Home ΔΙΕΘΝΗ Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες: «Με όπλα 500 κιλών ΤΝΤ χτυπήθηκαν οι αγωγοί Nord Stream»! – Δηλώσεις M.Ζαχάροβα

Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες: «Με όπλα 500 κιλών ΤΝΤ χτυπήθηκαν οι αγωγοί Nord Stream»! – Δηλώσεις M.Ζαχάροβα

by _
0 comment 196 views
Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες: «Με όπλα 500 κιλών ΤΝΤ χτυπήθηκαν οι αγωγοί Nord Stream»! – Δηλώσεις M.Ζαχάροβα
Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες: «Με όπλα 500 κιλών ΤΝΤ χτυπήθηκαν οι αγωγοί Nord Stream»! – Δηλώσεις M.Ζαχάροβα

Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες: «Με όπλα 500 κιλών ΤΝΤ χτυπήθηκαν οι αγωγοί Nord Stream»! – Δηλώσεις M.Ζαχάροβα

Εικασίες ακόμα για τον υπεύθυνο του σαμποτάζ


Για ζημιές από εκρηκτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί στους σωλήνες των αγωγών Nord Stream στη Βαλτική, κάνουν λόγο οι γερμανικές αρχές ασφαλείας, οι οποίες μελετούν τα δεδομένα από το περιστατικό που έχει προκαλέσει νέα «ενεργειακή» αναστάτωση, σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel.

Επίσης η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μ.Ζαχάροβα δήλωσε σήμερα ότι «Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ πραγματοποίησαν ασκήσεις τον Ιούλιο με εξοπλισμό βαθιάς κατάδυσης κοντά στο σημείο των εκρήξεων των αγωγών Nord Stream, την περιοχή του νησιού Bornholm»,»

Οι γερμανικές αρχές ασφαλείας έχουν καταλήξει στο αρχικό συμπέρασμα ότι για την πρόκληση ζημιάς στους αγωγούς του Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα, χρειάζονταν εξαιρετικά αποτελεσματικοί εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Με βάση τις πηγές του Spiegel, υπολογίστηκε ότι για την καταστροφή των σωλήνων πρέπει να χρησιμοποιήθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί με αποτέλεσμα συγκρίσιμο με εκείνο 500 κιλών ΤΝΤ.

Τα σεισμικά σήματα που καταγράφηκαν από διάφορους σταθμούς μέτρησης, συμπεριλήφθηκαν επίσης στην εκτίμηση.



Οι μέχρι σήμερα εκτιμήσεις υποστηρίζουν την υπόθεση ότι μόνο ένας κρατικός φορέας μπορεί να βρίσκεται πίσω από τη συγκεκριμένη ενέργεια. Μέχρι στιγμής, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας έχει αρκεστεί μονάχα σε εικασίες σχετικά με το παρασκήνιο της διαρροής των αγωγών.

Η Ρωσία ήδη έχει συγκαλέσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατηγορώντας τις ΗΠΑ για την καταστροφή των αγωγών και η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μ.Ζαχάροβα, κατέδειξε τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ως ενόχους.

Στους κύκλους ασφαλείας της Γερμανίας ειπώθηκε ότι δύτες ή ένα τηλεχειριζόμενο ρομπότ θα μπορούσαν ενδεχομένως να εκτιμήσουν τη ζημιά το Σαββατοκύριακο.

Έτσι, θα μπορούσε κανείς να βγάλει τα πρώτα συμπεράσματα για τον τύπο της έκρηξης κάτω από το νερό και τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν. Ωστόσο, είναι δύσκολο να προβλεφθεί πόσα ίχνη μπορούν να βρεθούν ακόμη.



Η Γερμανίδα βουλευτής S. Wagenknecht και αντιπρόεδρος του αριστερού Die Linke: πάνω σε όλα αυτά που συμβαίνουν λόγω Ουκρανίας είπε χαρακτηριστικά: «Είτε μας αρέσει είτε όχι, αν θέλουμε να παραμείνουμε βιομηχανική χώρα, χρειαζόμαστε ρωσικές πρώτες ύλες και ρωσική ενέργεια. Τερματίστε πλήρως τις οικονομικές κυρώσεις. Δεν είμαστε ανεξάρτητοι. Έχουμε την πιο ΗΛΙΘΙΑ κυβέρνηση στην Ευρώπη!».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το αστείο είναι ότι κάτι παρόμοιο είπε στον γράφοντα πρόσφατα Γερμανο-Αυστριακός (Καμία διαφορά καθώς η Αυστρία είναι η κοιτίδα του γερμανικού έθνους) οδοντίατρος: «Το ποτήρι με το νερό που πίνουμε τώρα, πρέπει να έχει περισσότερο μυαλό από την γερμανική κυβέρνηση».

ΠΗΓΗ >> https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/germanikes-mystikes-ypiresies-me-ekriktikous-mixanismous-500-kilon-tnt-xtypithikan-oi-agogoi/

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr