Home Έχουμε Υπηρεσία Καθαριότητας στην Ξάνθη;

Έχουμε Υπηρεσία Καθαριότητας στην Ξάνθη;

by John Kountouris
0 comment 70 views

Έχουμε Υπηρεσία Καθαριότητας στην Ξάνθη; – Απάντηση δίνει η παρακάτω εικόνα

 

Screen Shot 2016-01-14 at 11.15.35 AM

Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που μέσα στην πόλη της Ξάνθης συναντάει κανείς τέτοιες εικόνες με γεμάτους κάδους, ίσα ίσα μπορώ να πω πως το τελευταίο διάστημα μας παραξενεύει όχι όταν δούμε αλλά όταν δε δούμε κάτι τέτοιο. Οι συγκεκριμένοι κάδοι που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία δε βρίσκονται κάπου στο κέντρο, είναι όμως μέσα στην πόλη και μάλιστα σε μια κατοικημένη περιοχή για την καθαριότητα της οποίας είναι υπεύθυνος ο Δήμος Ξάνθης. Είναι ωστόσο ζήτημα αν από το συγκεκριμένο μέρος περνάνε δυο φορές την εβδομάδα απορριμματοφόρα της Υπηρεσίας Καθαριότητας μιας και η εικόνα αυτή είναι σχεδόν μόνιμη.
Οι κάδοι αυτοί βρίσκονται όχι απλά σε μια κατοικημένη περιοχή αλλά και έξω από ένα σχολικό κτίριο στο οποίο συστεγάζονται τρία διαφορετικά σχολεία. Άρα μιλάμε για εκατοντάδες μαθητές και δεκάδες σακούλες απορριμμάτων σε καθημερινή βάση. Με πιο απλά λόγια μόνο τα σκουπίδια που βγαίνουν σε μία μέρα από τα τρία αυτά σχολεία είναι αρκετά για να γεμίσουν αυτοί οι δυο κάδοι. Κι όμως, απορριμματοφόρο του Δήμου περνάει μια, το πολύ δυο φορές την εβδομάδα με αποτέλεσμα όπως προανέφερα η εικόνα αυτή να είναι σχεδόν μόνιμη.

12562405_10205575827460513_860071053_o.jpg
Οι συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε σήμερα Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2015 αλλά οι εν λόγω κάδοι είναι γεμάτοι ακόμα από την Τετάρτη. Το πιο περίεργο είναι πως μόλις χθες Πέμπτη δίπλα από τους συγκεκριμένους κάδους πέρασε απορριμματοφόρο της Υπηρεσίας Καθαριότητας αλλά δε σταμάτησε για να τους αδειάσει. Δεν ξέρω για ποιο λόγο δε σταμάτησε κι ούτε με απασχολεί, εκείνο που με ενδιαφέρει είναι η εικόνα που επικρατεί λίγα μόλις μέτρα μακριά από τα τρία αυτά σχολεία.
Όλα αυτά δεν είναι απλά πληροφορίες που μας ανέφερε κάποιος, είναι μια πραγματικότητα που τη ζω εγώ ο ίδιος κάθε μέρα μιας και τυχαίνει εδώ και λίγους μήνες να εργάζομαι στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα. Άρα όλα όσα αναφέρω παραπάνω τα έχω δει με τα μάτια μου και τίποτα από τα γραφόμενα μου δεν είναι τυχαίο.
Στο μόνο που ελπίζω είναι η ευαισθησία του Δημάρχου Ξάνθης για τέτοια ζητήματα και το θεωρώ αυτονόητο πως ο ίδιος θα δώσει εντολή, κάδοι που βρίσκονται έξω από τα σχολεία να αδειάζουν αν όχι κάθε μέρα, τουλάχιστον μέρα παρά μέρα.
Θα μπορούσα να μην αναφέρω καν έξω από ποιο σχολείο βρίσκονται οι συγκεκριμένοι κάδοι, επειδή όμως θέλω να τους βρω άδειους την Δευτέρα που θα επιστρέψω στη δουλειά μου ενημερώνω τόσο τον Δήμαρχο Ξάνθης όσο και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας πως οι κάδοι αυτοί βρίσκονται έξω από το 4ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης ενώ στο ίδιο κτίριο υπάρχει τόσο το 5ο Γυμνάσιο Ξάνθης όσο και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.
Νεότερα την Δευτέρα

–Σεμπαϊδήν Καραχότζα

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr