Home Greek News Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως το ύποπτο σκάφος Ro-Ro το οποίο ενεπλάκη σε επεισόδιο με το Λιμενικό Σώμα στη Λέσβο, ήταν το πρώην Mavi Marmara, ενώ κάνουν λόγο για επίθεση από την Ελλάδα.

Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως το ύποπτο σκάφος Ro-Ro το οποίο ενεπλάκη σε επεισόδιο με το Λιμενικό Σώμα στη Λέσβο, ήταν το πρώην Mavi Marmara, ενώ κάνουν λόγο για επίθεση από την Ελλάδα.

by _
0 comment 118 views

Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως το ύποπτο σκάφος Ro-Ro το οποίο ενεπλάκη σε επεισόδιο με το Λιμενικό Σώμα στη Λέσβο, ήταν το πρώην Mavi Marmara, ενώ κάνουν λόγο για επίθεση από την Ελλάδα…

Το πρώην Mavi Marmara, το πλοίο που έγινε γνωστό από το αιματηρό επεισόδιο με το Ισραήλ που σημειώθηκε τον Μάιο του 2010 ανοικτά των ακτών της Λωρίδας της Γάζας, είναι το ύποπτο εμπορικό σκάφος Ro-Ro το οποίο ενεπλάκη σε επεισόδιο με το Λιμενικό Σώμα, μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Το επεισόδιο σημειώθηκε χθες Σάββατο, όταν το εμπορικό σκάφος (Ro-Ro) «Anatolian», με σημαία των Νήσων Κομόρων αρνήθηκε τον έλεγχο από το Λιμενικό, με αποτέλεσμα οι Έλληνες λιμενικοί να ανοίξουν πρειδοποιητικά πυρά.

Τι λέει το φερέφωνο του Ερντογάν!

Συγκεκριμένα, σε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yenisafak (ΕΔΩ), που φέρει τον τίτλο “Το Mavi Marmara έγινε ο στόχος της Ελλάδας αυτή τη φορά στα διεθνή ύδατα μετά από 12 χρόνια”, αναφέρεται πως σκάφη της Ελληνικής Ακτοφυλακής παρενόχλησαν εμπορικό πλοίο που έπλεε σε διεθνή ύδατα στο Αιγαίο.



Η εφημερίδα μεταδίδει πως το πλοίο αυτό είναι το πρώην Mavi Marmara, το οποίο είχε εμπλακεί στο αιματηρό επεισόδιο με το Ισραήλ που σημειώθηκε τον Μάιο του 2010 ανοικτά των ακτών της Λωρίδας της Γάζας.

Την ίδια στιγμή, το κρατικό τουρκικό πρακτορείο Anadolu, επικαλούμενο ανακοίνωση της τουρκικής Ακτοφυλακής μεταδίδει ότι σκάφη του Λιμενικού Σώματος άνοιξαν πυρ κατά του “Anatolian”, που έπλεε σε απόσταση 11 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά της νήσου Τενέδου.

Σύμφωνα με το Anadolu, η τουρκική Ακτοφυλακή ισχυρίζεται ότι επί τόπου έσπευσαν δύο σκάφη της, γεγονός που οδήγησε σε αποχώρηση των σκαφών του Λιμενικού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση το πλοίο είχε πλήρωμα 18 ναυτικών (6 Αιγύπτιοι, 4 Σομαλοί, 3 Τούρκοι και 5 Αζέροι).

Το Μαβί Μαρμαρά και το Ισραήλ!

Υπενθυμίζεται ότι Ισραηλινοί καταδρομείς είχαν εισβάλει σε στολίσκο, με «ναυαρχίδα» το Mavi Marmara, που επισχείρησε να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια με προορισμό τη Γάζα το 2010, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 9 Τούρκοι πολίτες. Το γεγονός οδήγησε σε κρίση τις σχέσεις των δύο χωρών και στην απόσυρση αμοιβαία των διπλωματικών αποστολών τους.



Στις 31 Μαΐου 2010 οι Ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν, μετά από προειδοποιήσεις, σε νηοπομπή του διεθνούς κινήματος Free Gaza. Σκοπός της νηοπομπής όπως ισχυρίζονταν οι ιθύνοντες του πλοίου ήταν να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους της Λωρίδας της Γάζας. Η νηοπομπή αρνήθηκε την πρόταση της Ισραηλινής κυβέρνησης να πλεύσει στο λιμάνι του Ασντόντ. Σύμφωνα με την πρόταση, η Ισραηλινή κυβέρνηση αρχικά θα έλεγχε την ανθρωπιστική βοήθεια (κάποια αντικείμενα όπως το τσιμέντο απαγορεύεται να διανεμηθούν στη Γάζα) και κατόπιν θα επέτρεπε να διανεμηθεί η βοήθεια στη Γάζα (ή ακόμη επιτρέποντας του οργανωτές της αποστολής να διανέμουν τη βοήθεια).

Από τη συμπλοκή που ακολούθησε σε ένα πλοίο σκοτώθηκαν 9 ακτιβιστές σύμφωνα με τους Ισραηλινούς και τραυματίσθηκαν εξήντα καθώς και έξι Ισραηλινοί στρατιωτικοί

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr