Home Greek News ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑ-ΕΥΠ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΡΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΡΤΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ!

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑ-ΕΥΠ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΡΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΡΤΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ!

by _
0 comment 271 views

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑ-ΕΥΠ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΡΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΡΤΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ!


Στην οδό Γραβιάς 4 στην Αγία Παρασκευή είναι “κρυμμένα” πολλά από τα μυστικά του εγκλήματος των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων που διέταξε το καθεστώς Μητσοτάκη και έχουν αρχίσει να έρχονται στο φως οδηγώντας στην πτώση του….

Εκεί βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της σχολής της ΕΥΠ ( η επίσημη έδρα της οποίας είναι στην Κατεχάκη) κατ’ ουσίαν το “παράρτημα” της ΕΥΠ που σε συνδυασμό με το περίφημο ΚΕΤΥΑΚ (το Κέντρο Τεχνολογικής Υποστήριξης, Ανάπτυξης και Καινοτομίας) αποτελεί την …παραΕΥΠ.

4-mitsotakis

496d1c78daf5709fd44dc89b63952346_14s1eyp9-1

dimitriadis-pierrakakis-sef-1-1280x720

Το ΚΕΤΥΑΚ (Κέντρο Τεχνολογικής Υποστήριξης, Ανάπτυξης και Καινοτομίας) δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ μερικά 24ωρα αμέσως μετά από τις εκλογές του 2019. Ήταν μία από τις πρώτες εντολές που έδωσε το δίδυμο Μητσοτάκη – Δημητριάδη, ακόμη και πριν από τις νομοθετικές αλλαγές που ήρθαν λίγο αργότερα στην Βουλή αλλάζοντας το καθεστώς της ΕΥΠ με την υπαγωγή της απευθείας στο πρωθυπουργικό γραφείο αλλά και επιτρέποντας να τοποθετηθεί διοικητής της κάποιος χωρίς πτυχία αλλά με …10ετή εμπειρία, για να μπορέσει έτσι να διοριστεί ο Π. Κοντολέων.

Το ΚΕΤΥΑΚ στήθηκε κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελεί αφενός ένα ισχυρό παράκεντρο δράσης αλλά να αποτελεί αφετέρου και ένα άλλου τύπου μυστικό υπερόπλο για τη διοχέτευση, μέσω αυτού, εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για τους παράνομους στόχους και επιδιώξεις του καθεστώτος Μητσοτάκη.



Τυπικά, το ΚΕΤΥΑΚ έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη της τεχνολογίας για την αντιμετώπιση θεμάτων κυβερνοασφάλειας. Όμως αυτή είναι η βιτρίνα. Ήδη και πριν σκάσει αυτό το θέμα των παρακολουθήσεων είχαν διατυπωθεί πολλά ερωτήματα για τον ρόλο του Κέντρου το οποίο μάλιστα υπάγεται απευθείας στον διοικητή της ΕΥΠ -άρα μέχρι τώρα στον Κοντολέοντα και μέσω αυτού στον Δημητριάδη- ενώ μπορούν να υπογράφονται απόρρητες συμβάσεις ύψους πολλών εκατομμυρίων με φορείς και φυσικά πρόσωπα. Οι συμβάσεις του από την αρχή ήταν πάντοτε απευθείας, δεν τις ελέγχει καμία αρχή του κράτους, ούτε αναρτώνται στην Διαύγεια. Όλα επομένως στο πλήρες σκοτάδι, για να μπορεί να λαμβάνει έτσι χώρα και κάθε παράνομη οικονομική αλλά και επιχειρησιακή δραστηριότητα από το παρακράτος του Κούλη.

Από τις εγκαταστάσεις στην Αγία Παρασκευή γίνεται σύμφωνα με τους γνωρίζοντες και η διαχείριση του predator. Αυτό ενισχύεται και από το γεγονός ότι εκεί αφενός γίνονταν καλωδιακές εργασίες και αφετέρου αναβλήθηκε, κάπως απότομα, η μετεγκατάσταση που επρόκειτο να γίνει εκεί της Διεύθυνσης Κυβερνοχώρου που συνδέεται -από τυπική πλευράς- με τη λειτουργία του ΚΕΤΥΑΚ.

Το θράσος της αδίστακτης κυβερνητικής συμμορίας είναι τέτοια που η χρηματοδότηση όλης αυτής της δραστηριότητας γίνεται και μέσω …ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Κατ’ αρχάς τον Μάρτιο έδωσαν εντολή στον υποτακτικό του Άδωνι Γεωργιάδη και στο νομοσχέδιο με θέμα «Διαχείριση, έλεγχος και εφαρμογή αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας «Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων Α.Ε.» ενέταξε  και το Κέντρο Τεχνολογικής Υποστήριξης, Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΚΕΤΥΑΚ) της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Ως ένας από τους “Ενδιάμεσοι Φορείς” εντάχθηκε στα Προγράμματα που συγχρηματοδοτούνται από τα Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Παράλληλα εγκρίθηκε την 1 Απριλίου 2022 η δημιουργία του Κέντρου Κυβερνοασφάλειας (Security Operation Center – SOC) για όλο το Δημόσιο και τους φορείς του, εκτός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης. Η έγκριση έγινε ύστερα από πρόταση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη ο οποίος όλως τυχαίως εκτός από μέλος της στενής αυλής του Κούλη είναι και κουμπάρος του “αρχικοριού” Γρηγόρη Δημητριάδη!

Το Κέντρο Κυβερνοασφάλειας θα υπάγεται στην ΕΥΠ και “στοχεύει ειδικότερα στην ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας του δημοσίου τομέα με έμφαση τις μελλοντικές απειλές, δεδομένης της αλλαγής του γεωπολιτικού περιβάλλοντος στην Ευρώπη εξαιτίας και του πολέμου στην Ουκρανία” κατά τις σχετικές ανακοινώσεις που είχαν γίνει.  Με απλά λόγια, με αφορμή τον …πόλεμο στην Ουκρανία και πρόφαση τις ‘απειλές στον κυβερνοχώρο” ξεκίνησε να στήνεται το νέο …πάρτι παρακολουθήσεων και λεηλασίας του χρήματος!

Το “παράρτημα” της ΕΥΠ στην Αγία Παρασκευή είχε βρεθεί ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με έντονο τρόπο όταν είχε προκύψει και η υπόθεσης απαγωγής 28 Πακιστανών μεταναστών το καλοκαίρι του 2005.  Αν και από την δικαστική έρευνα «δεν προέκυψαν ικανές ενδείξεις για τη συμμετοχή προσωπικού της ΕΥΠ στη φερόμενη ως πραγματοποιηθείσα επιχείρηση», από την πλευρά των εγκαλούντων είχε γίνει η καταγγελία  ότι μεταφέρθηκαν σε εγκαταστάσεις της ΕΥΠ στην Αγ. Παρασκευή ή την Πάρνηθα από πράκτορες “που τους ανέκριναν και τους απήγαγαν, κρατώντας τους για μία εβδομάδα σε μυστικές τοποθεσίες – λαγούμια”….

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ

ΠΗΓΗ >> makeleio.gr

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr