Home Greek News Ο Αλέξης Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ και το … ΜΕΓΆΛΟ ΚΕΦΆΛΑΙΟ?! • του Ιωαν. Κουντούρη

Ο Αλέξης Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ και το … ΜΕΓΆΛΟ ΚΕΦΆΛΑΙΟ?! • του Ιωαν. Κουντούρη

by John Kountouris
0 comment 217 views

Ο Αλέξης Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ και το … ΜΕΓΆΛΟ ΚΕΦΆΛΑΙΟ?!

JohnKountouris.com

Σώωωωωωπα καλέ!…
Για τους περισσότερους Έλληνες εκεί έξω, “Alex Τσίπρας και το Μεγάλο Κεφάλαιο” ακούγεται σαν οξύμωρο. «Τι κάνει ένας κομμουνιστής όπως ο Τσίπρας κάνοντας παρέα με Αμερικανούς πρέσβεις, πολιτικούς και τραπεζίτες;!» θα μπορούσε αναρωτηθεί κανείς. Αυτό είναι λογικό, όχι μόνο λόγω των απόψεών του ΣΥΡΙΖΑ για τη Δύση και για το μεγάλο κεφάλαιο, αλλά και επειδή, από το 2008 μέχρι τις αρχές του 2013, ήταν ανοιχτά εναντίον των μεγάλων τραπεζών και των συμφερόντων της Δύσεως ο Τσίπρας και το είχει εκφράσει δημοσίως κιόλας. Ωστόσο, τα πράγματα άρχισαν να αλλάξουν το 2013 ειδικά για έναν τύπο ο οποίος είχε επαινεθεί εκείνη την εποχή ως ο πιθανός επόμενος Έλληνας Πρωθυπουργός.

Screen Shot 2015-08-16 at 12.38.36 PMΌμως, όταν ο Τσίπρας άρχισε την «περιοδεία» του στις Ηνωμένες Πολιτείες, στις αρχές του 2013, στα «αξιοθέατα» που είδε τότε συμπεριλαμβάνονταν μερικοί από τους πιο διαβόητους Αμερικανούς πρεσβευτές στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, που προφανώς δεν είχαν –και ακόμα δεν έχουν!– τις καλύτερες προθέσεις κατά νου για την Ελλάδα κάτι το οποίο θα σας εξηγήσω λίγο αργότερα. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα απόκομμα μιας ελληνικής αφημερίδας* που είχε καλύψει τότε το ταξίδι του Τσίπρα στις 22 Ιαν. του 2013 στο το Ελληνο-Αμερικανικό Ινστιτούτο όπου συναντήθηκε με αυτούς τους δύο πρώην πρέσβεις των ΗΠΑ:

______________________________________________________________________

* “Η συνάντηση Τσίπρα µε Μίλερ και Σπέκχαρντ, που «αρνήθηκαν» να παίξουν ακόµα και τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ” του Παναγιώτη Τζένου στο Parapolitika, 27 Φεβρουαρίου, 2013

Στις αρχές του 2013, για πρώτη φορά στην πολιτική του σταδιοδρομία, όλως περιέργως, αρχίζει ξαφνικά να πραγματοποιεί ταξίδια ο Τσίπρας για τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε μια χώρα δηλαδή την οποία το μεγαλύτερο μέρος των φιλελεύθερων, αναρχο-κομμουνιστικών ομοϊδεατών οπαδών και ψηφοφόρων του ΜΙΣΟΎΝ εξαιτίας των εδώ και δεκαετίες καταστροφικών σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ. Το πρώτο ταξίδι που έκανε στην Αμερική ο Τσίπρας ήταν για να επισκεφθεί το Ελληνο-Αμερικανικό Ινστιτούτο (American Hellenic Institute, AHI) όπου συναντήθηκε παραδόξως με δύο πρώην Πρέσβεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα, τους κ.κ. Thomas Miller και Daniel Speckhard.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι, σε αυτό το σημείο στην πολιτική του σταδιοδρομία, ενδιαφέρεται ξαφνικά για τη διεθνή εικόνα του ο Τσίπρας. Χμμμ…θα σκεφτόταν κανείς ότι αυτός ο τύπος έβαζε, απο τότε, υποψηφιότητα για … ΈΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌ! Ωστόσο, αυτό ήταν δύο χρόνια ΠΡΙΝ να γίνει ο σημερινός Ἐλληνας Πρωθυπουργός. Ωστόσο, δεν μπορεί να αγνοηθεί η συνάντηση του Τσίπρα με αυτούς τους δύο Αμερικανούς αξιωματούχους, διότι λέει ΠΟΛΛΆ για το πώς αυτός ανήλθε στην εξουσία στην Ελλάδα. Καλύπτω πιο κάτω αυτούς τους δύο αξιωματούχους των ΗΠΑ και τις δοσοληψίες τους με την Ελληνική κυβέρνηση:

Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τόμας Μίλερ (2001-2004)

Εδώ παρακάτω είναι μερικά σημεία για τον Miller και γιατί είναι εδώ σημαντικά σε σχέση με τα συμφέροντα της Ελλάδας σαν έθνος:

– Ο Thomas Μίλερ ήταν ο Αμερικανός αξιωματούχος ο οποίος, το 1995, πίεσε τον τότε πρώην Έλληνα πρωθυπουργό, Ανδρέα Παπανδρέου, για να ενδώσει στο να υπογράψει μια ενδιάμεση συμφωνία στις 13 Σεπτεμβρίου 1995 με την ΠΓΔΜ για το θέμα της Μακεδονίας

– Ο Thomas Μίλερ υπηρέτησε ως ειδικός συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ για το θέμα για το Κυπριακό απο το 1997 έως 1999 και ήταν κι ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα την περίοδο 2001-2004

– Αυτός ήταν και σύμβουλος της ΠΑΡΆΝΟΜΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΉΣ τουρκοκυπριακής κυβέρνησης

– Ο Πρεσβευτής Miller εξακολουθεί να είναι επίσημος σύμβουλος του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους, εργαζόμενος ως διευθυντής του γραφείου της Ουάσιγκτον για την οργάνωση Independent Diplomat

– Αυτός παρέχει διάφορες υπηρεσίες για το παραπάνω καθεστώς μαριονέτας συμπεριλαμβανομένης της παροχής συμβουλών και υποστήριξης για την εξωτερική πολιτική του γραφείου του προέδρου της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου»
– Ο Miller συμμετείχε στο μεγάλο σκάνδαλο ελληνικών υποκλοπών στη διάρκεια της θητείας του Κώστα Καραμαλή ως Έλληνα πρωθυπουργού, ένα σκάνδαλο που στοίχισε τη ζωή στον πρώην διευθυντή Σχεδιασμού της Vodafone, Κώστα Τσαλικίδη και που έβάλε την ασφάλεια των δικτύων της Vodafone σε υψηλό κίνδυνο λόγῳ των υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από τις δυτικές κυβερνήσεις

Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Daniel Speckhard [Δανιήλ Σπέκχαρδ (2007-2011)]

Έχω ήδη αναφέρει το όνομα του κ Σπέκχαρντ σε αυτό το βιβλίο αναφερόμενος στην χρονική περίοδο οπότε τον γνώρισα εγώ προσωπικά τον Νοέμβριο του 2008. Ωστόσο,οι έρευνες και η κατανόηση μου για τον άνθρωπο αυτό, επεκτείνονται περαιτέρω, ιδίως σε σχέση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με ένα άρθρο του δημοφιλούς ελληνικού μπλόγκ Hellasfrappe.com* με ημερομηνία 27 του Φλεβάρη του 2013 (και να δώσετε τη προσοχή σας σε αυτήν την ημερομηνία!), διαβάζουμε τα εξής σχετικά με τις σχέσεις Τσίπρα-Skeckhard (η μετάφραση απο Αγγλικά σε Ελληνικά δική μου είναι):

«Εκτός από το να είναι διευθύνων εταίρος της WEM Global Investment Inc, ο Speckhard είναι επίσης ένας μη μόνιμος κάτοικος ανώτερος συνεργάτης
στο περίφημο Ινστιτούτο Brookings (για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη). Ναι … το ίδιο ινστιτούτο όπου είχε εκφωνήσει ομιλία ο ίδιος ο Τσίπρας, και όπου επίσης είχε δώσει ομιλία πριν από αυτό ο [Γιώργος] Παπανδρέου. Στην πραγματικότητα, αναφορές από τον Τύπο Ελληνικής Διασποράς, καθώς και σε Parapolitika ισχυρίζονται ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας Τσίπρα (η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το C-SPAN, το επίσημο κανάλι του Capitol Hill), παρευρέθησαν πολλοί επιφανείς επιχειρηματίες. Επίσης, τα ίδια ακριβώς πρόσωπα παρακολούθησαν μυστηριωδώς την ομιλία του και στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια λίγες μέρες αργότερα.

«Η Parapolitika σημειώνει ότι ο Σπέκχαρντ έπαιξε σημαντικό ρόλο στο ξεκλείδωμα των θυρών για τον για Τσίπρα, ειδικά στο CSIS (Center for Strategic and International Studies, Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών), το οποίο θεωρείται ως μια από τις κορυφαίες δεξαμενές σκέψης στις ΗΠΑ.»

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

* “BUSTED – Tsipras’ Side By Side With T.Miller & D. Speckhard – What The Greek Media Purposely Ignored” by hellasfrappe.blogspot.com, 27 Feb. 2013 | Link: http://hellasfrappe.blogspot.com/2013/02/busted-tsipras-side-by-side-with.html

Τι γύρευε ο Αλέξης Τσίπρας με αυτούς τους δύο πρώην Αμερικανούς πρέσβεις που έπαιξαν ξεκάθαρο ρόλο στην εκλογή του κ. Τρίπρα με τις διασυνδέσεις τους με το μεγάλο κεφάλαιο και τους οργανισμούς που πρωοθούν τη παγκοσμιοποίηση, όπως το Ινστιτούτο Brookings οποία είναι γνωστή για την προετημασία του πολιτικών υποψηφίων άλλων χωρών για θέσεις εξουσίας;! ΑΛΛΆ ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΆΟΛΟ ΓΥΡΕΎΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΎΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΈΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΎΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΩΝ ΟΠΟΊΩΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΈΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΑΠΟΔΕΊΧΘΗΚΑΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΆ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΈΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ;;;!!!

Το ίδιο άρθρο αυτό του Hellasfrappe συνεζίζει αναφέροντας μερικά πολύ ενδιαφέροντα σημεία για την τότε επίσκεψη του Τσίπρα το Φεβ. 2013 στις ΗΠΑ που παραθέτω πιο κάτω:

«Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, ο Αλέξης Τσίπρας δεν συναντάτο επισήμως με εκπροσώπους της ελληνικής διασποράς, αφού επέλεξε να μην εμμείνει σε πρωτόκολλο το οποίο απαιτεί προηγούμενη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής. Αντ ‘αυτού ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ προτίμησε να συναντηθεί με άλλους σημαίνοντες προσωπικότητες της ελληνικής κοινότητος που ήξερε ότι θα μπορούσαν να ανοίξουν πόρτες ευκαιρίας για αυτόν στο μέλλον.

«Την πρώτη μέρα του στις ΗΠΑ επέλεξε να κάνει ένα γρήγορο … ταξίδι στο Σαν Φρανσίσκο, όπου συναντήθηκε με τον καλά γνωστό επιχειρηματία Άντζελο Τσακόπουλο (ο Φιλ Αγγελίδης, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Καλιφόρνιας και υπεύθυνος για τη δημόσια περιουσία της πολιτείας της Καλιφόρνιας επίσης ήταν παρών σε αυτή τη συνάντηση). Ο Άντζελος Τσακόπουλος (γεννηθείς το 1936) είναι ένας εξέχων κτηματομεσίτης ακινήτων στο Σακραμέντο, της Καλιφόρνιας, και ο ιδρυτής / ιδιοκτήτης της ΑΚΤ Development.

«Ο Τσακόπουλος είναι επίσης προφανώς ένας από τους κύριους υποστηρικτές του Δημοκρατικού Κόμματος και υπερήφανος υποστηρικτής του Μπαράκ Ομπάμα. Είναι, επίσης, προσωπικός φίλος του Μπιλ Κλίντον και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, και του…Αντώνη Σαμαρά…

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Τσίπρα, έκανε επίσης γνωστή την παρουσία του ο κύκλος των φίλων της Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. (Προφανώς, ήταν η Αγγελοπούλου διακριτικά που άνοιγε σιωπηρά πόρτες ευκαιρίας για τον Τσίπρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.) Ως εκ τούτου, έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στο ταξίδι του Τσίπρα στις ΗΠΑ ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Ινστιτούτου (AHI), Νἰκος Λαριγκάκης. Επίσης, ένα άλλο κεντρικό πρόσωπο ο οποίος ήταν επίσης παρών στην εκδήλωση του ΑΗΙ ο οποίος ήταν για να τιμήσει τον Τσίπρα δεν ήταν άλλος από τον κ Γεώργιο Μερμελα, τον υποτιθέμενο ιδιοκτήτη του πολύ γνωστού ιδρύματος/εταιρείας διαδρομιστών και δημόσιων σχέσεων “Greek Dream”».

Σε αυτό το σημείο μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα ότi, από το 2013, έχει αλλάξει τον τόνο του o Τσίπρας σχετικά με τα αμερικανικά συμφέροντα στην Ελλάδα, σχετικά με τις πεποιθήσεις και τις συνεργασίες του για τις μεγάλες επιχειρήσεις και το μεγάλο κεφάλαιο από την πλευρά των Έλληνο-Αμερικανών, όπως ο Άντζελος Τσακόπουλος, που τυχαίνει να είναι προσωπικός φίλος και του πρώην πλέον Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά! Αν ο Τσίπρας είναι τόσο εναντίον του συντηρητικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα μαζί με τον πρώην πρόεδρό της, Α. Σαμαράς, τότε τι έκανε πίσω στο 2013 σε μια συνάντηση με έναν μεγάλο συνεργάτη του Σαμαρά;!

Ο Τσίπρας και το Ινστιτούτο Οικονομικών Λεβί (Levi Economics Institute)

Μια άλλη σειρά από ενδιαφέρουσες επισκέψεις που Τσίπρας που έκανε ο ίδιος το 2013 ήταν στις συνεδριάσεις του Οικονομικού Ινστιτούτου Λεβί του Bard College της Νέας Υόρκης είτε εντός της Ελλάδος ή εκτός.

Η επίσημη ιστοσελίδα του ινστιτούτου αυτού αναφέρει τα εξής:

«Το Ινστιτούτο Οικονομικών Λεβί του Bard College, που ιδρύθηκε το 1986 με την ευγενική υποστήριξη του διαχειριστή του Bard College, Leon Levy (Λεβί), είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη-κομματικός, δημόσιας πολιτικής ερευνητικός οργανισμός. Το ίδρυμα Λεβί είναι ανεξάρτητο από οποιαδήποτε πολιτική ή άλλη υπαγωγή, και ενθαρρύνει τη διαφορετικότητα των απόψεων στην εξέταση των ζητημάτων οικονομικής πολιτικής, ενώ προσπαθεί να μετατρέψει ιδεολογικά επιχειρήματα σε ενημερωμένες συζητήσεις.»

Screen Shot 2015-08-16 at 12.41.57 PM

Αυτό όμως που δεν μας λέει το ινστιτούτο αυτό είναι ότι ο ιδρυτής του, Leon Levy, ήταν ένας εξέχων Εβραίος καθώς και ένας τεράστιος καπιταλιστής. Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εδώ και χρόνια μιλάει ανοιχτά εναντίον των μεγάλων τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου, ξαφνικά γύρω στο Νοέμβριο 2013, αρχίζει να συμμετέχει στις συνεδριάσεις αυτού του ινστιτούτου και, από τότε, προωθείται κιόλας από αυτό. Σε ένα άρθρο της μεγάλης εν Λος Άντζελες εφημερίδος Los Angeles Times* σχετικά με το θάνατο του Levy, διαβάζουμε ότι ίδρυσε ο Leon Levy «το Oppenheimer Funds Inc., η ένατη μεγαλύτερη αμερικανική ομάδα αμοιβαίων κεφαλαίων με περισσότερα από 120 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία.»

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
* “Leon Levy, 77; OppenheimerFunds Founder, Art Collector and Benefactor,” April 08, 2003 | Article originally from Bloomberg | Link: http://articles.latimes.com/2003/apr/08/local/me-levy8

Αυτά δεν τα λέω εγώ. Ωστόσο, μην πάρτε τη λέξη μου για αυτό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος είναι να μεταβεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Λεβί για να δεί πόσες δραστηριότες του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό με αυτό το ίδρυμα, έχουν καταγραφεί! Βλέπουμε παρακάτω ακριβώς αυτό με πολλές αναφορές στον Τσίπρα και στο ΣΥΡΙΖΑ:

Σε ένα άρθρο* του Νοέμβρη του 2013 από την εφημερίδα Καθημερινή, το οποίο αναδημοσιεύθηκε από το levyinstitute.org, αναφέρει τα εξής σχετικά με τον Τσίπρα:

“Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αποκάλεσε «ανθυποψήφιό του» τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, άσκησε έντονη κριτική στην τρόικα, χαρακτήρισε «εγκληματική» την πολιτική του Μνημονίου και υποστήριξε ότι το μόνο που έχει τάξει το κόμμα του είναι η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προ της κρίσης επίπεδα.”

___________________________________________________________

* “Σε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ,” της Δωρας Αντωνιου, 9 Νοέμ. 2013, Kathimerini, αναδημοσιευθέν απο το levyinstitute.org

Ααα! Υπάρχει κι μια άλλη σημαντική πληροφορία που ξέχασα να αναρέφω εδώ σε σχέση με το Ινστιτό Λέβι και αυτή έχει να κάνει με το γεγονός ότι το ινστιτούτο αυτό χρηματοδοτείται απο τον ίδιο τον…GEORGE SOROS!

***ΤΕΛΕΊΑ και ΠΑΎΛΑ***

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr