Home Greek News “Πληροφοριοδότης” των αρχών ο δολοφονημένος Τούρκος στα Πετράλωνα! Η διακίνηση μεταναστών, τα ναρκωτικά, η δικαστική εμπλοκή του “Νικήτα” στελέχους της δίωξης οργανωμένου εγκλήματος της ΕΥΠ και ο αλλοδαπός που δεν έπιαναν ποτέ!

“Πληροφοριοδότης” των αρχών ο δολοφονημένος Τούρκος στα Πετράλωνα! Η διακίνηση μεταναστών, τα ναρκωτικά, η δικαστική εμπλοκή του “Νικήτα” στελέχους της δίωξης οργανωμένου εγκλήματος της ΕΥΠ και ο αλλοδαπός που δεν έπιαναν ποτέ!

by _
0 comment 175 views

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 05, 2022

(Ν3) “Πληροφοριοδότης” των αρχών ο δολοφονημένος Τούρκος στα Πετράλωνα! Η διακίνηση μεταναστών, τα ναρκωτικά, η δικαστική εμπλοκή του “Νικήτα” στελέχους της δίωξης οργανωμένου εγκλήματος της ΕΥΠ και ο αλλοδαπός που δεν έπιαναν ποτέ!

 
Του Άρη Σπίνου
 

Κάθε ώρα που περνάει οι πληροφορίες που φτάνουν στις αρχές δείχνουν ότι πίσω από την δολοφονία του Τούρκου στα Πετράλωνα κρύβονται 2 μεγάλα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών αλλά κυρίως λαθρομεταναστών. Ο δολοφονημένος, που είχε προσπαθήσει 2 μέρες ανεπιτυχώς να δολοφονήσει αρχηγό αντίπαλης συμμορίας ήταν γνώριμος.

 
Να θυμίσουμε ότι πριν 3 χρόνια είχαν κριθεί, ένοχοι από το Τριμελές Εφετείο της Αθήνας το στέλεχος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών με την κωδική ονομασία «Νικήτας» και ο αξιωματικός της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, που κατηγορήθηκαν για διακίνηση παράτυπων μεταναστών και δωροληψία αντιστοίχως. Για την ίδια υπόθεση διώχθηκαν ακόμα πέντε άτομα, Έλληνες και αλλοδαποί, που επίσης κρίθηκαν ένοχοι από το δικαστήριο. 
 
Η ποινική δίωξη και παραπομπή των κατηγορουμένων σε δίκη βασίστηκε σε έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, το 2013, και σε μεταγενέστερη έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., που ολοκληρώθηκε το 2015.

Το Τριμελές Εφετείο τον έκρινε ένοχο τον “Νικήτα”  και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 9 ετών με αναστολή.Το πενταμελές εφετείο τους έκρινε αθώωους. 
 
Ο ένας από τους αλλοδαπούς φέρεται να λειτουργούσε ως πληροφοριοδότης της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ., διέφυγε την και η δίκη ολοκληρώθηκε ερήμην του. Αυτός ήταν ο δολοφονημένος.


 
 Αντίθετα, παρών ήταν ένας Έλληνας μηχανικός πλοίων, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών μολονότι σύμφωνα με την υπεράσπισή του δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία ενοχής.

Ελαφρύτερο ήταν το κατηγορητήριο για τον αξιωματικό της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής. Η δίωξη εις βάρος του αφορούσε το αδίκημα της δωροληψίας, καθώς όπως είχε επισημανθεί στο κατηγορητήριο ζήτησε και εισέπραξε χρήματα για την υπό όρους απελευθέρωση αλλοδαπών που παρέμεναν κρατούμενοι για διοικητική απέλαση. Και αυτός κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο που του επέβαλε ποινή κάθειρξης έξι ετών με αναστολή.
Στο εφετείο που ακολούθησε τόσο το στέλεχος της ΕΥΠ, που σήμερα έχει πλέον συνταξιοδοτηθεί, αθώωθηκε ομόφωνα. Το ίδιο και ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ. 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr