Home Greek News ΈΛΛΗΝΑΣ ΥΠΉΚΟΟΣ ένας απο τους κύριους πράκτορες του ISIS που διευκολύνει το λαθρεμπόριο πετρελαίο για τον Ερντογάν!

ΈΛΛΗΝΑΣ ΥΠΉΚΟΟΣ ένας απο τους κύριους πράκτορες του ISIS που διευκολύνει το λαθρεμπόριο πετρελαίο για τον Ερντογάν!

by John Kountouris
0 comment 512 views

ΚΑΘΟΡΊΖΕΙ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΎΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΆ ΤΟΥ ΠΑΡΆΝΟΜΟΥ ΠΕΡΤΡΕΛΑΊΟΥ της ISIS ΝΟΡΒΗΓΙΚΉ ΈΚΘΕΣΗ

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟ ΡΌΛΟ ΣΕ ΑΥΤΌ ΈΓΚΛΗΜΑ ΤΟ ΊΔΙΟ ΤΟ NATO!

Αμείβονται οι λαθρέμποροι του πανάνομου πετρελαίου τοθ ISIS απο έναν…Ισραηλινό-Έλληνα που είναι και διπλής υπηκοότητας και Έλληνας υπήκοος και…ΚΑΜΊΑ αναφορά σε αυτό απο πλευράς της Ελληνικής κυβέρνησης!

Screen Shot 2015-12-12 at 8.08.06 PM

-του Ιωάν. Κουντούρη | JohnKountouris.com | Λος Άντζελες | 28 Δεκ. 2015

Το άρθρο [1] που ακολουθεί είναι του κ. Brandon Turbeville (Μπράντον Τούρμπερβιλ) ο οποίος είναι συγγραφέας έξι βιβλίων που εκθέτουν τη Νέα Παγκόσμια Τάξη. Ο Turbeville έχει δημοσιεύσει πάνω από 500 άρθρα που αφορούν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της υγείας, της οικονομίας, της κυβερνητικής διαφθοράς, και των πολιτικών ελευθεριών.

Η μετάφραση αυτού του άρθρου είναι δική μου.

~

-του Brandon Turbeville | www.brandonturbeville.com

Screen Shot 2016-01-03 at 12.57.39 PM

Πρόσφατα, μια έκθεση [2] της Rystad Energy, μιας ανεξάρτητης εταιρείας συμβούλων πετρελαίου και φυσικού αερίου, διέρρευσε από τo νορβηγικό πρακτορείο ειδήσεων Klassekampen. Η έκθεση αυτή συντάχθηκε απο την Rystad κατόπιν αιτήματος της νορβηγικής κυβέρνησης και ανάλαβε τον εντοπισμό των παράνομων πωλήσεων πετρελαίου της ISIS. Φαίνεται ότι έχει καθοριστεί ότι το μεγαλύτερο μέρος του λαθραίου πετρελαίου που διακινείται απο την ISIS πράγματι κατευθύνεται κατ᾽ ευθείαν στην Τουρκία.

Εκτός από δικές της βάσεις δεδομένων, η Rystad συνέταξε την έκθεση χρησιμοποιώντας μια ποικιλία από τις δικές της πηγές της περιοχής. [3]

Η έκθεση φαίνεται να επιβεβαιώνει αυτό που πολλοί, συμπεριλαμβανομένου αυτού του συγγραφέα, έχουν πει εδώ και αρκετό καιρό – ότι το πετρέλαιο της ISIS που έχει κλαπεί από το Ιράκ και τη Συρία εξάγεται λαθραία από τα σύνορα μέχρι την Τουρκία όπου πωλείται σε μια σειρά από λαθρέμπορους πετρελαίου για σημαντικά μειωμένες τιμές.

Το Klassekampen, το νορβηγικό πρακτορείο ειδήσεων, συνοψίζει τα πορίσματα της έκθεσης, δηλώνοντας, «Μεγάλες ποσότητες πετρελαίου που έχουν διακινηθεί παράνομα απο τα σύνορα προς την Τουρκία από περιοχές της Συρίας και του Ιράκ που ελέγχονται απο την ISIS. [To] πετρελαίου έχει σταλεί από δεξαμενόπλοια μέσω διαδρομών λαθρεμπορίου διαμέσου των συνόρων [και] πωλείται σε σημαντικά μειωμένες τιμές, από $25 έως $45 το βαρέλι.»

Ο δείκτης αναφοράς Brent διαπραγματεύεται σήμερα σε ελαφρώς υψηλότερα περιθώρια κέρδους, από $35 έως $50.

Screen Shot 2015-12-29 at 12.22.47 PM.png

Η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «Οι εξαγωγές συμβαίνουν σε μια καλά εδραιωμένη μαύρη αγορά μέσω της Τουρκίας. Πολλοί από τους λαθρεμπόρους και φύλακες των συνόρων, τους διεφθαρμένους, οι οποίοι βοήθησαν τον Σαντάμ Χουσεΐν να αποφύγει τις διεθνείς κυρώσεις, βοηθούν πλέον την ISIS με την εξαγωγή πετρελαίου και την εισαγωγή μετρητών».

Φυσικά, η ISIS δεν συμμετέχει σε συμφωνίες πετρελαίου χωρίς τη γνώση του ΝΑΤΟ, δεδομένου ότι είναι ακριβώς το ίδιο το ΝΑΤΟ με το οποίο συναλλάσσεται! [4]

Στην πραγματικότητα, ένας από τους κύριους διακινητές που κάνει δουλειές με την ISIS είναι ο Μπιλάλ Ερντογάν, ο γιος του ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ερντογάν.

Όπως ο F. William Engdahl γράφει στην εφημερίδα New Eastern Outlook (δηλ., η Νέα Ανατολική Προοπτική) [5]:

«Ο Μπιλάλ Ερντογάν διαθέτει αρκετές ναυτιλιακές εταιρείες. Ο ίδιος φέρεται να έχει υπογράψει συμβάσεις με ευρωπαϊκές εταιρίες εκμεταλλεύσεως για τη μεταφορά κλεμμένου ιρακικού πετρελαίου σε διάφορες ασιατικές χώρες. Η τουρκική κυβέρνηση αγοράζει το λεηλατημένο ιρακικό πετρέλαιο το οποίο παράγεται από τας κατασχεθείσας ιρακινάς πετρελαιοπηγάς. Οι ναυτιλιακές εταιρείες του Μπιλάλ Ερντογάν διαθέτουν ιδιαίτερα κρηπιδώματα στη Βηρυτό και τη Τσεϊχάν (Ceyhan) που μεταφέρουν το λαθραίο αργό πετρέλαιο της ISIS με δεξαμενόπλοια με προορισμό την Ιαπωνία.» [6]
Screen Shot 2015-12-29 at 12.25.03 PM.png
O Αντιπρόεδρος τoυ Τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Γκουρσέλ Τεκίν, διευκρίνισε μάλιστα [7] σε πρακτικά επίσημα ότι το πρετρέλειο εισάγετο λαθραίως στην Τουρκία μέσω ΒΜΖ, μιας ναυτιλιακής εταιρείας που ανήκει στον Μπιλάλ Ερντογάν. [7] Δήλωσε ότι «ο Πρόεδρος Ερντογάν ισχυρίζεται ότι, σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις μεταφοράς δεν υπάρχει καμία νομική παράβαση σχετικά με παράνομες δραστηριότητες του Μπιλάλ και ότι ο γιος του συναλλάσσεται κατά τρόπο συνηθισμένο με τις εγγεγραμμένες ιαπωνικές εταιρείες, αλλά στην πραγματικότητα είναι ο ίδιος ο Μπιλάλ Ερντογάν που είναι μέχρι το λαιμό του με τη συνενοχή του στην τρομοκρατία, αλλά όσο παραμένει στην εξουσία ο πατέρας του, θα έχει ασυλία από κάθε δικαστική δίωξη.»

Είπε, επίσης, ότι «οικογενειακή επιχείρηση και στενό συγγενικό πρόσωπο του προέδρου του Ερντογάν κατέχουν μετοχές στη ΒΜΖ και έχουν κάνει κατάχρηση δημοσίων πόρων και έχουν πάρει δάνεια παράνομα από τουρκικές τράπεζες.» [8]

Screen Shot 2015-12-29 at 12.25.48 PM.png

Η Afraa Dagher (syrianaafrona.wordpress.com) είναι μια πολιτική αναλύτρια που κατοικεί πλέον στη Συρία [9] και που παρουσιάζεται κανονικά στα μεγάλα κανάλια Russia Today (RT) και Press TV ως πολιτική αυθεντία που εξειδικεύεται με θέματα που αφορούν την κατάσταση στη Συρία, χαρακτήρισε τη διαμετακόμιση πετρελαίου από το Ιράκ και τη Συρία μέσω της Τουρκίας καθ᾽οδόν στο Ισραήλ με τον ακόλουθο τρόπο:

~

Έχει πιαστεί το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Levant να ασχολείται με το λαθρεμπόριο κλεμμένου πετρελαίου στέλνωντάς το στην Τουρκία ως τον κύριο αγοραστή του. Τα πετρελαιοφόρα κατευθύνονται από τη Συρία και το Ιράκ στην τουρκική πόλη Zahko, η οποία βρίσκεται κοντά στην επαρχία Σιρνάκ. Και οι δύο είναι στα σύνορα με τη Συρία και το Ιράκ.

Το κάθε κομβόι πετρελαίου αποτελείται απο 70 έως 100 δεξαμενόπλοια. Από την άλλη πλευρά των συνόρων, οι μαφίες λαθρέμπορων πετρελαίου περιμένουν για αυτές τις συνοδείες και το πετρέλαιο που μεταφέρουν. Οι μαφίες αυτές αποτελούνται από εμπόρους απο τη Συρία, απο Κούρδους, απο Ιρακινούς και Τούρκους καθώς και απο άλλες εθνικότητες, ενδεχομένως ακόμη και Ιρανούς. Όμως, όλοι αυτοί διατηρούν συμπάθειες με τους τρομοκράτες.

Αυτός που είναι άμεσα υπεύθυνος για το φορτίο πετρελαίου το παρέχει στον πλειοδότη και, σε αντάλλαγμα, παίρνει ένα μέρος της τιμής σε δολάρια. Μερικοί οδηγοί παραλαμβάνουν τα κενά πετρελαιοφόρα και μετά επιστρέφουν πίσω με αυτά, ενώ άλλοι που έχουν επίσημη άδεια παίρνουν τα πλήρη δεξαμενόπλοια και τα μεταφέρουν στην Τουρκία.

Η πληροφορία αυτή ανήκει σε μια πηγή του ιρακικού υπουργείου Εσωτερικών ο οποίος αρνήθηκε να δώσει το όνομά του.

Αφού υπέβαλαν το κλεμμένο πετρέλαιο σε μια προκαταρκτική διύλιση, μεταφέρεται στην Τουρκία ως προϊόν αποβλήτων δια μέσου της διάβασης Εμπραχίμ Χαλίλ (Ebrahim Khalil) μέσω μιας ενιαίας πύλης. Αυτά είναι τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Ιράκ, τα οποία είναι εδραιωμένα από τα τουρκικά στρατεύματα, τα αεροπλάνα και τα σημεία ελέγχου. Κανείς δεν μπορεί να τα διασχίσει χωρίς τη γνώση και την άδειά τους!

Όταν το πετρέλαιο εισέρχεται στην τουρκική πόλη της Silopi, παίρνει τα λεφτά του η ιρακινή φωλιά των λαθρεμπόρων πετρελαίου. Λαμβάνουν τα χρήματά τους αυτά από έναν Ισραηλινό-Έλληνα διπλής υπηκοότητος (αν και ο ίδιος είναι Έλληνας υπήκοος), γνωστός ως Χάτζ Φαρίντ ή Γιατρός Fareed (Haj Fareed or Doctor Fareed).

Ο Δρ Φαρίντ είναι ο ισραηλινός μεσίτης [10] και είναι αυτός που συντονίζει μεταξύ των μαφιών που κατέχουν το κλεμμένο πετρέλαιο και τρεις κύριες εταιρείες που λαμβάνουν, αγοράζουν, και το μεταφέρουν μέσω των τριών τουρκικών λιμανιών της Dörtyol, Jihan και της Μερσίνα (Dortyol, Jihan and Mersin). Προκειμένου να στέλνεται το πετρέλαιο στο Σιωνιστικό Ισραήλ μέσω πετρελαιοφόρων, ο τελευταίος σταθμός του συριακού/ιρακινού πετρελαίου θα πρέπει να είναι η Ashdod.

Το υπόλοιπο των χρημάτων θα σταλεί στους τρομοκράτες στη Συρία και το Ιράκ με άλλους τρόπους.

Φυσικά, δεν είναι νέα αυτή η διαδικασία. Διεξάγεται από την αρχή της λεγόμενης Αραβικής Άνοιξης με τις ίδιες ομάδες τρομοκρατών, των λεγόμενων ανταρτων.

Το αντάρτικο Μετωπο αλ-Nusra Front (al-Nusra Front) δραστηριοποιείται σε αυτές τις περιοχες [11] και κλείνουν δουλειές με τις τοπικές φυλές και έλεγχουν όσες πετρελαιοφόρες περιοχές μπορούν. Όμως, αρκετοί από αυτούς παραμένουν με ασαφή ιδιοκτησία και αυτό επιτρέπει στο παράνομο εμπόριο να ανθίζει. Αυτό αναφέρθηκε από το Al-Jazeera English TV, το οποίο είναι «επιστόμιον» για τους “αντάρτες”.

~

Συνεχίζουμε τώρα με τον Μπράντον…

Γιατί, λοιπόν, δεν έχουν κυνηγήσει πραγματικά την πηγή χρηματοδότησης της ISIS οι Ηνωμένες Πολιτείες και η “συμμαχία” τους;;; Γιατί δεν έχουν ασχοληθεί οι Ηνωμένες Πολιτείες ή η υπόλοιπη της «συμμαχίας» για την «υποβάθμιση και καταστροφή ISIS» με το γεγονός ότι όχι μόνο αγοράζουν το κλεμμένο πετρέλαιο από την ISIS τα μέλη του ΝΑΤΟ και πληρώνουν την τρομοκρατική οργάνωση με χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη της αποστλής τζιχάντ της στη Συρία και το Ιράκ, αλλά γιατί δεν έχουν ασχοληθεί ούτε με το γεγονός ότι ένας από τους κύριους διακινητές είναι ο γιος του προέδρου μιας χώρας που ανήκει στο ΝΑΤΟ;;; Δεν μπορούσε το ΝΑΤΟ να απαιτήσει λίγο τουλάχιστον απο τον Ερντογάν να ζητήσει από το γιο του να απόσχει από τη χρηματοδότηση της τρομοκρατικής οργάνωσης της καθεαυτής που ισχυρίζονται να θεωρούν ως το τέλος του κόσμου η Τουρκία και το υπόλοιπο του ΝΑΤΟ;;;

Screen Shot 2015-12-29 at 12.27.28 PM.png
Ο λόγος για αυτή την έλλειψη ενδιαφέροντος για τις επιχειρηματικές συναλλαγές του Μπιλάλ Ερντογάν είναι επειδή ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες ούτε το ΝΑΤΟ θέλουν πραγματικά να καταστρέψουν την ISIS. Αντ ‘αυτού, θέλουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την τρομοκρατική οργάνωση ως τον πληρεξούσιο στρατό που δημιουργήθηκε ανέκαθεν να είναι.

Όπως έχουν τα πράγματα, το κλεμμένο πετρέλαιο θα συνεχίσει να διασχίζει τα τουρκικά σύνορα οδεύοντας προς το Ισραήλ αν δεν το σταματήσει είτε οι Ρώσοι είτε ο συριακός στρατός. Σε αντίθετη περίπτωση, η οικογένεια Ερντογάν θα συνεχίσει να πλουτίζει εις βάρος του πολιτισμού και θα συνεχίσει να πάει ανενόχλητη η αληθινή πηγή της χρηματοδότησης για την ISIS.

Η νορβηγική έκθεση αποτελεί ακόμα άλλη μια επιβεβαίωση για το γεγονός ότι η ISIS υπάρχει κατ ‘εντολή και με τη συνεργασία των χωρών του ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να παίζει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο σε αυτήν.

*Τέλος του άρθρου του κ. Μπράντον Τούρμπερβιλ*

Screen Shot 2015-12-29 at 11.53.15 AM.png
Και απ ὀ,τι φαίνεται δεν έχει κάνει ΤΊΠΟΤΑ ακόμη η Ελληνική κυβέρνηση για το γεγονός ότι ένας απο τους μεγαλύτερους πράκτορες της ISIS και, κατ᾽επέκτασιν, του ΝΑΤΟ, κρατάει…ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΥΠΗΚΟΌΤΗΤΑ! Αυτή η κοπέλα που μας έχει παράσχει την συγκεκριμένη αποκάλυπη για αυτόν τον άνθρωπο, η Afraa Dagher, είναι γνωστή δημοσιογράφος στην Μέση Ανατολή με πάρα πολλές εμφανίσεις σε γνωστά τηλεοπτικά κανάλια που, ως επι το πλείστον, λένε την αλήθεια για το τι πραγματικά συμβαίνει σε᾽κείνη τη γωνία του κόσμου.

Άρα, θα λάβει προθύμως η κυβέρνησις Τρίπρα/Καμμένου την εν λόγῳ πληροφορίαν για αυτόν τον Έλληνα υπήκοον, τον κ. Χάτζ Φαρίντ, και θα κάμουν τίποτε για αυτήν;;; Εν όψει όλων των…ΆΝΘΕΛΛΗΝΙΚΏΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ που έχουν ήδη εκθέσει όλην την Ελλάδα σε…ΚΎΝΔΥΝΟ, δυσκολεύομαι να το πιστέψω εγώ.

ΚΙ ΕΣΕΙΣ;;;…

–Κουντούρης Ιωάννης, Δημοσιογράφος/Συγγραφεῦς
–––––––––––––

1 – Norwegian Report Determines Turkey Responsible For Buying Isis Oil, Bradon Turbeville, 24 Δεκ., 2015 | Λίνκ: http://www.activistpost.com/2015/12/norwegian-report-determines-turkey-responsible-for-buying-isis-oil.html

2 – Terror-olje til Nato-alliert, 17 Δεκ., 2015 | Λίνκ: http://www.klassekampen.no/article/20151217/ARTICLE/151219811

3 – Most smuggled ISIS oil goes to Turkey, sold at low prices – Norwegian report, 20 Δεκ., 2015 | Λίνκ: https://www.rt.com/news/326567-is-export-oil-turkey/?utm_source=browser&utm_medium=aplication_chrome&utm_campaign=chrome#.VnaLd8q16kw.facebook

4 – Msm Claims Assad Funds Isis – Evidence Claims Otherwise, 14 Δεκ., 2015 | Λίνκ: http://www.activistpost.com/2015/12/msm-claims-assad-funds-isis-evidence-claims-otherwise.html

5 – Erdogan’s Dirty Dangerous ISIS Games, του F. William Engdahl | Λίνκ: http://journal-neo.org/2015/08/24/erdogan-s-dirty-dangerous-isis-games/

6 – Turkish President’s daughter heads a covert medical corps to help ISIS injured members, reveals a disgruntled nurse, 15 Ιουλ. 2015 | Λίνκ: http://awdnews.com/top-news/turkish-president’s-daughter-heads-a-covert-medical-corps-to-help-isis-injured-members,-reveals-a-disgruntled-nurse

7 – Meet The Man Who Funds ISIS: Bilal Erdogan, The Son Of Turkey’s President, του Tyler Durden, 26 Νοεμ. 2015 | Λίνκ: http://www.zerohedge.com/news/2015-11-25/meet-man-who-funds-isis-bilal-erdogan-son-turkeys-president

8 – Δείτε την πηγή Αριθ. 6

9 – The Oil Mafia – Stolen Oil From Syria And Iraq Taken To Kurdistan, Turkey, And Israel, της Afraa Dagher, 2 Δεκ. 2015 | Λίνκ: http://www.activistpost.com/2015/12/the-oil-mafia-stolen-oil-from-syria-and-iraq-taken-to-kurdistan-turkey-and-israel.html

10 – النفط ممزوجا بالدم السوري والعراقي يعبر إلى إسرائيل (Περνά στο Ισραήλ πετρέλαιο που αναμιγνύεται με το αίμα των Σύρων και των Ιρακινών )
29 Νοεμ. 2015 | Λίνκ: https://arabic.rt.com/news/802056-النفط-ممزوجا-بالدم-السوري-والعراقي-يعبر-إلى-إسرائيل/

11 – Who controls Syria’s oil?, 14 Ιουλ. 2013 | Λίνκ: http://www.aljazeera.com/programmes/insidesyria/2013/07/201371481052620756.html

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr