Home Greek News Έκτακτη είδηση: Μας πάνε σε πόλεμο – Συνεδριάζει εκτάκτως αυτή τη στιγμή το συμβούλιο ασφαλείας της Τουρκίας

Έκτακτη είδηση: Μας πάνε σε πόλεμο – Συνεδριάζει εκτάκτως αυτή τη στιγμή το συμβούλιο ασφαλείας της Τουρκίας

by _
0 comment 203 views

Έκτακτη είδηση: Μας πάνε σε πόλεμο – Συνεδριάζει εκτάκτως αυτή τη στιγμή το συμβούλιο ασφαλείας της Τουρκίας

Τεντώνουν το σχοινί οι Τούρκοι αφού όπως μετέδωσε λίγο στον ΣΚΑΪ ο Μανώλης Κωστίδης από την Κωνσταντινούπολη, αυτή τη στιγμή συνεδριάζει εκτάκτως το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Μανώλη Κωστίδη Το θέμα είναι η στρατικοποίηση των νησιών της Ελλάδας. Θα συζητήσουν υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με βασικό θέματα στρατιωτικά πολιτικά και οικονομικά μέτρα που πρέπει να πάρει η Τουρκία κατά της Ελλάδας.

Είναι ένα συμβούλιο το οποίο συνήθως λαμβάνει αποφάσεις και είναι η ανώτερη βαθμίδα σε ότι έχει να κάνει με την ασφάλεια της χώρας.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (Milli Güvenlik Kurulu, MGK) περιλαμβάνει τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, επιλεγμένα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (ο οποίος είναι επίσης ο Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής).

Όπως και τα εθνικά συμβούλια ασφάλειας των άλλων χωρών, το MGK χαράσσει την πολιτική εθνικής ασφάλειας.

Η πολιτική αυτή εκφράζεται στο Εθνικό Έγγραφο Πολιτικής Ασφάλειας (Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi), κοινώς γνωστό ως «Κόκκινο Βιβλίο»

Το Κόκκινο Βιβλίο ορισμένες φορές αναφέρεται ως το «πλέον απόρρητο» έγγραφο στην Τουρκία. Ενημερώνεται μία ή δύο φορές ανά δεκαετία.

Το συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας είναι αυτό που είχε πριν χρόνια δώσει το πλάνο και τον χάρτη με τη γαλάζια πατρίδα αλλά και το casus belli.



ΠΗΓΗ >> https://www.koolnews.gr/ektakti-eidisi-mas-pane-se-polemo-synedriazei-ektaktos-afti-ti-stigmi-to-symvoulio-asfaleias-tis-tourkias/?fbclid=IwAR2K1MCebpLcIFHfDvLGZDWyzIGyFDN10CSrweR_HsD2-sR7NSDhTlSGA8U

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr