Home imerisia.gr: “Βόμβα” από ΔΝΤ: “Χρεοκοπία στην Ελλάδα ήδη από τον Μάρτιο;”

imerisia.gr: “Βόμβα” από ΔΝΤ: “Χρεοκοπία στην Ελλάδα ήδη από τον Μάρτιο;”

by John Kountouris
0 comment 168 views

Screen Shot 2016-04-14 at 1.08.02 PM.png

-του Ιωάν. Κουντούρη | JohnKountouris.com | 14 Απριλ. 2016

Σύμφωνα με άρθρο του σάιτ imerisia.gr μέ τίτλο “Βόμβα” από ΔΝΤ: “Χρεοκοπία στην Ελλάδα ήδη από τον Μάρτιο;”, ήδη απο το Φεβ. φέτος το ΔΝΤ προειδοποιούσε την Ελλάδα με…ΧΡΕΟΚΟΠΊΑ και τούτο μάλιστα μέσα στο…ΜΆΡΤΙΟ ΦΕΤΟΣ!  Αλλά αυτή η αποκάλυψη αποτελούσε η ίδια μία…ΔΙΑΡΡΟΉ -απο τότε!- προς το κοινό για το τι είχε στα σκαριά για την Ελλάδα το…ΔΝΤ!  Το άρθρο αυτό λέει:

«Πρόκειται προφανώς για μια συνηθισμένη πρακτική του Ταμείου να ασκεί πιέσεις στην Ελλάδα με τέτοιου είδους διαρροές κάθε φορά που η διαπραγμάτευση βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού.» 

ΝΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΣΤΙΣ 19 ΜΑΡΤ. !!!

Αυτή η αποκάλυψη αυτού το σάιτ είναι πάρα πολύ σοκαριστική, εκ των υστέρων βέβαια αν έχουμε υπόψιν μας τις πρόσφατες διαρροές του WikiLeaks.   

Διαβάστε το παρακάτω άρθρο του imerisia.gr για να καταλάβετε το εννοώ εδω…

~

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των χρεών της ήδη στα τέλη Μαρτίου, εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, υπό τον τίτλο «Χρεοκοπία ήδη τον Μάρτιο;».

«Το Ταμείο ανησυχεί ιδιαίτερα η προθυμία πολλών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ισχυρότερες παραχωρήσεις προς τους Έλληνες σε ό,τι αφορά τους όρους λιτότητας στο πλαίσιο του γ΄ προγράμματος, λόγω της επιβάρυνσης από την τρέχουσα προσφυγική κρίση», αναφέρεται στο δημοσίευμα και επισημαίνεται ότι αυτό θα μπορούσε για παράδειγμα να αφορά την εφαρμογή της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού. «Το ΔΝΤ επιμένει στις υποσχέσεις μεταρρυθμίσεων των Ελλήνων και μπλοκάρει την εδώ και καιρό εκκρεμούσα έκθεση αξιολόγησης, που πρέπει να δώσει το πράσινο φως ώστε να συμμετάσχει το Ταμείο στο γ΄ πακέτο διάσωσης. Οι ειδικοί του επισημαίνουν ότι οι Έλληνες έχουν υποσχεθεί μόνιμα πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ το έτος. Επειδή δεν καταφέρνουν να φορολογήσουν επαρκώς τους εύπορους, πρέπει να περικοπούν οι συντάξεις», καταλήγει το δημοσίευμα στο τεύχος του περιοδικού που κυκλοφορεί σήμερα. Πρόκειται προφανώς για μια συνηθισμένη πρακτική του Ταμείου να ασκεί πιέσεις στην Ελλάδα με τέτοιου είδους διαρροές κάθε φορά που η διαπραγμάτευση βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Αλλωστε, όπως έχουν διαμηνύσει κυβερνητικά στελέχη η Ελλάδα μπορεί να εξυπηρετεί κανονικά το χρέος της μέχρι και τον Ιούνιο, οπότε θεωρείται άκαιρη μια τέτοια τοποθέτηση του ΔΝΤ. Ωστόσο, με την έλευση των Θεσμών να βρίσκεται στον αέρα και το ΔΝΤ να πιέζει για νέα, σκληρά μέτρα εκτιμάται ότι από την πλευρά του Ταμείου παίζεται ένα παιχνίδι εντυπώσεων και πιέσεων για να πέσουν και οι τελευταίες κόκκινες γραμμές.

Πηγή: imerisia.gr

~

Διαβάστε επισης «Το ΔΝΤ προέβλεπε την αποτυχία της εσωτερικής υποτίμησης αναφέροντας ως μόνη λύση την επιστροφή στο εσωτερικό νόμισμα»

http://www.protothema.gr/economy/article/550482/to-dd-perigrafei-tin-exodo-mas-apo-to-euro-mesa-sto-2012/

ΕΛΛΗΝΕΣ….έχουμε χάσει….ΤΗ ΠΛΟΚΗ !!!….

https://www.youtube.com/watch?v=CwK6s7sws6o

 

Δείτε επίσης «Ο Κώδικας Μυστηρίων για το WikiLeaks, ΔΝΤ και…ΡΟΤΣΙΛΝΤ!»

Screen Shot 2016-04-14 at 8.19.56 PM.png

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr