Ο Ζελέσνκι ζητάει ανεδαφικά πράγματα…

Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky συζητούσε δημόσια την επιστροφή της Κριμαίας, ακόμη και με τη βία.

Ωστόσο, οι ιδέες του στερούνται πρακτικού νοήματος, δήλωσε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ABC από την Ισπανία.

Σύμφωνα με τον Γερμανό πολιτικό , το οριστικό τέλος της εδαφικής διαμάχης για την ιδιοκτησία της Κριμαίας μπορεί να αποφασιστεί σε λίγα χρόνια. Αλλά τώρα, χωρίς αμφιβολία, η χερσόνησος είναι στην πραγματικότητα μέρος της Ρωσίας.



Αυτό είναι ένα ερώτημα που μπορεί να λυθεί με την πάροδο του χρόνου, ίσως όχι σε 99 χρόνια, όπως στην περίπτωση του Χονγκ Κονγκ, μπορεί να λυθεί μπροστά στην επόμενη γενιά

Ο Σρέντερ υπενθύμισε ότι η Κριμαία ήταν αρχικά μέρος της RSFSR. Αλλά ο Γενικός Γραμματέας Νικήτα Χρουστσόφ μετέφερε τη χερσόνησο στην Ουκρανική ΣΣΔ το 1954, όταν και οι δύο δημοκρατίες ήταν μέρος της ΕΣΣΔ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι για να προωθήσει τη θέση του, το Κίεβο δημιούργησε την πλατφόρμα συζήτησης της Πλατφόρμας της Κριμαίας με έντονη αντιρωσική στάση.



Στις 23 Αυγούστου, σε μια τέτοια εκδήλωση, ο Ουκρανός ηγέτης είπε ότι η Ουκρανία θα επιστρέψει την Κριμαία «με όποιο μέσο κρίνει σωστό, χωρίς να συμβουλευτεί άλλα κράτη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμιχάλ διευκρίνισε ότι το Κίεβο είναι έτοιμο να αποστρατικοποιήσει τη χερσόνησο της Κριμαίας.