Home 
ΙΜΙΑ: 20 Χρόνια μετά!!!


ΙΜΙΑ: 20 Χρόνια μετά!!!

by John Kountouris
0 comment 161 views


ΙΜΙΑ: 20 Χρόνια μετά!!!

 

Τα γεγονότα της μοιραίας βραδιάς και τα γεγονότα μετά…
Το Έγκλημα, Η Εκδίκηση και Η Προδοσία…


-του Ιωάννη Κουντούρη | Λος Άντζελες | 31 Ιaν. 2015 | JohnKountouris.com

 

Screen Shot 2016-02-14 at 5.07.38 PM.png

 

Το Έγκλημα…

 

Σύμφωνα με την πιο γνωστή εκδοχή [1] της τραγωδίας των Ιμίων, διαβάζουμε τα εξής, ότι στις 30 Ιανουαρίου 1996, τη βραχονησίδα στο Αιγαίο την έλαβε η Τουρκία… είναι με το δάκτυλο στη σκανδάλη.  Ξαφνικά, μέσα στην φουρτουνιασμένη θάλασσα, εμφανίζονται δύο φουσκωτά του τουρκικού ναυτικού με πάνοπλους καταδρομείς που έχουν εντολή να ανέβουν στη βραχονησίδα και να την καταλάβουν.

 

Screen Shot 2016-02-13 at 3.05.00 PM.png

Η Κωδική ονομασία της ομάδας των Τούρκων καταδρομέων είναι η λέξη «Καρντάκ».  Έτσι αποκαλούν τα Ίμια οι Τούρκοι.  Αρχηγός των Κομάντο είναι ο υπολοχαγός Ζεκί Σεν.  Τα ελληνικά πολεμικά πλοία που βρίσκονταν γύρω από τα Ίμια παρακολουθούν την αποβατική ενέργεια των Τούρκων και ενημερώνουν αμέσων την ελληνική ηγεσία. Οι δώδεκα Τούρκοι κομάντο ανεβαίνουν στην ελληνική βραχονησίδα, στήνουν τα πολυβόλα τους και παίρνουν θέσεις για απόκρουση επίθεσης των ελληνικών δυνάμεων.

Όλα πια κρέμονται σε μια κλωστή…

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο τότε αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Λυμπέρης, απευθυνόμενος στον τότε πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, που βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση με το ελληνικό Αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων και το μισό Υπουργικό Συμβούλιο (ΚΥΣΕΑ) του λέει: «Δώστε μου εντολή και ισοπεδώνω μέσα σε λίγα λεπτά τα Ίμια εξαφανίζοντας τους Τούρκους.  Έχουν τεράστια δύναμη πυρός τα πλοία μας».  Ο Σημίτης, που μόλις πριν λίγες μέρες είχε αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας, μένει για λίγα λεπτά αναποφάσιστος…

Οι Τούρκοι κομάντος έχουν πλέον απλωθεί σε όλη την έκταση της βραχονησίδας.  Κάποιοι λένε ότι τελικά πριν δώσει την εντολή στον Θ. Πάγκαλο να πάει σε διαπραγματεύσεις με τους Αμερικανούς και τους Τούρκους ρώτησε τον Α/ΓΕΕΘΑ Λυμπέρη για τις επιπτώσεις μιας τέτοιας ενέργειας. Ο Λυμπέρης, προς έκπληξη όλων, λένε ότι του είπε εάν η Τουρκία μας κηρύξει τον πόλεμο (ήταν μια από τις πιθανές εκδοχές εάν βομβάρδιζαν τους Τούρκους κομάντος) λόγω της κακοκαιρίας τα στρατεύματά της δεν θα φτάσουν στην Θεσσαλονίκη μέχρι την επομένη το βράδυ υποδηλώνοντας με αυτό, ότι η Ελλάδα ήταν ανήμπορη να αποτρέψει μια τουρκική επέλαση από τον Έβρο… Έτσι λένε μετά από αυτά, ο Σημίτης σύρθηκε σε διαπραγματεύσεις εξ ου και τα δημόσια “ευχαριστώ” στους αμερικάνους που όλοι ήξεραν την αντιπάθειά του σε αυτούς…

Αν όλα αυτά είναι αλήθεια τίθενται τεράστια ερωτήματα για τη στάση ορισμένων στρατιωτικών και πολιτικών κύκλων της εποχής εκείνης… Εμείς πάντως δεν θέλουμε να τα πιστέψουμε. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ποτέ ότι η Ελλάδα υπήρξε ή είναι ανοχύρωτη απέναντι στους Τούρκους… Κρίνοντας βέβαια από τη σημερινή κατάσταση με την επέλαση των λαθροεισβολέων πλέον όλα είναι πιθανά… Πάντως το γεγονός είναι ότι μετά από αυτό το επεισόδιο στα Ίμια η Ελλάδα προχώρησε στις μεγαλύτερες παραγγελίες όπλων γεγονός που οδήγησε μεσομακροπρόθεσμα και στη γιγάντωση του ελληνικού εξωτερικού χρέους με τα αποτελέσματα που ζούμε σήμερα…

To ελληνικό ελικόπτερο με τους χειριστές αξιωματικούς Παναγιώτη Βλαχάκο, Χριστόδουλο Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψού πετάει πάνω από τα Ίμια… Φωτίζει τις θέσεις των Τούρκων κομάντος και δίνει στόχο στις ελληνικές δυνάμεις.

Το ελικόπτερο με τους τρείς ήρωες Έλληνες πέφτει, όμως, στη θάλασσα υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και σκοτώνονται και τα τρία παλληκάρια.

Σύμφωνα με μαρτυρία ενός Έλληνα βατραχανθρώπου (ΟΥΚά) που παίχτηκε στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλα «Αθέατος Κόσμος», ήρθε ο κ. Λυμπέρης στη μονάδα τους πριν την απόβασή τους στα Ίμια, τους μάζεψε όλους σε μια αίθουσα διδασκαλίας και τους είπαν εμμέσως πλην σαφώς «θέλω να γυρίσετε όλοι».  Όλοι ήταν προετοιμασμένοι τότε για πάν ενδεχόμενο, ακόμη κι αν αυτό θα σήμαινε την θυσία των δικών τους ζωών υπέρ της πατρίδος τους.

Screen Shot 2016-02-14 at 5.07.54 PM.png

Τους πήγαν σε ένα νησί με ελικόπτερο κάποιοι άλλοι δικοί τους…  Από εκεί μεταφέρθηκαν σε άλλα ελληνικά σκάφη για να περιμένουν την εντολή να ανέβουν στη βραχονησίδα.  Ήταν όλοι καλά οπλισμένοι.  Ωστόσο, ΔΕΝ πήραν εντολή να υποστείλουν καμιά τούρκικη σημαία!  Τουναντίον, τους ειπώθηκε, άνωθεν, να βάλουν τη δική τους σημαία, την ελληνική, και να υπερασπιστούν το δικό τους ελληνικό χώρο που περιελάμβανε (και περιλαμβάνει ακόμη!) τη διπλανή ελληνική νησίδα για την οποία εντολή δεν πήραν ώστε να ανέβουν και εκεί.

Λοιπόν, ανέβηκαν απάνω στη βραχονησίδα των Ιμίων.  Από εκεί, έπρεπε να ακολουθήσουν τις διαταγές των ανωτέρων τους, οι οποίες διαταγές ήσαν σαφείς.  Ήταν όλοι έτοιμοι και σε υψηλή επιφυλακή με το δάκτυλο στη σκανδάλη.  Το βράδυ μαζεύτηκαν κάτω από τη σημαία και προσεύχονταν.  Σκέφτηκαν όλοι πως μπορεί να ήταν το τέλος τους και ήσαν έτοιμοι και για αυτό.  Όμως, μόνο φοβισμένοι δεν ήσαν γιατί κατάλαβαν πως η δουλειά τους και το καθήκον τους ήταν να κάνουν αυτό που έπρεπε.

Δυστυχώς όμως, ΔΕΝ τους άφησαν να κάνουν αυτό που έπρεπε και τα γεγονότα θα τους άφηναν πολύ πικραμένους.  Δηλαδή, τους είπαν, «Κατεβάστε τις σημαίες και φύγετε από εκεί!»  Όλοι είπαν μεταξύ τους ότι δεν επρόκειτο να κάνουν τέτοιο πράγμα και ότι δεν θα πάνε πουθενά!  Άρα, άρχισαν να προετοιμαστούν για αυτό που νόμισαν ότι ήταν το αναπόφευκτο.  Έγραψαν, στα παπούτσια και στα ρούχα ή σε ό,τι αντικείμενο έβρισκαν μπροστά τους, μηνύματα προς τους αγαπημένους για προφανείς λόγους.

Μετά, αναγκάστηκαν να γυρίσουν στην Ελλάδα χωρίς να έχουν εκτελέσει στο ακέραιο την αποστολή τους.  Ήσαν όλοι απογοητευμένοι για αυτό, ιδιαίτερα όταν τους ρωτούσαν οι άλλοι «Μπράβο παιδιά, αλλά τη σημαία…»  Όταν το άκουγαν αυτό οι Έλληνες βατραχάνθρωποι, κατέβαζαν το κεφάλι και έφευγαν.

Κάποιοι άλλοι, απ ό,τι φαίνεται, ανώτεροι από αυτούς, είχαν αποφασίσει τι ακριβώς θα γινόταν εκεί εκείνη την ημέρα, αυτό συμπέραναν τα γενναία αυτά παιδιά.

Αλλά σε αυτό το σημείο του παρόντος άρθρου, αρχίζουν ήδη τα ερωτήματα για το ΠΟΙΟΙ ήσαν ακριβώς πίσω από την αποτυχία της αποστολής των ελληνικών δυνάμεων στα Ίμια. Μήπως ήταν ο Σημίτης;;;… Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Λυμπέρης;;;… Ή μήπως ένας συνδυασμός και των δύο;;;… Ή…ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ???…

 

Ας ξεκινήσουμε από την πλευρά του πρώην Έλληνα πρωθυπουργού Κ. Σημίτη.  Σύμφωνα με τον αρθρογράφο Όμηρο Φωτιάδη, [2] διαβάζουμε τα εξής:

«Ενώ η ένταση και η κρίση μεταξύ της Ελλάδα και της Τουρκίας κορυφώνονταν, και ο Ελληνικός Στόλος ελάμβανε θέσεις μάχης στο Αιγαίο, Μονάδες του Στρατού βρίσκονταν κυριολεκτικά με το δάχτυλο στην σκανδάλη, ο τότε Αρχηγός της ΕΥΠ, Ναύαρχος κ. Βασιλικόπουλος, ζήτησε ακρόαση από τον τότε πρωθυπουργό, κ. Κ. Σημίτη, μια μέρα πριν την αποβίβαση των Τούρκων στρατιωτών στα Ίμια. Ούτε κάθισμα δεν πρόσφεραν στον κ. Βασιλικόπουλο κατά την διάρκεια της αναμονής του… ο Κ. Σημίτης απαξίωσε να δεχθεί τον Αρχηγό της ΕΥΠ. Ο Βασιλικόπουλος εκλιπαρεί να δει έστω κάποιον Υπουργό, καθώς τα ζητήματα που θέλει να θέσει είναι επείγοντα και υψίστης σημασίας…»

Γιατί όμως επέμενε, ο μακαρίτης πλέον Λ. Βασιλικόπουλος τόσο πολύ να δει τον Σημίτη;

Διαβάζουμε πάλι από το προαναφερόμενο άρθρο του Φωτιάδη:

«Γνωρίζαμε κάθε λεπτομέρεια, κάθε κίνηση των Τούρκων. Η ΕΥΠ κατάφερε και υπέκλεψε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ υψηλόβαθμων Τούρκων στρατιωτικών, στην οποία δίνονταν εντολή να μεταφερθεί ομάδα κρούσης Τούρκων κομάντος από την Κωνσταντινούπολη για να καταλάβει μια από τις νησίδες των Ιμίων.»

Και αυτό ακριβώς ήθελε ο μακαρίτης ο Βασιλικόπουλος να μεταφέρει στον πρωθυπουργό… Το ότι η ΕΥΠ είχε έγκαιρα από μέρες ενημερώσει το ΓΕΕΘΑ αλλά οι στρατιωτικοί δεν έκαναν τίποτα για να προστατεύσουν τα δύο νησάκια… Δεν εκτίμησαν σωστά την πληροφορία της ΕΥΠ ή μάλλον δεν την έλαβαν καθόλου υπόψη τους… Και ο Βασιλικόπουλος αυτό ακριβώς ήθελε να μεταφέρει στον πρωθυπουργό… Το παράπονό του για την ολιγωρία των στρατιωτικών… Όμως ο Σημίτης δεν τον άφησε να μπει μέσα στην σύσκεψη γιατί ο Αρχηγός της ΕΥΠ σύμφωνα με το νόμο δεν συμμετέχει στο ΚΥΣΕΑ… Κάποιοι λένε ότι υπήρξε και κάποιος άλλος λόγος, ότι δηλαδή ο Μακαρίτης ο Βασιλικόπουλος όταν έμαθε για την κρίση ήταν σε ένα καρέ και είχε πιει ένα δύο ποτάκια (δεν ήταν μεθυσμένος ούτε καν πιωμένος όπως λένε, απλά γενικά μύριζε ποτό και τσιγάρο) και κάποιοι από το γραφείο του Σημίτη που γνώριζαν την απέχθεια του Σημίτη για το οινόπνευμα δεν τον άφησαν να μπει μέσα θέλοντας να τον προστατεύσουν…

Οι Τούρκοι γνώριζαν λοιπόν τότε, πως εκείνο το νησάκι ήταν αφύλακτο και σε μια πάρα πολύ επισφαλή θέση και για αυτό πήγαν εκεί για να μας κάνουν φασαρίες…  Αν εισακούετο η ΕΥΠ από την τότε ηγεσία των ελληνικών Ε.Δ. όσον αφορά σε μια αποτρεπτική δράση από πλευράς των ελληνικών δυνάμεων βάζοντας έτσι τους Τούρκους στη «θεσούλα» τους, δεν θα συνέβαιναν αυτά που συνέβησαν εκεί στα Ίμια και δεν θα θρηνούσαμε νεκρούς.

Είναι λοιπόν ο Σημίτης που ευθύνεται για όλ᾽ αυτἀ ή μήπως υπήρξαν τελικά και άλλοι οι οποίοι τον …«ΩΘΟΎΣΑΝ» προς μια …ΆΛΛΗ κατεύθυνση εκεί που πατάει κάποιος επί των υδάτων της Εθνικής …ΠΡΟΔΟΣΊΑΣ;;;

 

Η Εκδίκηση…

Ας δούμε όμως το τι επακολούθησε των γεγονότων της μοιραίας βραδιάς στηριζόμενοι, κυρίως, στα όσα έχουν κατά καιρούς γράψει και πει έγκριτοι δημοσιογράφοι όπως ο Κώστας Χαρδαβέλλας, ο Γιώργος Φιλιππάκης, ο Νίκος Χειλαδάκης, ο Όμηρος Φωτιάδης και ο Κων/νος Τερζής αλλά και στα όσα καταφέραμε να μάθουμε έπειτα από πολύχρονη δική μας έρευνα. Αυτά που θα αποκαλύψουμε ή αν θέλετε θα θυμίσουμε γιατί τα περισσότερα έχουν γραφτεί, έχουν να κάνουν με την απόφαση για εκδίκηση που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση του Σημίτη και την υλοποίησή της κάτω από άκρα μυστικότητα από στέλεχος της ΕΥΠ αλλά και την γκάφα ή προδοσία συγκεκριμένων στελεχών της ΕΥΠ την εποχή του Γ.Α.Π. που «έδωσαν» στους Τούρκους αυτούς που όπως λένε κάποιοι βοήθησαν στην εκδίκηση της Ελλάδος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το στέλεχος που σχεδίασε την εκδίκηση της Ελλάδος για τη δολοφονία από τους Τούρκους κομάντος των τριών Ελλήνων αξιωματικών έδρασε χωρίς την κάλυψη διπλωματικού διαβατηρίου όπως έκαναν κάποιοι άλλοι συνάδελφοί του που διαφημίζουν μάλιστα τους εαυτούς τους ως υπερπράκτορες έχοντας όμως εξασφαλισμένη την κάλυψη της διπλωματικής ασυλίας. Είχε δηλαδή αναλάβει μια επιχείρηση αυτοκτονίας… Το παραμικρό να πήγαινε στραβά ήταν τελειωμένος… Ας δούμε όμως τα γεγονότα ξεκινώντας από την έρευνα για την υπόθεση που έκανε ο Κων/νος Τερζής με τη βοήθεια όπως αναφέρει και ό ίδιος στο υστερόγραφο του, του Όμηρου Φωτιάδη…

 

~

 

Οι μυστικές υπηρεσίες και οι… συμπτώσεις – Η αληθινή ιστορία για το τι συνέβη μετά τα Ίμια

 

Το ρητό εκείνο που λέει «είναι πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται και άλλα που λέγονται και δεν γίνονται» θα έπρεπε φυσιολογικά να ενσωματωθεί με την δράση των μυστικών υπηρεσιών, αφού σε αυτούς τους χώρους βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή του. Οι άνθρωποι που «εργάζονται» σε αυτές τις υπηρεσίες είναι και παραμένουν άγνωστοι, όπως άγνωστες μένουν και οι επιχειρήσεις στις οποίες παίρνουν μέρος

Μία τέτοια ιστορία, η οποία έχει γραφτεί αλλά κανείς δεν γνωρίζει την πλήρη αλήθεια εκτός από τους πρωταγωνιστές της, θα παραθέσουμε σήμερα. Δεν είναι σενάριο φαντασίας, ούτε προσπάθεια αποπροσανατολισμού για πολιτικά ή άλλα οφέλη. Είναι απλά η καταγραφή γεγονότων, χωρίς τις λεπτομέρειες εκείνες που θα πρόδιδαν πρόσωπα και ίσως θα λειτουργούσαν ως πυροκροτητής… Συνιστούμε να διαβάσετε με προσοχή αυτό που κρύφθηκε επιμελέστατα, όπως άλλωστε γίνεται πάντα από τις μυστικές υπηρεσίες… Πολλοί από εσάς θα νομίσετε πως είναι ένα παραμύθι, ενώ δεν είναι. Άλλωστε, αυτού του είδους οι επιχειρήσεις μοιάζουν πάντα σαν παραμύθια… κι εμείς έχουμε μάθει να πιστεύουμε τα παραμύθια αλλά όχι την αλήθεια.

 

Τι συνέβη στα Ίμια – Τι γνώριζε η ΕΥΠ – Τι μπορούσε και έπρεπε να συμβεί; 

Η ΕΥΠ από μήνες πριν ήξερε με κάθε λεπτομέρεια τις κινήσεις και τα σχέδια των Τούρκων και είχε ενημερώσει τα αρμόδια όργανα της κυβέρνησης. Με το ξέσπασμα ης κρίσης, η ΕΥΠ κινητοποίησε κατάλληλα δεκάδες πράκτορές της στο εσωτερικό της Τουρκίας. Ακόμη και μέσα στα άδυτα του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατού. Γνωρίζαμε κάθε λεπτομέρεια, κάθε κίνηση των Τούρκων.

Η ΕΥΠ κατάφερε και υπέκλεψε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ υψηλόβαθμων Τούρκων στρατιωτικών, στην οποία δίνονταν εντολή να μεταφερθεί ομάδα κρούσης Τούρκων κομάντος από την Κωνσταντινούπολη για να καταλάβει μια από τις νησίδες των Ιμίων.

Υπήρχε όλος ο χρόνος, να αποφύγει η Ελλάδα την ταπείνωση και τα μελλοντικά σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα. Απλά πράγματα… η μία νησίδα των Ιμίων ήταν αφύλαχτη. Οι Τούρκοι το γνώριζαν και την κατέλαβαν με μια επιχείρηση «αποβίβασης» η οποία ήταν για γέλια. Εάν άκουγαν τον κ. Βασιλικόπουλο, οι Τούρκοι ποτέ δεν θα πατούσαν στα Ίμια. Δεν θα φτάναμε να υποστείλουμε την Σημαία μας, ούτε να λέμε μέσα από το βήμα της Βουλής «ευχαριστώ» στους αμερικάνους.

Επίσης, ολόκληρη η αιχμή του δόρατος του Τουρκικού Στρατού στον Έβρο, η 9η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, η οποία είχε λάβει επιθετική διάταξη και προχώρησε στους χώρους εφόρμησης της, είχε κωλύσει μέσα στα πλημμυρισμένα νερά του Έβρου. Όλα τα άρματα των Τούρκων, βρίσκονταν κάτω από το νερό μέχρι το ύψος του πύργου τους. Η Ελλάδα είχε στρατηγικό και τακτικό πλεονέκτημα ανέλπιστο. Η καλύτερη Ταξιαρχία αρμάτων του Τουρκικού Στρατού, ήταν ακίνητη και έτοιμη να καταστραφεί σε λίγα λεπτά από το Ελληνικό πυροβολικό. Η παρακώλυση της Ταξιαρχίας, έφερε σε τεράστια ταραχή τις Τουρκικές δυνάμεις. Ανατράπηκαν όλα τα επιθετικά τους σχέδια. Η καταστροφή τους σε περίπτωση σύγκρουσης στον Έβρο θα ήταν θέμα ωρών.

Πλήθος άλλα στοιχεία είχε στην διάθεσή του ο Αρχηγός της ΕΥΠ. Η ΕΥΠ είχε ενεργοποιήσει εκατοντάδες πράκτορές της μέσα στα βάθη της Τουρκικής ενδοχώρας. Στρατηγικές γέφυρες, κέντρα διοίκησης, υποδομές, τηλεπικοινωνίες και εκατοντάδες άλλοι στόχοι, ήταν έτοιμοι να καταστραφούν, προκαλώντας πραγματικό χάος στην Τουρκία. Αρκούσε μόνο η εντολή ανάληψης δράσης.

Οι Έλληνες πολιτικοί προϊστάμενοι του κ. Βασιλικόπουλου απαξίωσαν να μιλήσουν με τον Αρχηγό της Ελληνικής Μυστικής Υπηρεσίας, τις τόσο κρίσιμες αυτές ώρες. Εάν ο κ. Βασιλικόπουλος εισακούονταν, η τροπή των γεγονότων θα ήταν πολύ διαφορετική. Σε καμία περίπτωση η Τουρκία δεν θα έβγαινε κερδισμένη σε κανένα επίπεδο.

Χάσαμε στα Ίμια τρεις λαμπρούς αξιωματικούς μας, με την πτώση του ελικοπτέρου μας. Πιθανόν το ελικόπτερό μας να καταρρίφθηκε από τους Τούρκους κομάντος στα Ίμια. Η επίσημε εκδοχή ήταν ότι κατέπεσε 1.5 μίλι μακριά από τα Ίμια. Ποτέ δεν είπαν ότι το κράνος ενός πιλότου βρέθηκε μήνες αργότερα στα δίχτυα ενός ψαρά της Καλύμνου δίπλα στις ακτές των Ιμίων. Όσοι γνωρίζουν πως είναι τα κράνη των πιλότων θα βγάλουν μόνοι τους τα συμπεράσματά τους…

 

Δίνεται η εντολή “εκκαθάρισης” 

Ο φάκελος είχε πέσει στο γραφείο του από τον Διοικητή. Ήταν άκρως απόρρητος. Όταν τον είχε ανοίξει είχε διαβάσει την εντολή “terminate”. Στους έξι μήνες που πέρασαν σχεδίασε με κάθε λεπτομέρεια την επιχείρηση. Δεν γνώριζε κανείς από τους συνεργάτες του τι έκανε καθημερινά μέχρι αργά το βράδυ στο γραφείο του. Κανείς δεν γνώριζε ούτε για τα τηλεφωνήματά του, αφού του δόθηκε άκρως απόρρητη και «καθαρή» γραμμή. Κανείς δεν γνώριζε που είχε εξαφανιστεί για ένα διάστημα μερικών ημερών. Κανείς δεν μπόρεσε, όσο φίλος και αν ήταν μαζί του, να του αποσπάσει κάποια πληροφορία για το τι ετοίμαζε. Όσο για τον ίδιο, γνώριζε πως παρά τον μηχανισμό υποστήριξης που είχε, στην πραγματικότητα ήταν μόνος του εάν κάτι «στράβωνε»…

 

Με το πάτημα ενός κουμπιού 

Screen Shot 2016-02-14 at 5.12.17 PM.png

Είχε πια περάσει το εξάμηνο της διορίας. Βρισκόταν σε ένα πολυτελέστατο ξενοδοχείο στην περιοχή της Μαρμαρίδας και κοίταζε από το παράθυρο προς την θάλασσα. Στο δεξί του χέρι κρατούσε μία συσκευή που έμοιαζε με τηλεχειριστήριο. Ήταν ατάραχος. Όλα πήγαιναν καλά. Δεν υπήρξε καμία αναφορά για κάποιο τεχνικό πρόβλημα, καθυστέρηση ή οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να τον σταματήσει. Την ησυχία του δωματίου έσπασε ένας ήρεμος μελωδικός θόρυβος από κινητό τηλέφωνο. Ένας άντρας, που βρισκόταν στο ίδιο δωμάτιο, σήκωσε το κινητό του, είδε τον αριθμό και το έκλεισε. Αμέσως μετά έγνεψε καταφατικά προς εκείνον που στεκόταν μπροστά στο μεγάλο παράθυρο. Αυτός κοίταξε την συσκευή και χωρίς ούτε μία γκριμάτσα στο πρόσωπό του, πάτησε το κόκκινο κουμπί που υπήρχε εκεί. Δεν κοίταξε καν έξω από το παράθυρο. Έσκυψε και άφησε την συσκευή στο τραπεζάκι που ήταν δίπλα του.

 

– Τελείωσαν αυτοί, πάμε παρακάτω, ακούστηκε να λέει χαμηλόφωνα. 

Φόρεσε το σακάκι του και έφυγε από το δωμάτιο, ρίχνοντας μια ματιά και κουνώντας το κεφάλι του συγκαταβατικά, σαν να έλεγε ένα σιωπηλό «ευχαριστώ».
Ο δεύτερος άντρας πήγε και «μάζεψε» το «τηλεχειριστήριο» και έβγαλε αμέσως την μπαταρία από το κινητό του. Αμέσως μετά έφυγε κι αυτός από το δωμάτιο, χωρίς να κοιτάξει πίσω του…

 

Η ανακοίνωση από τα ΜΜΕ που παγώνει την Τουρκία 

Τις επόμενες ώρες μία είδηση σόκαρε την Τουρκία. Για άγνωστους λόγους, ένα ελικόπτερο που μετείχε σε προγραμματισμένη άσκηση του τουρκικού στρατού, ανατινάχθηκε στον αέρα καθώς πετούσε κάπου στην θάλασσα της Μαρμαρίδας. Το τραγικότερο της είδησης ήταν πως μετέφερε σχεδόν ολόκληρη την ομάδα των επίλεκτων τούρκων καταδρομέων που ανέβηκαν στα Ίμια. Τα αποτελέσματα των ανακρίσεων -που ποτέ δεν έγιναν γνωστά- ανέφεραν πως το ελικόπτερο βλήθηκε από αντιαεροπορικό πύραυλο, ο οποίος λόγω αστοχίας υλικού «σηκώθηκε χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση» από τουρκικό πολεμικό πλοίο και χτύπησε το ελικόπτερο που εκείνη τη στιγμή πετούσε εκεί κοντά…

 

Σμύρνη: Δύο «τυχαία» τροχαία ατυχήματα

 

Screen Shot 2016-02-14 at 5.12.27 PM.png
Δύο ημέρες αργότερα, γίνονται δύο αυτοκινητιστικά ατυχήματα στην περιοχή της Σμύρνης, με νεκρούς άλλα δύο μέλη της τραγικής πια ομάδας των τούρκων καταδρομέων. Όλα δείχνουν να είναι κάτι περισσότερο από σύμπτωση… Στον εναπομείναντα τούρκο λοχαγό της τουρκικής ομάδας καταδρομέων δίνεται μετάθεση σε άγνωστο μέρος και ουσιαστικά τον εξαφανίζει κάπου στην Γεωργία η τουρκική αντικατασκοπεία. Σημαίνει συναγερμός στις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας, χωρίς όμως κανένα απολύτως αποτέλεσμα, αφού οι έρευνες δεν οδηγούν πουθενά…

Στο μεταξύ η δράση του πολυτάλαντου Λοχαγού Σεν, δεν περιορίστηκε στα διεθνή του καθήκοντα στην Γεωργία… Επεκτάθηκε σε συχνές επισκέψεις στην κοιλάδα του Πανκίσι, όπου έβρισκαν καταφύγιο οι Τσετσένοι τρομοκράτες. Μεταξύ αυτών και πλήθος Τούρκοι εθελοντές που είχαν ιδρύσει και δικό τους Λόχο με την επωνυμία «Λευκοί Λύκοι» προφανώς προερχόμενοι από τους γνωστούς Γκρίζους Λύκους…
Ο δραστήριος Τούρκος Υπολοχαγός τότε, διαδραμάτισε πρωτεύοντα ρόλο στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Τουρκικού και Γεωργιανού Στρατού. Παράλληλα με τα καθήκοντά του διετέλεσε και εκπαιδευτής σε πολλές περιπτώσεις των Γεωργιανών Δυνάμεων και έκανε σεμινάρια στην νεοϊδρυθείσα Ακαδημία Πολέμου, με εξολοκλήρου Τουρκικές δαπάνες και πολυπληθές προσωπικό. Έτσι απέκτησε και νέους εχθρούς…

 

~

 

Δύο χρόνια μετά: Οριστικό κλείσιμο της υπόθεσης

Σύμφωνα με πληροφορίες του σάιτ kostasxan.blogspot.gr…

 

Screen Shot 2016-02-14 at 6.22.38 PM
Είχαν περάσει ήδη δύο χρόνια και κάποιος τουρίστας με φτηνά γυαλιά ηλίου κάθεται στο τραπεζάκι ενός καφέ σε έναν πολυσύχναστο δρόμο της Κωνσταντινούπολης. Έχει ειδοποιηθεί πως ο «άνθρωπός» του επέστρεψε. Ετοίμασε όλα όσα έπρεπε και όλοι βρισκόταν στις θέσεις τους. Η ώρα είναι περίπου 3.30. Ο Σεν (τούρκος αξιωματικός της ομάδας των Ιμίων) βγαίνει από το ξενοδοχείο “CIRAGAN PALACE HOTEL”, παλαιό παλάτι του Σουλτάνου. Ο 33χρονος Τούρκος Λοχαγός είχε γιορτάσει το προηγούμενο βράδυ τα γενέθλιά του με την σύντροφό του, μια Ρωσίδα δημοσιογράφο την οποία είχε γνωρίσει στην Τιφλίδα της Γεωργίας, όπου είχε υπηρετήσει ως αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών εκ μέρους της Τουρκίας.

Ο άνθρωπος με τα γυαλιά σκουπίζει το μέτωπό του, βγάζει τα γυαλιά και τα καθαρίζει. Σηκώνει το χέρι του και φωνάζει τον σερβιτόρο για να πληρώσει τον λογαριασμό. Την ίδια στιγμή ο Σεν προχωράει και φτάνει στην πλατεία Ταξίμ και έξω από τα MacDonalds δεν προσέχει τα χαμίνια που τρέχουν προς το μέρος του. Ξαφνικά κι ενώ τον πλησιάζουν, ένα από αυτά βγάζει μαχαίρι και τον καρφώνει ίσια στην καρδιά… Ο Σεν πέφτει κάτω νεκρός. Ο άνθρωπος στην καφετέρια πληρώνει τον λογαριασμό του, ενώ κοιτάζει μέσα από τα γυαλιά το σκηνικό, χαμογελώντας προς τον σερβιτόρο. Στη συνέχεια απομακρύνεται βουβός… «Ο κύκλος έκλεισε» σκέφτηκε… και σταματά να γυαλίσει τα παπούτσια του ένας πρόθυμος και χαμογελαστός τούρκος…

Screen Shot 2016-02-14 at 6.23.11 PM.png

Οι συλληφθέντες, 16 ετών Emrah Eraydın Arben, Hakan Sezik‘in 17 ετών, και Ilhan Ozcan 24 ετών, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα όπου και τους επεβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 7 μηνών λόγο αμφιβολιών για την δολοφονία…
Στις 30 Οκτωβρίου 2007 αποφυλακίσθηκαν με απαλλακτικό βούλευμα, μετά από παραστάσεις του δικηγόρου τους, Mehmet Nuri Gur. Είχαν συλληφθεί στο μπάρ Sezin πλησίον του σημείου όπου δολοφονήθηκε ο λαμπρός αυτός Τούρκος αξιωματικός. Σύμφωνα με πληροφορίες που συλλέξαμε αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ο Όμηρος Φωτιάδης (γνωστός αναλυτής γεωπολιτικής) διέμενε στο ίδιο ξενοδοχείο αλλά βρέθηκε και στον τόπο όπου δολοφονήθηκε ο τούρκος λοχαγός καταδρομών Ζεκί Σεν.

Screen Shot 2016-02-14 at 6.23.19 PM.png
Απορίας άξιον είναι το γεγονός πως κανένας απολύτως από την Πολιτική και Πολιτειακή ηγεσία της Τουρκίας δεν παρευρέθηκε στην κηδεία, ενός τόσο άξιου και ικανότατου στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας.

Κανείς ποτέ δεν θα μάθει ποιος και από πού ήταν αυτός ο μυστηριώδης άνθρωπος, κανείς δεν πρόκειται να μάθει με ποιους συνεργάστηκε για να ολοκληρώσει την επιχείρηση που του ανέθεσαν. Ακόμη και ο φάκελος καταστράφηκε από τον ίδιο πριν να ξεκινήσει την «δουλειά». Είχε ήδη αναχωρήσει από την Κωνσταντινούπολη, όταν έγινε γνωστό πως ο τελευταίος άνδρας που πάτησε στα Ίμια δολοφονήθηκε –απολύτως εξευτελιστικά- μέσα στην Κωνσταντινούπολη, από κάποια χαμίνια του δρόμου… Η επίσημη εκδοχή που υπήρξε στα ΜΜΕ ήταν «συμπτώσεις» και όλοι ξέρουν πως όπου υπάρχουν πολλές συμπτώσεις, τίποτε δεν είναι τυχαίο…

Κανείς δεν ξέρει την αλήθεια για τους λόγους που οδήγησαν στον χαμό της «ομάδας Καρντάκ»… Ούτε και εμείς δεν θα την μάθουμε ποτέ… Θεία Δίκη; Ή μήπως η ίδια η Τουρκία είχε λόγους να τους κλείσει το στόμα; Τότε γιατί τους παρασημοφόρησε; Λέτε να αληθεύουν τα όσα έγραψαν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι…;»

Αυτή είναι και η όλη αλήθεια, χωρίς λεπτομέρειες που μπορεί να προδώσουν εκείνους που συμμετείχαν στην εξόντωση των τούρκων καταδρομέων που πάτησαν το πόδι τους στα Ίμια.

Και επειδή γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και κάποιοι που αμφισβητούν ή διαστρεβλώνουν τα γεγονότα ρίχνοντας νερό στον μύλο της τούρκικης προπαγάνδας που έκτοτε προσπαθεί απεγνωσμένα να ξεπλύνει την ντροπή, ας διαβάσουν τα όσα έγραψε σχετικά ο έγκριτος δημοσιογράφος – συγγραφέας – Τουρκολόγος Νίκος Χειλαδάκης.

Η Προδοσία…

Στην συνέχεια, θα πρέπει να μεταφερθούμε στο 2009 (παραμονές Χριστουγέννων) και να παρακολουθήσουμε τα όσα συνέβησαν στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή Σμύρνης – Αλικαρνασσού που από λάθη -ή μήπως όχι- της τότε ηγεσίας της ΕΥΠ (Κ. Μπίκα, Φ. Παπαγεωργίου και Χρ. Τσαντρίζου, επί εποχής δηλαδή Γ. Α. Παπανδρέου και Μ. Χρυσοχοίδη) και της τότε ηγεσίας της διεύθυνσης κατασκοπείας (Μαρία Μπ. και Μιχάλη Λ.) συνελήφθησαν τρεις Τούρκοι, που όπως αποκαλύφθηκε συνεργάζονταν (ο ένας τουλάχιστον) επί πολλά έτη (από το 1986) με την ΕΥΠ και που όπως λένε κάποιοι είχαν βοηθήσει στην εκδίκηση της Ελλάδος για τα γεγονότα στα Ίμια… Μήπως λοιπόν κάποιοι από την Εθνοπροδοτική κυβέρνηση ΓΑΠ και την τότε ηγεσία της ΕΥΠ, αποφάσισαν να τους «δώσουν» στους Τούρκους για να τους εξευμενίσουν για την εκδίκηση που είχε πάρει η ΕΥΠ επί κυβερνήσεως Σημίτη; Ας δούμε όμως τι αναφέρθηκε στο διαδίκτυο στις 25/12/2009 για το θέμα της σύλληψής τους, τι αναφέρθηκε στην εφημερίδα «Το ΒΗΜΑ της Κω» την 22/4/2010 για τη δίκη τους στην Σμύρνη αλλά και το τι έγραψε ο Γιώργος Φιλιππάκης στην εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο» στις 22-24/3/2013.

 

~

Οι τρεις Τούρκοι που συνελήφθησαν παραμονή Χριστουγέννων του 2009
Σύλληψη 3 Τούρκων στη Σμύρνη για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας

Screen Shot 2016-02-14 at 6.35.19 PM.png
25.12.09(ΑΝΑΝΕΩΣΗ) Κατασκοπευτικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο 24ωρο με έντονη την οσμή τουρκικής προβοκάτσιας. Καθώς οι αστυνομικές αρχές της Τουρκίας διεξήγαγαν χθες ευρεία επιχείρηση σε 11 επαρχίες για την εξάρθρωση κουρδικών πυρήνων που πρόσκεινται στο ΡΚΚ, αποκαλύφθηκε η σύλληψη τριών Τούρκων πολιτών με τη κατηγορία της κατασκοπείας για λογαριασμό της Ελλάδας.

 
Συγκεκριμένα στις 14:00, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Τουρκικής Αστυνομίας και κλιμάκιο της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΜΙΤ) συνέλαβαν 3 Τούρκους στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης, οι οποίοι και ανακρίνονται. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, τα τρία άτομα είχαν τεθεί εδώ και καιρό υπό παρακολούθηση, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο 40χρονος Α.Η. που εργαζόταν στην Αλικαρνασσό ως αρτοποιός και φέρεται να ταξίδευε συχνά στην Ελλάδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε έφοδος στην οικεία του και έλεγχος στο αυτοκίνητό του, όπου ανακαλύφθηκε κάμερα, το περιεχόμενο της οποίας εξετάζεται. Ο ύποπτος μεταφέρθηκε και αυτός στη Σμύρνη.
Ο τουρκικός Τύπος ισχυρίζεται στα δημοσιεύματά του ότι υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία ενώ ο διευθυντής ασφαλείας της Σμύρνης Ercüment Yılmaz αρνήθηκε να προβεί σε δηλώσεις “λόγω της σοβαρότητας του γεγονότος”.

 

- Η Aksam γράφει σχετικά σε δίστηλο της πρώτης σελίδας της με τον τίτλο “Ισχυρισμός για κατασκοπεία για λογαριασμό της Ελλάδας”.


– Η Zaman γράφει για το θέμα σε μονόστηλο των εσωτερικών της σελίδων με τον ίδιο τίτλο.
- Η Vatan υποστηρίζει στο δημοσίευμά της ότι διοχέτευαν στην Ελλάδα πληροφορίες σχετικά με τις τουρκικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή του Αιγαίου.


– Η Sabah έχει τον τίτλο “Ισχυρισμός ότι τρεις Τούρκοι στη Σμύρνη έκαναν κατασκοπεία για την Ελλάδα”.
- Η Hurriyet γράφει για το θέμα σε μονόστηλο της πρώτης σελίδας με τον τίτλο “Τρεις Τούρκοι ανακρίνονται στη Σμύρνη για κατασκοπεία”.

-πηγή: efenpress.gr

 

~

 

Ας δούμε όμως τι έγραψε για το θέμα και ο γνωστός Καθηγητής – Ερευνητής επί θεμάτων υπηρεσιών πληροφοριών Dr. Joseph Fitsanakis στο έγκυρο Inelnews.org στις 28/12/2009:

 
-Από τον Joseph FITSANAKIS | intelNews.org

«Περαιτέρω πληροφορίες έχουν διατεθεί σε εκτυλίσσεται υπόθεση κατασκοπείας στην Τουρκία, που επικεντρώνεται σε τρεις Τούρκους πολίτες κατηγορούνται για συνεργασία με ελληνικές μυστικές υπηρεσίες. Οι τρεις, αναγνωρίζονται μόνο ως I.S. (38 ετών), Ν.Η. (65), και Α.Η. (42), συνελήφθησαν την Παρασκευή από τις τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις στις πόλεις της Σμύρνης και της Αλικαρνασσού, σε ό, τι φαινόταν να είναι μια συγχρονισμένη επιχείριση. Τουρκικές αρχές κατηγόρησαν τους τρεις “με τη παροχή πληροφοριών στην Ελλάδα σχετικά με τα κρατικά μυστικά και σταστρατιωτικά σχέδια εγκατάστασης, τις δραστηριότητες στρατιωτικών οχημάτων και τις στρατιωτικές ασκήσεις”, για τα οποία φέρεται ότι πληρώθηκε ο καθένας περίπου $ 500,00 ανά φωτογραφία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις συλληφθέντες δεν φαίνεται να γνωρίζουν ο ένας τον άλλον, και φαίνεται να έχουν λειτουργήσει ξεχωριστά, δίνοντας στα χέρια υπαλλήλων των κρατικών μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα (ΕΥΠ) πληροφοριές κατά τη διάρκεια μονοήμερων εκδρομών προς τα ελληνικά νησιά που βρίσκονται στα ανοικτά της μεσογειακής ακτής της Τουρκίας . Με βάση τουρκικές πηγές των μέσων ενημέρωσης, η ελληνική ιστοσελίδα πληροφοριών Strategy-Geopolitics αναφέρει ότι η Ελλάδα απέσυρε το διπλωματικό υπάλληλο από το προξενείο της στη Σμύρνη, προλαμβάνοντας έτσι μια εκκρεμή δήλωση για τον αξιοματούχο ως «ένα πρόσωπο ανεπιθύμητο» (persona non grata στη διπλωματική διάλεκτο) από τις τουρκικές αρχές. Φαίνεται ότι ήταν οι δραστηριότητες του υπαλλήλου που οδήγησαν τον Οργανισμό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MIT) της Τουρκίας στους τρεις συλληφθέντες, μετά από μια επιχείρηση παρακολούθησης 6 μηνών. [Έρευνα πιστώσεων προς Strategy-Geopolitics].»

 

Screen Shot 2016-02-14 at 6.24.16 PM.png

Screen Shot 2016-02-14 at 6.24.07 PM.png

Screen Shot 2016-02-14 at 6.24.36 PM.png

Και ακολούθως σας παραθέτουμε το ρεπορτάζ του Γιώργου Φιλιππάκη στην εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο» στις 22/3/2013

 

~

 

Οι γκάφες της ΕΥΠ και ο κύκλος των χαμένων πρακτόρων

 

– Πως ερασιτεχνικοί χειρισμοί «έκαψαν» μέσα σε λίγα χρόνια σημαντικά δίκτυα πληροφοριών σε Τουρκία και Σκόπια
– Εξαρθρώθηκε δίκτυο διότι αποφάσισαν να πληρώνουν με έμβασμα(!), ενώ ο αδαής πράκτορας συνεχίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, να είναι υπεύθυνος για άλλους πληροφοριοδότες
– Ο ερασιτεχνισμός αλλά και η κομματοκρατία στην ΕΥΠ των προηγούμενων ετών στοίχισαν τη ζωή σε δύο συνδέσμους της Υπηρεσίας στο εξωτερικό, απομειώνοντας παράλληλα τη δυνατότητα έγκυρης πληροφόρησης για δύο κράτη που ενδιαφέρουν σε μεγάλο βαθμό την Αθήνα.

 

-Γράφει ο Γιώργος ΦιλιππάκηςΠριν από μερικούς μήνες καταγράφηκε η δολοφονία -λόγω… γκάφας της προηγούμενης ηγεσίας της ΕΥΠ- ενός πράκτορα στα Σκόπια, που δρούσε για λογαριασμό των Ελληνικών μυστικών υπηρεσιών.
Πριν από περίπου δύο χρόνια έγινε γνωστή από τα ΜΜΕ η εξουδετέρωση ενός Ελληνικού δικτύου κατασκοπείας στην Τουρκία. Τα Ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης σχεδόν αποσιώπησαν το γεγονός, ενώ τα τουρκικά από την πλευρά τους διαλαλούσαν επί ημέρες ότι συνελήφθησαν τρεις άνδρες, τους οποίους παρουσίαζαν ως πράκτορες και πληροφοριοδότες των Ελληνικών μυστικών υπηρεσιών.

Ένας από τους τρεις πέθανε πριν από λίγους μήνες μέσα στις τουρκικές φυλακές, ενώ η τύχη των δύο άλλων αγνοείται. Ο 65χρονος τούρκος φέρεται να είχε στρατολογηθεί το 1986 από την τότε ΚΥΠ και έφερε την κωδική ονομασία «Ιπποκράτης». Ο ίδιος αργότερα στρατολόγησε τον ανιψιό του, γνωστό ως «Σωκράτη» και αργότερα στρατολόγησε ένα ακόμη άτομο.

Το δίκτυο αυτό θεωρείτο ένα από τα πλέον οργανωμένα δίκτυα κατασκοπείας των Ελληνικών μυστικών υπηρεσιών και δημιουργήθηκε χάρη στην ικανότητα Έλληνα πράκτορα της πάλαι ποτέ ΚΥΠ, που ζούσε σε ακριτικό νησί της Δωδεκανήσου.

 

Τον πλήρωναν φανερά!

 

Πώς ανακάλυψαν όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Τουρκία, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες την ύπαρξη του δικτύου, έστω και ύστερα από χρόνια;
Πώς κατάφεραν να στοχοποιήσουν συγκεκριμένο πληροφοριοδότη των Ελληνικών μυστικών υπηρεσιών και στη συνέχεια να προχωρήσουν στις συλλήψεις και φυλακίσεις των δύο άλλων που βρισκόταν υπό παρακολούθηση από την ΜΙΤ;

Το δίκτυο αυτό φέρεται να είχε εντοπιστεί από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες τον Δεκέμβριο του 2009, έπειτα από γκάφα ολκής της προηγούμενης διοίκησης της ΕΥΠ, που διοικούσε την υπηρεσία επί ΠΑΣΟΚ.

Μέχρι τότε ο πράκτορας σύνδεσμος συνεργαζόταν άψογα με τον τούρκο πληροφοριοδότη, ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε δημιουργήσει ένα άρτια οργανωμένο επικοινωνιακό δίκτυο, μέσω του οποίου γινόταν η ενημέρωση του Έλληνα πράκτορα. Ο Έλληνας αναλάμβανε από την πλευρά του την πληρωμή του τούρκου πληροφοριοδότη και των άλλων, διαζώσης.

Το 2009 γίνεται αιφνιδιαστικά η αλλαγή στη ηγεσία αλλά και στην καρδιά της υπηρεσίας, με απόφαση της νεοεκλεγείσας τότε κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου. Ο Έλληνας πράκτορας, με απόφαση της νέας ηγεσίας της Υπηρεσίας (ΕΥΠ), αντικαταστάθηκε από άλλον συνάδελφό του και, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, δεν πρόλαβε να τον ενημερώσει αναλυτικά για το έργο που του παρέδιδε.
Ο αντικαταστάτης συμπεριφέρθηκε σαν αδαής και ερασιτέχνης, αποφασίζοντας να «κόψει» τις προσωπικές επαφές και να πραγματοποιεί τις πληρωμές με έμβασμα μέσω γνωστής εταιρείας μεταφοράς χρημάτων.
Έτσι, σχεδόν σε μηδενικό χρονικό διάστημα οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είδαν περίεργες χρηματικές συναλλαγές από την Ελλάδα προς έναν τούρκο πολίτη, τον οποίο συνέλαβαν, ανέκριναν και φυλάκισαν, ενώ λίγους μήνες αργότερα ο πληροφοριοδότης πέθανε στην φυλακή.

Κερασάκι στην τούρτα η απόφαση της τότε ηγεσίας της ΕΥΠ να ανακαλέσει Έλληνα υπάλληλο του Ελληνικού Προξενείου της Σμύρνης, λίγες ώρες μετά την σύλληψη των τριών Τούρκων, επιβεβαιώνοντας στην ουσία τις υποψίες των τούρκων για την ύπαρξη δικτύου. Η ανικανότητα της ηγεσίας της ΕΥΠ είχε αποτέλεσμα την καταστροφή ενός πληροφοριοδότη, το πάγωμα των επαφών με άλλους πληροφοριοδότες στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοδυτικής Τουρκίας και την οπισθοδρόμηση του έργου της ΕΥΠ στην περιοχή.


Παραμένει προϊστάμενος


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αδαής αυτός πράκτορας συνεχίζει να είναι υπεύθυνος άλλων πληροφοριοδοτών, παραμένοντας στη θέση του και με τη νέα ηγεσία.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αν έγινε κάποια ΕΔΕ, με εντολή του κ. Δραβίλλα, για να βρεθούν οι αιτίες και οι υπεύθυνοι που ενεπλάκησαν στην αλλαγή του τρόπου πληρωμής των πληροφοριοδοτών και αν επιβλήθηκαν κυρώσεις στην Διεύθυνση Κατασκοπείας.

  Το βασικό, βέβαια, ερώτημα είναι αν ο νέος διοικητής της ΕΥΠ κ. Δραβίλλας, γνωρίζει τόσο για την δολοφονία του Σκοπιανού πράκτορα της ΕΥΠ όσο φυσικά και για την εξουδετέρωση του Ελληνικού δικτύου πληροφοριών στην Τουρκία.
Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ προχώρησε έστω και καθυστερημένα στην αλλαγή των επικεφαλής στις επιχειρησιακές διευθύνσεις της υπηρεσίας του, που είχε τοποθετήσει η ηγεσία του κ. Μπίκα, με πλέον πρόσφατη μάλιστα αυτήν που έγινε την περασμένη εβδομάδα. Μάλιστα, είχαμε αποκαλύψει και το «ξήλωμα» της προϊσταμένης της διεύθυνσης ανάλυσης από τον κ. Δραβίλλα.

 
Κλείνοντας την έρευνά μας αυτή οφείλουμε να θέσουμε τα παρακάτω αυτονόητα ερωτήματα:

 
—Έχει ποτέ γίνει κάποια έρευνα από την Δικαιοσύνη για όλα αυτά;
—Εάν ναι ποιο είναι το αποτέλεσμα της έρευνας; Αποδόθηκαν ευθύνες στους υπεύθυνους; Αν όχι γιατί;
—Είναι σε γνώση των σημερινών κυβερνώντων ώστε να ξέρουν με τι προσωπικό έχουν να κάνουν στην ΕΥΠ;
—Ως πότε ο περήφανος Ελληνικός Λαός θα πληρώνει τα σπασμένα Εθνοπροδοτών πολιτικών και υπαλλήλων; 
––––––––––––––––

1 – Πηγή: η Εκπομπή Κώστα Χαρδαβέλα “Αθέατος Κόσμος”, ένα κομμάτι της οποίας είναι ανεβασμένη στο YouTube.com στις 5 Ιαν. 2012 με τίτλο «ΙΜΙΑ 1996 ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ… ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΥΚά ΟΜΑΔΑΣ ΙΜΙΩΝ!» | Link: https://www.youtube.com/watch?v=-Ieyf_qWO2c

2 – Ίμια και πόλεμος των μυστικών υπηρεσιών, του Κωνσταντίνου Τερζή, δημοσιεύτηκε: 6/26/2012 11:25:00 μ.μ. | Link: http://kostasxan.blogspot.gr/2012/06/blog-post_8179.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+blogspot/vhzE+
Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr