Home Οι κακοί Σαμαροβενιζελικοί και η καλή αριστερά

Οι κακοί Σαμαροβενιζελικοί και η καλή αριστερά

by John Kountouris
0 comment 104 views

Οι κακοί Σαμαροβενιζελικοί και η καλή αριστερά

του Σ. Καραχότζα  |  16 Δεκ. 2015

Screen Shot 2015-12-16 at 12.36.18 PM.png       Οι κακοί Σαμαροβενιζελικοί και η καλή αριστερά
Θα μπορούσε να είναι ο τίτλος ενός παραμυθιού αλλά δυστυχώς είναι η πραγματικότητα που τα τελευταία χρόνια ζούμε στην Ελλάδα όπου η φιλολαϊκή αριστερά κατηγορούσε εκ τους ασφαλούς από τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τους κακούς Σαμαροβενιζελικούς για τα μνημόνια που έφεραν στην χώρα μας. Έχει όμως πολύ μεγάλη σημασία να δούμε ένα προς ένα όλα όσα έκαναν ή δεν έκαναν οι γερμανοτσολιάδες Σαμαροβενιζελικοί κι όλα όσα κάνει σήμερα η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Ασφαλώς δε θα αναφερθώ ούτε στα κάπιταλ κοντρόλς ούτε στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου διότι πρόκειται για περσινά ξινά σταφύλια. Στα καινούρια κατορθώματα της αριστερής κυβέρνησης θα αναφερθώ.
ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ:
Οι κακοί Σαμαροβενιζελικοί παρά τα δυο μνημόνια που εφάρμοσαν, κατάφεραν να προστατέψουν με κάθε τρόπο την πρώτη κατοικία την κατάσχεση της οποίας ψήφισε η αριστερά. Ναι ναι, η αριστερά η οποία είχε ως βασικό της σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζών».
Οι κακοί Σαμαροβενιζελικοί παρά τις πολλές αδικίες που έκαναν, είχαν και τον περιβόητο ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ μέσα από τον οποίο ανακουφίστηκαν χιλιάδες δανειολήπτες αλλά η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ήρθε για να μεταφέρει χιλιάδες επιχειρηματικά και στεγαστικά δάνεια στα χέρια ξένων. Κι όμως, ειδικά οι ΑΝΕΛ φώναζαν επί χρόνια πως κανένα δάνειο δεν πρέπει να περάσει σε ξένα χέρια.
Οι κακοί Σαμαροβενιζελικοί έστω με μέτρα προσωρινού χαρακτήρα κατάφεραν να παρέχουν μια σειρά από προνόμια στον αγροτικό κόσμο που δοκιμάζεται σκληρά και η καλή αριστερά ήρθε για να τους διπλασιάσει τη φορολογία. Το πιο περίεργο βέβαια είναι που οι αγρότες ετοιμάζουν κινητοποιήσεις και λέω περίεργο διότι είναι γνωστό πως οι περισσότεροι αγρότες ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ πιστεύοντας στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Που πάτε ρε παιδιά; Γιατί ετοιμάζετε τα τρακτέρ σας; Ακόμα κι ένα μικρό παιδί καταλάβαινε πως το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δε μπορούσε να υλοποιηθεί ούτε σε ταινία επιστημονικής φαντασίας, εσείς δεν το καταλάβατε;
Μια επίσης μεγάλη ανάσα που οι κακοί Σαμαροβενιζελικοί προσέφεραν σε χιλιάδες νοικοκυριά ήταν το επίδομα θέρμανσης αλλά η αριστερά περιόρισε δραματικά τους δικαιούχους λες και το επίδομα αυτό το έπαιρναν πλούσιοι.
Εννοείται βέβαια πως οι κακοί Σαμαροβενιζελικο0ί ποτέ δεν φορολόγησαν τον πλούτο ενώ η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ κατάφερε να εντοπίσει τον καστανά ο οποίος πουλούσε κάστανα χωρίς να κόβει αποδείξεις και την γιαγιά η οποία επίσης χωρίς αποδείξεις πουλούσε παντζάρια. Μένει δηλαδή μόνο ο παππούς που στην Πλατεία Αριστοτέλους πουλάει σαλέπι, έτσι και τον συλλάβουν κι αυτόν θα μιλάμε για την απόλυτη φορολόγηση του πλούτου.
Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά ακόμα παραδείγματα για να σας αποδείξω πόσο κακοί ήταν οι Σαμαροβενιζελικοί και πόσο καλή είναι η αριστερά αλλά νομίζω πως φτάνουν αυτά που ανέφερα. Τώρα μας μένει μόνο ένα πράγμα, να κοιμηθούμε έτσι όπως στρώσαμε.

–Σ. Καραχότζα
[email protected]

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr