Home Greek News Αντιπαράθεση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών | ΑΘΗΝΑ 984 – Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Αντιπαράθεση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών | ΑΘΗΝΑ 984 – Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

by _
0 comment 126 views

… η νομική προστασία των μετακλητών υπαλλήλων της ΕΥΠ​, …”

???????????? ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟ…;;; ΝΕΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ…;;;
ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥΣ Η ΕΥΠ…;;;

Εν μέσω έντονων αντιπαραθέσεων μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών που ρυθμίζει πλήθος άσχετων μεταξύ τους ζητημάτων, όπως οι όροι λειτουργίας ευρωπαϊκών κομμάτων, η νομική προστασία των μετακλητών υπαλλήλων της ΕΥΠ, ο χρόνος της διεξαγωγής των εκλογών στα Επιμελητήρια και η ημερομηνία λήξης των γεωργικών φαρμάκων.

Ο εισηγητής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, ανάφερε, ότι το σχέδιο νόμου δεν έχει αρχή, μέση και τέλος και από το μόνο που διέπεται είναι η ιερά αρχή του ρουσφετιού.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο άρθρο 25, με το οποίο, όπως είπε, η κυβέρνηση επιχειρεί να νομιμοποιήσει δαπάνες για παρατάσεις συμβάσεων καθαριότητας στους ΟΤΑ, μολονότι έχει τεθεί από συμβούλους του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ζήτημα αντισυνταγματικότητας.

Επίσης εστίασε την κριτική του και στην ρύθμιση, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για μετατάξεις στην γενική γραμματεία Συντονισμού, προκειμένου να στελεχωθεί το site για την «καθημερινότητα» του Αλέκου Φλαμπουράρη.

« Είναι ένα γραφείο διεκπεραιώσεως αιτημάτων αλλά επειδή δεν φτάνουν στον υπουργό Επικρατείας οι μόνιμοι υπάλληλοι, τώρα φέρνει διάταξη για να πάρει και αποσπασμένους», είπε ο εισηγητής της ΝΔ.
Απαντώντας, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ανέφερε, ότι «αν ανοίξει κανείς την εγκυκλοπαίδεια στο λήμμα ρουσφέτι θα δει, ότι είναι συνώνυμο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Αναφορικά με το άρθρο 25 που αφορά την παράταση των συμβάσεων καθαριότητας επισήμανε, ότι αναγνωρίζεται από κάθε άποψη, πως οι άνθρωποι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και σημείωσε, ότι ο κάθε δήμαρχος δεν είναι αυτός που θα κρίνει αν είναι αντισυνταγματική κάποια διάταξη.

Στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για νομοσχέδιο – «σκούπα» απάντησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας λέγοντας, ότι «αν χρειαστεί θα φέρουμε και άλλες ρυθμίσεις γιατί οι συνθήκες είναι έκτακτες και σ αυτές πρέπει να προσαρμόζονται οι νόμοι».

Δημήτρης Ράντος

http://www.athina984.gr/2017/02/14/antiparathesi-sti-vouli-gia-to-polynomoschedio-tou-ypourgiou-esoterikon/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr