Home Greek News Επιχείρηση σύλληψης του Πέτρου Κουσουλού για τις παρακολουθήσεις επι ΣΥΡΙΖΑ

Επιχείρηση σύλληψης του Πέτρου Κουσουλού για τις παρακολουθήσεις επι ΣΥΡΙΖΑ

by _
0 comment 102 views
Επιχείρηση σύλληψης του Πέτρου Κουσουλού για τις παρακολουθήσεις επι ΣΥΡΙΖΑ
Επιχείρηση σύλληψης του Πέτρου Κουσουλού για τις παρακολουθήσεις επι ΣΥΡΙΖΑ

Επιχείρηση σύλληψης του Πέτρου Κουσουλού για τις παρακολουθήσεις επι ΣΥΡΙΖΑ

30/08/2022 15:56 | THESTIVAL TEAM

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσε η δημοσίευση εγγράφων που φέρουν την ένδειξη «απόρρητο» ή «άκρως απόρρητο», που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «Μπάμ».

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διέταξε την προκαταρκτική εξέτασης και θα ερευνηθεί το ενδεχόμενο παραβίασης του άρθρου 252 ΠΚ που αφορά στην παράνομη χρήση υπηρεσιακού απορρήτου. Η εισαγγελική εντολή δόθηκε στο πλαίσιο του Αυτοφώρου με τις πληροφορίες του Ereportaz να αναφέρουν ότι αναζητήθηκε ο εκδότης της εφημερίδας χωρίς, ωστόσο, αποτέλεσμα.

«Η προκαταρκτική εξέταση και η διαδικασια του αυτοφώρου για τη σύλληψη μου αποκαλύπτει τα εξης: Αφενός ότι όσα παρουσιάσαμε @Mpamnews είναι αληθή και πλήρως τεκμηριωμενα. Ότι πλέον επιχειρείται η προσπάθεια ποινικοποίησης της δημοσιογραφικής έρευνας υπό τον φόβο μην διαρρεύσουν και άλλα στοιχεία για πρόσφατες υποθέσεις» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Πέτρος Κουσουλός.

1/2 Η προκαταρκτική εξέταση και η διαδικασια του αυτοφώρου για τη σύλληψη μου αποκαλύπτει τα εξης: Αφενός ότι όσα παρουσιάσαμε @Mpamnews είναι αληθή και πλήρως τεκμηριωμενα.Ότι πλέον επιχειρείται η προσπάθεια ποινικοποίησης της δημοσιογραφικής έρευνας υπό τον φόβο μην διαρρευσουν

— Petros Kousoulos (@PKousoulos) August 30, 2022
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή, η εφημερίδα «ΜΠΑΜ» κυκλοφόρησε με εξώφυλλο με τίτλο «Ο Τσίπρας ‘άκουγε’ τα στελέχη του – Τα απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ για τις παρακολουθήσεις σε Σαγιά και Πιτσιόρλα».



Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εν λόγω εφημερίδας, επί τουλάχιστον δύο μήνες (από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016) τα κινητά τηλέφωνα των κυβερνητικών παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούνταν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Παράλληλα η εφημερίδα σημείωνε πως «από τη δημοσιογραφική έρευνα προκύπτει ότι οι συγκεκριμένες συνακροάσεις ήταν παράνομες καθώς δεν υπήρχε εισαγγελική έγκριση».

ΠΗΓΗ . https://www.thestival.gr/eidiseis/astynomika/epicheirisi-syllipsis-toy-petroy-koyso/

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr