Home Greek News Άρθρο του Rockefeller International στους Financial Times: Η ελληνική οικονομία ανάμεσα στα «επτά θαύματα» του κόσμου

Άρθρο του Rockefeller International στους Financial Times: Η ελληνική οικονομία ανάμεσα στα «επτά θαύματα» του κόσμου

by _
0 comment 276 views

Άρθρο του Rockefeller International στους Financial Times: Η ελληνική οικονομία ανάμεσα στα «επτά θαύματα» του κόσμου

ΤουΤάσου Κοκκινίδη
26 Σεπτεμβρίου 2022


Σχολιάζει το GreekNewsOnDemand.com: ΑΚΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!! Οι ίδιοι οι περιβόητοι Ροκφέλερ πλέκουν το εγκόσμιο στη κυβέρνηση…ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!!!


Η ελληνική οικονομία συγκαταλέγεται στα επτά θαύματα του κόσμου, γράφει στους Financial Times ο Ruchir Sharma, πρόεδρος της Rockefeller International.

Λέει ότι η Ελλάδα αψηφά την απαισιοδοξία που επικρατεί για τις οικονομικές προοπτικές σε όλο τον κόσμο. Οι άλλες έξι χώρες που ξεχωρίζουν σε έναν κόσμο που γέρνει προς την ύφεση και τον υψηλότερο πληθωρισμό είναι το Βιετνάμ, η Ινδονησία, η Ινδία, η Πορτογαλία, η Σαουδική Αραβία και η Ιαπωνία.

Ο Sharma, ο οποίος είναι ο συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων, συμπεριλαμβανομένου του πιο πρόσφατου The 10 Rules of Successful Nations, λέει ότι τα επτά έθνη «μοιράζονται έναν συνδυασμό σχετικά ισχυρής ανάπτυξης, μέτριου πληθωρισμού ή ισχυρών αποδόσεων στο χρηματιστήριο—σε σύγκριση με άλλες χώρες».

«Με συναρπαστική σύμπτωση, οι περισσότεροι από αυτούς αψηφούν επίσης τις βαθιές προκαταλήψεις σχετικά με τις υποτιθέμενες αμυδρές προοπτικές ορισμένων χωρών, πολιτισμών και συστημάτων», λέει ο Sharma.

Σημειώνει ότι ορισμένα από τα «Γουρούνια» -οι χώρες στον πυρήνα της κρίσης χρέους της ευρωζώνης πριν από μια δεκαετία- «βρίσκονται τώρα σε κατάσταση αναβίωσης».

Η ελληνική οικονομία ανέκαμψε λόγω των ξένων επενδύσεων



Η οικονομία της Ελλάδας, υποστηρίζει, παίρνει ώθηση από την αναβίωση των ξένων επενδύσεων και του τουρισμού, την οποία είχε μειώσει ο COVID-19 από είκοσι σε δεκαπέντε τοις εκατό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της. Λιγότερο από το δέκα τοις εκατό των τραπεζικών δανείων είναι μη εξυπηρετούμενα από το πενήντα τοις εκατό κατά τη διάρκεια της κρίσης.

«Τώρα αναπτύσσοντας πάνω από το 4%, με τον πληθωρισμό να μειώνεται γρήγορα, η Ελλάδα απολαμβάνει μία από τις πιο υγιείς ανακάμψεις της περιοχής», υποστηρίζει η Sharma, γράφοντας στους Financial Times.

Σκιαγραφεί τις νικητήριες στρατηγικές των άλλων έξι εθνών και προσθέτει: «Οποιαδήποτε από αυτές τις οικονομίες θα μπορούσε, φυσικά, να παραπαίει, καταστρεφόμενοι από μια στροφή στην ηγεσία, την πολιτική ή τον εφησυχασμό. Ωστόσο, αυτές οι χώρες είναι ήδη μεταξύ των χρηματιστηρίων με τις καλύτερες επιδόσεις φέτος. Εν μέσω βάσιμων ανησυχιών για τις παγκόσμιες προοπτικές, αναδύεται ένα νέο σύνολο νικητών».

Οι τουριστικές εισπράξεις συμβάλλουν στην ελληνική οικονομία



Η Τράπεζα της Ελλάδος βλέπει αύξηση του ΑΕΠ κατά έξι τοις εκατό για φέτος ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να μειωθεί το 2023 στο 2,8%, δήλωσε τη Δευτέρα ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Στουρνάρας εξήγησε ότι η ελληνική οικονομία είχε καλύτερες επιδόσεις σε σύγκριση με την Ευρωπαϊκή Ένωση κυρίως ως αποτέλεσμα των αυξημένων εισπράξεων από τον τουρισμό, καθώς και των εισροών από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF) και του φαινομένου της «κατασταλμένης ζήτησης».

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι οι εξελίξεις δεν επιτρέπουν εφησυχασμό, παρόλο που αυτές στο μέτωπο του ΑΕΠ βελτιώνουν σημαντικά τη συνολική εικόνα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας, καθώς αυτό μειώνεται ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Οι πρόσφατες επενδύσεις στην Ελλάδα

Την περασμένη εβδομάδα, ανακοινώθηκε ότι το κρατικό επενδυτικό ταμείο GIC της Σιγκαπούρης συμφώνησε να αγοράσει μερίδιο στον όμιλο Sani/Ikos (SIG) της Ελλάδας σε μια συμφωνία που αποτιμά τον φορέα εκμετάλλευσης πολυτελών θέρετρων στη Μεσόγειο στα 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ (2,3 δισεκατομμύρια δολάρια).

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο όμιλος τηλεπικοινωνιών United Group ανακοίνωσε σχέδια για επενδύσεις ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ελλάδα έως το 2027 με σκοπό την αναβάθμιση της τηλεπικοινωνιακής υποδομής.

ΠΗΓΗ >> https://greekreporter.com/2022/09/26/greece-economic-wonder-world/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr