Home Συμβούλιο Αρχηγών για το προσφυγικό

Συμβούλιο Αρχηγών για το προσφυγικό

by John Kountouris
0 comment 117 views

Συμβούλιο Αρχηγών για το προσφυγικό

Screen Shot 2016-03-04 at 7.19.20 AM.png

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών για το προσφυγικό ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της Δευτέρας στις Βρυξέλλες.

Κατά την έναρξη της σύσκεψης, ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητική ενημέρωση, παρέδωσε στους πολιτικούς αρχηγούς, φακέλους με στοιχεία για την κατάσταση σχετικά με το προσφυγικό και το έργο των εμπλεκομένων φορέων στην διαχείρισή τους.

Τα στοιχεία αφορούν τον αριθμό των προσφύγων που φιλοξενούνται, την πρόοδο στην δημιουργία δομών υποδοχής, καταγραφής και φιλοξενίας, την παρεχόμενη σίτιση, την ιατρική μέριμνα, την φιλοξενία των ασυνόδευτων παιδιών, καθώς και τα χρονοδιαγράμματα για την δημιουργία νέων υποδομών.

Χθες, Πέμπτη, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε προς τους υπουργούς του το πλαίσιο στο οποίο αναφέρθηκε κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Τη Δευτέρα, η Αθήνα προσδοκά τη στήριξη ισχυρών συμμάχων, όπως η Γερμανία, για μια δεσμευτική συμφωνία κατανομής των βαρών. Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι η ευρωπαϊκή ηγεσία θα συνεκτιμήσει έναντι της Αθήνας και τη δυσκολία υλοποίησης του προγράμματος, αλλά και τον κίνδυνο πλήρους αποσταθεροποίησης εάν παραταθεί η αβεβαιότητα αναφορικά με την αξιολόγηση.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/851900/article/epikairothta/politikh/symvoylio-arxhgwn-gia-to-prosfygiko

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr