Home ΔΙΕΘΝΗ Η Τουρκία προειδοποιεί τους υποψηφίους του ΝΑΤΟ

Η Τουρκία προειδοποιεί τους υποψηφίους του ΝΑΤΟ

by _
0 comment 115 views
Η Τουρκία προειδοποιεί τους υποψηφίους του ΝΑΤΟ
Η Τουρκία προειδοποιεί τους υποψηφίους του ΝΑΤΟ

© AFP / BULENT KILIC

20 Αυγούστου 2022 15:03

Η Τουρκία προειδοποιεί τους υποψηφίους του ΝΑΤΟ

Η Σουηδία και η Φινλανδία δεν έχουν παραδώσει ούτε έναν ύποπτο για τρομοκρατία από τότε που υπογράφηκε η συμφωνία του ΝΑΤΟ, λέει η Άγκυρα


Σύμφωνα με το RT:

Η Σουηδία και η Φινλανδία δεν θα γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ εάν συνεχίσουν να αγνοούν τις απαιτήσεις έκδοσης της Άγκυρας, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ.

«Μέχρι τώρα, κανένας από τους κατηγορούμενους για τρομοκρατία, των οποίων η έκδοση από τη Σουηδία και τη Φινλανδία ζητήθηκε από την Τουρκία, δεν έχει επιστραφεί», είπε ο Μποζντάγκ στους δημοσιογράφους το Σάββατο.

«Η προσδοκία μας δεν αφορά όσους κατηγορούνται για απάτη. Οι κυβερνήσεις της Σουηδίας και της Φινλανδίας θα πρέπει να το καταλάβουν αυτό πολύ καλά».

Ο Bozdag είπε ότι η διαδικασία ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ «δεν θα προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά» εάν δεν επιλυθεί το θέμα.

Η Τουρκία συμφώνησε να υποστηρίξει επισήμως την πρόσκληση των δύο σκανδιναβικών κρατών να ενταχθούν στο στρατιωτικό μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ τον Ιούνιο, υπό τον όρο ότι δεν θα υποστήριζαν οργανώσεις που η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατικές ομάδες. Η Τουρκία δήλωσε έκτοτε ότι η Σουηδία και η Φινλανδία δεν τήρησαν αυτή τη συμφωνία.

Η Άγκυρα ζήτησε την έκδοση 33 ατόμων που κατηγορούνται για τρομοκρατία, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας. Η σουηδική κυβέρνηση, εν τω μεταξύ, δήλωσε αυτόν τον μήνα ότι θα εκδώσει έναν άνδρα που καταδικάστηκε για απάτη με πιστωτικές κάρτες.



Η Σουηδή πρωθυπουργός Magdalena Andersson δήλωσε τον Ιούνιο ότι η Στοκχόλμη χειρίζεται τις εκδόσεις στην Τουρκία σύμφωνα με το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο. Πρόσθεσε ότι η Σουηδία δεν υποστηρίζει ανθρώπους που αποτελούν απειλή για την τουρκική ασφάλεια.

Σύμφωνα με το GreekNewsOnDemand.com…

Εμείς σας είχαμε αποκαλύψει πριν 1,5 μήνα στο άρθρο μας με τίτλο Πιάστηκε στον…ΥΠΝΟ ο «σουλτάνος»! – Φινλανδία & Σουηδία: Δεν θα υπάρξουν ταχείς εκδόσεις υπόπτων για «τρομοκρατία» στην Τουρκία τα εξής διαφωτιστικά για αυτό το θέμα που εξηγούν καλύτερα την όλη κατάσταση με την άρνηση της Σουηδίας και της Φινλανδίας να εκδώσουν όλους αυτούς τους δήθεν «τρομοκράτες» στην Τουρκία…

Η διαδικασία έκδοσης ξένων υπόπτων για «τρομοκρατία» μπορεί να γίνει μόνο σύμφωνα με τους τοπικούς νόμους, επιμένουν η Φινλανδία και η Σουηδία…

Διαβάστε όλο το άρθρο ΕΔΩ.

____________

ΠΗΓΗ >> https://www.rt.com/news/561218-turkey-nordic-extradition-terrorism/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr