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ;;;, BY JKOUNTOURIS (του Ιωάν. Κουντούρη) 07/11/2015 | Λίνκ: https://greeknewsondemand.com/2015/11/07/θα-γινει-άλλη-τραπεζική-αργία-στην-ελλ/

4 – 4 — ΕΚΤΑΚΤΟ! ΑΝ ΙΣΧΥΣΕΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΠΑΓΗ: “ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ. ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΡΑΓΔΑΙΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ”!!!!, Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016 | Λίνκ: http://indobserver.blogspot.gr/2016/04/blog-post_828.html

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr