Home Κατακρίνουν το κλείσιμο της βαλκανικής οδού καθώς εμβαθύνουν οι διχόνες της ΕΕ η Γερμανία και η Ελλάδα

Κατακρίνουν το κλείσιμο της βαλκανικής οδού καθώς εμβαθύνουν οι διχόνες της ΕΕ η Γερμανία και η Ελλάδα

by John Kountouris
0 comment 142 views

Screen Shot 2016-03-10 at 8.17.52 AM.png

Η κρίση των μεταναστών της Ευρώπης: Κατακρίνουν το κλείσιμο της βαλκανικής οδού καθώς εμβαθύνουν οι διχόνες της ΕΕ η Γερμανία και η Ελλάδα

Γερμανοί και Έλληνες ηγέτες κατέκριναν τις Βαλκανικές χώρες για το κλείσιμο των συνόρων τους στους αιτούντες άσυλο πριν από τη συνεδρίαση των υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τον Αλέξη Τσίπρα να προειδοποιεί ότι αν η ΕΕ συνεχίσει έτσι, «μέλλον δεν έχει.»

Η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι τα κλεισίματα δεν ήταν “ούτε βιώσιμα, ούτε μόνιμα” για την αντιμετώπιση της μεγαλύτερης κρίσης των μεταναστών στην Ευρώπη από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και θα αφήσει την Ελλάδα να φέρει το βάρος των εισροών.

Υπογραμμίζοντας τις βαθιές διασπάσεις που διασπάνε το μπλοκ, η κα Μέρκελ και οι αντιδράσεις του κ Τσίπρα «πέταξαν» στο πρόσωπο της απάντησης του Προέδρου της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το κλείσιμο της διαδρομής ως μέρος μιας συλλογικής απάντησης της 28-μελούς ΕΕ.

Οι ισχυρές κουβέντες ήρθαν αφού απαγόρευσαν την είσοδο σε διερχόμενους αιτούντες άσυλο η Σλοβενία, η Κροατία και τα Σκόπια, και ανέφερε ότι θα ακολουθήσει το παράδειγμά τους η Σερβία.

Η Σλοβενία δήλωσε ότι θα επιτρέψει σε μετανάστες και πρόσφυγες που επιθυμούν να αιτηθούν άσυλο εκεί ή σε εκείνους που επιθυμούν να εισέλθουν «για ανθρωπιστικούς λόγους και σύμφωνα με τους κανόνες της ζώνης Σένγκεν».

Ο πρωθυπουργός Μίρο Τσεράρ δήλωσε ότι η κίνηση σήμαινε ότι «η (βαλκανική) διαδρομή για την παράνομη μετανάστευση δεν υπάρχει πια», ενώ ο κ Τουσκ στο Twitter χαρακτήρισε την απόφαση «όχι ένα ζήτημα μονομερών ενεργειών, αλλά μια κοινή απόφαση των 28 χωρών-μελών.»

Υπό την πίεση στο σπίτι για να μείωση την εισροή, την κα Μέρκελ αναγνώρισε τη δράση των δυτικών βαλκανικών χωρών »προφανώς θα μας φέρει λιγότερα πρόσφυγες, αλλά βάζουν την Ελλάδα σε πολύ δύσκολη κατάσταση».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.abc.net.au/news/2016-03-11/germany-greece-blast-balkans-asylum-seeker-route-closure/7238534

 

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr