Home ΔΕΙΤΕ ΤΟ Φ.Ε.Κ ΤΗΣ 8 ΜΑΙΟΥ 1973 ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ….

ΔΕΙΤΕ ΤΟ Φ.Ε.Κ ΤΗΣ 8 ΜΑΙΟΥ 1973 ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ….

by John Kountouris
0 comment 181 views

ΔΕΙΤΕ ΤΟ Φ.Ε.Κ ΤΗΣ 8 ΜΑΙΟΥ 1973 ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ….

– του κ. Ιωαν. Παπαζηση που δημοσιευθηκε σήμερα στην ΕΩ…

Screen Shot 2015-11-21 at 12.39.38 PM.png

*** ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΦΕΚ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΈΡΕΤΑΙ Ο Κ. ΠΑΠΑΖΉΣΗΣ, ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΒΡΕΘΟΎΝ ΠΑΡΑΚΆΤΩ ***

ΕΧΟΥΜΕ  ΠΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ.  ΕΔΩ ΚΑΙ 42 ΕΤΗ  ΧΟΡΤΑΣΑΝ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΗΝΙΑ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ. ΑΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΛΕΓΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΑΝ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΞΕΝΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΠΗΡΑΝ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ. ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ  ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΙΟΤΙ ΕΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΕΧΑΝΑΝ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΟΥΣ. ..ΔΙΚΑΙΩΣ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΟΥΜΕ  ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΤΙ Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΧΡΗΣΤΟΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΓΕΝΙΑ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΕΙΝΗ ΘΕΣΗ.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΙΟΙ  ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ  ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ Γ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ. Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΗΓΕΤΗΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΙΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΤΟ ΩΣ ΕΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟ. ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΞΟΡΥΞΕ ΟΥΡΑΝΙΟ ΚΑΙ ΘΕΙΟΥΧΑ ΟΡΥΚΤΑ ΣΤΗΝ ΚΙΡΚΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ.  ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΤΑΝ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.  ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΤΟ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ. ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ Ο Γ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΜΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΓΙΟΜ ΚΙΠΟΥΡ. ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΤΟΤΕ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΟΥ ΣΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΓΧΩΡΕΣΑΝ ΣΤΟΝ Γ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΔΙΟΤΙ ΕΑΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΑΠΟ ΑΕΡΟΣ ΕΚ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΛΛΗ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΕΚΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΑΥΤΟ ΩΣ ΤΡΙΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ. ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΟΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟΝ Γ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ, ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΠΙΣΤΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥΣ.

ΤΗΝ 8 ΜΑΙΟΥ ΤΟΥ 1973 Ο Γ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΝΕΘΕΣΕ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΞΟΡΥΞΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΙΝΟ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ ΔΙΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ. ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ ΔΙΟΤΙ ΕΓΝΩΡΙΖΕ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ.  ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΠΡΑΞΕ  ΚΑΙ  ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΣ  ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΕΚΡΑΓΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ  ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΘΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΝ ΜΕ ΡΗΤΡΑ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ.  ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΕΤΡΕΠΑΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΕΤΑΞΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ  ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΟΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΣΕ Η ΣΚΕΨΗ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ. ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΛΕΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ Η ΕΞΟΡΥΞΗ ΚΑΙ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΜΕ ΡΗΤΡΑ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΝΟΜΙΣΜΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΕΚ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

ΔΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΕΠΙΜΑΧΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ Φ.Ε.Κ ΤΗΣ 8 ΜΑΙΟΥ ΤΟΥ 1973 ΟΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΜΗΚΗ ΚΑΙ ΠΛΑΤΗ ΤΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕ ΡΗΤΡΑ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ. ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ  ΣΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΔΕΙΑ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΡΙΝ 42 ΕΤΗ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΜΕ ΡΗΤΡΑ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΜΙΣΑ ΜΙΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΧΡΕΟΣ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΜΕ ΔΟΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ. ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο Γ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ 1973 Η….;;;;;

– ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Screen Shot 2015-11-22 at 12.57.30 PM.png

Screen Shot 2015-11-22 at 12.57.38 PM.png

Screen Shot 2015-11-22 at 12.59.16 PM.png

Screen Shot 2015-11-22 at 12.57.52 PM.png

 

 

 

 

 

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr