Home Greek News H Μυτιλήνη ως εκκολαπτήριο μετανθρωπισμού – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΑΠΙΕΝΣ ΜΕΣΩ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ

H Μυτιλήνη ως εκκολαπτήριο μετανθρωπισμού – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΑΠΙΕΝΣ ΜΕΣΩ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ

by _
0 comment 297 views

H Μυτιλήνη ως εκκολαπτήριο μετανθρωπισμού

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΑΠΙΕΝΣ ΜΕΣΩ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ


© Aπεροπία. Τα άρθρα του ιστολογίου aperopia.fr γράφονται κατόπιν κοπιαστικής έρευνας και μετάφρασης. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση ολόκληρου του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του aperopia.fr. Επιτρέπεται μόνον η αναδημοσίευση 2-3 πρώτων παραγράφων με προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο aperopia.fr

Γράφει η Χρυσούλα Μπουκουβάλα


Το πρώτο συμπόσιο-φόρουμ για τον μετανθρωπισμό στην Ελλάδα με τίτλο Metahuman Futures Forum θα διεξαχθεί προσεχώς στη Μυτιλήνη εν μέσω απόλυτης άγνοιας του ελληνικού λαού.

Mε πρόσχημα τις «τρανσουμανιστικές εκδοχές της Τέχνης» υποκρύπτεται η εκπαίδευση των πραιτωριανών της Παγκοσμιοποίησης (δηλαδή των ΜΚΟ) στις έννοιες του μετανθρωπισμού, αλλά και στην εμπέδωση της εμμονής ότι πρέπει να εξαλειφθεί το είδος Homo Sapiens, μέσω στέρησης τροφής, ενέργειας, στέγασης, ιατρικής περίθαλψης και υγιεινής «πριν αυτό καταστρέψει τον πλανήτη».

Τον πλανήτη φυσικά τον καταστρέφουν οι διεφθαρμένες ελίτ και οι πολυεθνικές τους εταιρείες με τις άνομες πρακτικές τους εδώ και εκατονταετίες, ήδη από την εποχή του βρετανικού Imperium, και όχι οι φτωχοί άνθρωποι.

Επομένως, πρόκειται για άλλο ένα τέχνασμα της διεθνούς τραπεζοκρατίας και των σκοτεινών ελίτ της Συναρχίας προκειμένου να προκαλέσουν την εθελόδουλη συναίνεση του δυτικού κοπαδιού στη σφαγή του, πριν αντιληφθεί τη μεγαλύτερη υφαρπαγή πλούτου, ενέργειας, και εν τέλει ζωής, στην Ιστορία της ανθρωπότητας και εξεγερθεί εναντίον τους.

Η επιλογή να φιλοξενηθεί αυτή η εκδήλωση σε ένα ελληνικό νησί με παράδοση στην Αριστερά και 55% αποχή στις τελευταίες εκλογές, του οποίου ο αυτόχθων πληθυσμός συντρίβεται από τις λαθρεποικιστικές ορδές και που έχει παράλληλα απωλέσει την εθνική του συνείδηση, δεν είναι καθόλου τυχαία.

Εμείς, ως Έλληνες, δεν εντυπωσιαζόμαστε από τέτοιες φιέστες. Ενημερώνουμε όμως κυρίως τους νέους, για το ποιοι βρίσκονται πίσω από όλα αυτά. Η καλύτερη άμυνα… πριν την επίθεση είναι η γνώση.



Μετανθρώπινα μέλλοντα

Oι εκδηλώσεις του Metahuman Futures Forum (Φόρουμ για τα Μετανθρώπινα Μέλλοντα) θα διεξαχθούν από 25 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου του 2022 στη Μυτιλήνη, υπό την φιλοξενία του βαθύτατα ανθελληνικού Πανεπιστημίου Αιγαίου και υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας Εύης Σαμπανίκου.

Την όλη διοργάνωση συντονίζει ένα εντελώς άγνωστο στην Ελλάδα ινστιτούτο με την ονομασία Reverso & MΕΤABODY Institute –κάποιου επίσης παντελώς άγνωστου Ισπανού «μετακαλλιτέχνη» ονόματι Τζέιμι ντελ Βαλ (Jaime del Val).

Ποιος είναι όμως αυτός ο κύριος που συντονίζει αρκετά ευρωπαϊκά προγράμματα της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής;

Μα ένας από τους εκλεκτούς της Διεθνούς Εγκληματικής Συμμορίας η οποία κάνει κουμάντο στο Ευρωδιευθυντήριο.

Ο ντελ Βαλ αυτοπροσδιορίζεται ως «πολυμαθής του μετανθρωπισμού, μη ανθρώπινος και άφυλος εικαστικός καλλιτέχνης – φιλόσοφος – μουσικός – ακτιβιστής, οντοχάκερ, μεταφόρμερ, και προωθητής του προγράμματος METABODY και της ΜΚΟ Reverso».

Μαθαίνουμε επίσης ότι από το 2001 «αναπτύσσει διεπιστημονικά έργα μέσω σύγκλισης όλων των τεχνών, παλιών και νέων τεχνολογιών, φιλοσοφίας και ακτιβισμού, τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε περισσότερες από 30 χώρες σε 4 ηπείρους, σε πολλούς διάσημους οργανισμούς (πανεπιστήμια, φεστιβάλ, μουσεία), καθώς και στους δρόμους, σε προσφυγικούς καταυλισμούς, κτίρια καταλήψεων, ακόμα και σε ζούγκλες».



Ο δραστήριος Τζέιμι που γεννήθηκε στη Μαδρίτη το 1974 δηλώνει ότι τον ενδιαφέρουν όλα τα «μετά», γι’ αυτό «προωθεί την τέχνη της metaformance (μεταπαράστασης), τις τέχνες του οντοχακαρίσματος και της σωματικής νοημοσύνης (Body Intelligence-BI), έχοντας δημοσιεύσει πάνω από 120 δοκίμια για τον postqueer μετανθρωπισμό, επιμεληθεί αρκετά περιοδικά και οργανώσει πάνω από 60 διεθνή φόρουμ και συνέδρια.

Ως queer 1 ο ίδιος και περιβαλλοντικός ακτιβιστής, έχει ηγηθεί διεθνών πρωτοβουλιών. Ως μουσικός έχει ηχογραφήσει 13 άλμπουμ και εκθέτει τη δουλειά του ως εικαστικός καλλιτέχνης.

Ο Τζέι είναι επίσης «νευροδιαφορετικός», μία «mestiza» 2, μη δυαδικός μικροσεξουαλικός (;), χορτοφάγος, τρανς-είδος, δηλαδή ούτε άντρας ούτε γυναίκα, ούτε άνθρωπος ούτε σάιμποργκ, που δεν είναι ούτε στο Facebook ούτε στο Whatsapp.

H «μεστίζα» Τζέιμι ντελ Βαλ φωτογραφημένη σε ένα από τα σπίτια της στην Ισπανία.

Μετά από χρόνια ταξιδιών και διαμονής σε πόλεις, ο Τζέι τώρα αποσύρεται εν μέρει μαζί με την δια-σπισιστική οικογένειά του (* αυτή η φράση σημαίνει πολύ απλά ότι έχει οικόσιτα σκυλιά) σε αγροτικό περιβάλλον, αναπτύσσοντας τεχνικές για την Πλανητική Υγεία, προετοιμαζόμενος να γίνει γυμνός τροφοσυλλέκτης σε ένα δάσος, και χορεύοντας μέχρι να τον βρει ο θάνατος».

Ο εκλεκτός των παγκοσμιοποιητών Τζέιμι ντελ Βαλ.

Το πρόγραμμα METABODY

Το συμπόσιο διεξάγεται στα πλαίσια του προγράμματος MΕΤΑΒΟDY που είναι ακρωνύμιο των λέξεων Media Embodiment Tékhne And Bridges ODiversitY, της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία όμως έχει και φόρουμ και ινστιτούτο. Όλα τα ΜΕΤΑΒΟDY συντονίζονται από τον Tζέιμι ντελ Βαλ, και τη ΜΚΟ του Reverso.



Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα του προγράμματος στο Facebook«το METABODY είναι ένα Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Πρόγραμμα με 38 εταίρους από 16 χώρες που ξεκίνησε το 2013 και συνεχίζεται.

Το METABODY προτείνει νέες τεχνολογίες μη λεκτικής επικοινωνίας που περιλαμβάνουν την ποικιλομορφία, τον πλούτο και την απροσδιοριστία των σωμάτων, των πλαισίων και των εκφράσεων, σε αντίθεση με την τρέχουσα τυποποίηση, εξαθλίωση και τον έλεγχο που προκαλείται από τα μέσα ενημέρωσης. Αυτό επιτυγχάνεται με τη σύγκλιση όλων των τεχνών, τεχνολογιών και επιστημών, ανθρωπιστικών και κοινωνικών μειονοτήτων».

Σύμβουλοι του προγράμματος, μεταξύ άλλων, είναι η πασίγνωστη καθηγήτρια Ιστορίας της Συνείδησης και Φεμινιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, φανατική υπέρμαχος του μετανθρωπισμού και συγγραφέας Ντόνα Χάραγουεϊ (Donna Haraway), και η καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, επίσης γνωστή για τις μετανθρωπιστικές της θέσεις, Εύη Σαμπανίκου.

Το πρόγραμμα, όπως και εκατοντάδες άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα, δηλώνει ότι «από το 2013 αμφισβητεί την ομογενοποίηση των εκφράσεων που προκαλούνται από τις τρέχουσες τεχνολογίες πληροφοριών και ελέγχου, οι οποίες θέτουν άνευ προηγουμένου απειλές για την πολυφωνία και τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες, ανάγοντας τις ενέργειές μας σε προβλέψιμες συμπεριφορές».

Το πρόγραμμα προτείνει τις εξής ασυναρτησίες, ακατάληπτες από τον μέσο άνθρωπο, που μόνο οι ίδιοι οι συντάκτες τους και μια χούφτα μυημένων ξέρουν τι σημαίνουν:

«Το METABODY τονίζει τον ρόλο και την ποικιλομορφία της ενσωματωμένης έκφρασης μέσω μιας νέας έννοιας διαδραστικής αρχιτεκτονικής που μεταμορφώνεται σε όλες τις φυσικές και ψηφιακές της πτυχές, συνθέτοντας δυναμικά, συμμετοχικά και παραστατικά περιβάλλοντα για εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, έναν αναδυόμενο και απροσδιόριστο χώρο, μια μετατοπία».

Δείτε εδώ και εδώ ιδίοις όμμασι σε τι συνίστανται οι παραστάσεις του καλλιτέχνη.

Είναι ποτέ δυνατόν η ολοκληρωτική Ευρωπαϊκή Ένωση που αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα τη συμφωνία που υπέγραψε με την Pfizer για τα εμβόλια, η Ευρωπαϊκή Ένωση που είναι το πλέον αντιδημοκρατικό μόρφωμα της Ευρώπης των τελευταίων εκατονταετιών, που καταπατά συστηματικά την ελεύθερη βούληση των λαών και τα συντάγματά τους, να χρηματοδοτήσει προγράμματα που καταγγέλουν ό,τι απειλεί «την πολυφωνία, τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες»; Ούτε τη Δευτέρα Παρουσία! Αυτές οι εκφράσεις είναι για «ξεκάρφωμα», ως συνήθως, είναι μέρος της αντίστροφης λογικής των παγκοσμιοποιητών, της Νεομιλίας.

Για ποιο λόγο λοιπόν χρηματοδοτεί προγράμματα όπως το METABODY; Ποια πραγματική και όχι κατασκευασμένη ανάγκη των νέων, Ευρωπαίων και Ελλήνων, καλύπτουν όλες αυτές οι εκδηλώσεις;

Μα απολύτως καμμία.



Καλύπτουν όμως τις τσέπες των εμπλεκόμενων, και εξυπηρετούν το σχέδιο της εξόντωσης των Ευρωπαίων νέων. Τη στιγμή που η χώρα μας καταρρέει και οι Έλληνες στερούνται ακόμα και τα στοιχειώδη, μέρος των φόρων μας κατασπαταλιέται σε τέτοια φληναφήματα, εφόσον τα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδοτούνται από τους πολίτες.

Στη εωσφοροκρατούμενη, καταρρέουσα και διεφθαρμένη ως το κόκκαλο από τις Στοές Ευρωένωση, που οι ίδιες δημιούργησαν, προωθούνται μόνο τύποι σαν τον ντελ Βαλ:

Queer και χαρισματικοί [της δεκάρας], όπως και οι δυτικοί διανοούμενοι στην πλειοψηφία τους που τον προωθούν, για να μην πούμε ότι ενίοτε οι καθηγητές πανεπιστημίων έχουν και ψεύτικα διδακτορικά.

Τέτοιοι τύποι προβάλλονται ως παραδείγματα προς μίμησιν των νέων «που έχουν ανησυχίες».

Συμπέρασμα: αν είσαι ομοφυλόφιλος, με… ακμαίες, επίσης ομοφυλόφιλες αλλά υψηλά ιστάμενες διασυνδέσεις, δηλώνεις καλλιτέχνης του μετανθρωπισμού, ακτιβιστής για τη σωτηρία του περιβάλλοντος, βίγκαν, διασπισιστής και βεβαίως μετανθρωπιστής, πάρεις ένα τούλι, του περάσεις ένα σύρμα στην άκρη του, το τσαλακώσεις, γυμνωθείς και το τυλίξεις πάνω σου, και στη συνέχεια ρίξεις φώτα από πολύχρωμους στροβοσκοπικούς προβολείς πάνω στο τούλι, ενώ ταυτόχρονα παίζουν προηχογραφημένοι εφιαλτικοί ήχοι που τρομάζουν, πουλάς κουλτούρα στους αποβλακωμένους και μπολιασμένους Ευρωπαίους και η τσέπη σου γεμίζει χρήμα.

Το αρχικό στήσιμο μιας μεταπαράστασης κατά τη διάρκεια της ημέρας…

Ο Τζέι μπαίνει στον χώρο γυμνός και κάνει πρόβα…

Τη νύχτα η παράσταση βαφτίζεται «εγκατάσταση». Τέτοιου είδους «εγκαταστάσεις» θα δουν και οι θεατές στη Μυτιλήνη. Η παρακμή της σάπιας Δύσης σε όλο της το μεγαλείο.

Η Αλγορίκαινος εποχή



Το πρόγραμμα ΜΕΤΑΒΟDY, και τα πλείστα υπο-προγράμματά του όπως Algoricene, Big Data Brother, Amorphogenesis, Ambiguous Topologies, Disalignments, Microsex, κ.ά. θολώνουν τα μυαλά των νέων που έτσι γίνονται πολτός.

Ο όρος Αλγορίκαινο (Algoricene), προέρχεται από τους αλγόριθμους και περιγράφει τη νέα γεωλογική κατηγοριοποίηση της τωρινής εποχής.

Ο χαρακτηρισμός αυτός προέκυψε ως εξής: θεωρητικοί του μετανθρωπισμού μεταξύ των οποίων και η Ντόνα Χάραγουεϊ υποστήριξαν ότι η Ανθρωπόκαινος εποχή (Αnthropocene) που το χαρακτηριστικό της ήταν το γεγονός ότι οι άνθρωποι άφησαν ένα τεράστιο αποτύπωμα στον πλανήτη μας, έχει τελειώσει, διότι πλέον δεν επηρεάζουν τον πλανήτη οι άνθρωποι, αλλά ο καπιταλισμός, το Κεφάλαιο, μέσω της συσσώρευσης δυσανάλογα κολοσσιαίων περιουσιών σε μια χούφτα ανθρώπους. Έτσι, η Ντόνα Χάραγουεϊ επινόησε τον όρο Κεφαλαιόκαινος εποχή (Capitalocene).

Αργότερα όμως έκρινε ότι ούτε η Ανθρωπόκαινος ούτε η Κεφαλαιόκαινος προσφέρουν ένα αρκετά στιβαρό αφήγημα και πρότεινε τον όρο Κθουλούκαινος εποχή (Chthulucene), εμπνεόμενη από το φοβερό αρχέγονο τέρας ενός διηγήματος επιστημονικής φαντασίας του συγγραφέα Χ. Φ. Λάβκραφτ, Κθούλου, που αντιπροσωπεύει τις αρχαίες και τις σύγχρονες δυνάμεις της δημιουργίας και της καταστροφής, που είναι μικρότερες και μεγαλύτερες από τα ολιστικά τραγικά αφηγήματα του Ανθρώπου και του Κεφαλαίου.

Αλλά ο ντελ Βαλ και η ΜΚΟ του Reverso (δηλαδή Αντιστροφή – προφανώς της λογικής), προτείνει η σημερινή γεωλογική μας εποχή να ονομαστεί Αλγορίκαινος (Algoricene) ή Μορφόκαινος και η αμέσως επόμενη εποχή Α-μορφόκαινος (A)morphocene) και έτσι ονόμασε ένα υπο-πρόγραμμα του METABODY.

Από που έβγαλε αυτό το συμπέρασμα; Μα από μια αυθαίρετη εκτίμηση ότι «το κανονιστικό σεξ με άτομα του άλλου φύλου είναι ένας αλγόριθμος, ένας αλγόριθμος κίνησης και αντίληψης που πρέπει να τον …χακάρουμε. Ένας οντολογικός αλγόριθμος που δημιουργεί μια αλγοριθμική πραγματικότητα».

Το φόρουμ της Μυτιλήνης θα προτείνει λοιπόν μεταξύ άλλων, ότι τα κανονιστικά φύλα (δηλαδή τα δύο βιολογικά φύλα άρρεν και θήλυ που υπάρχουν στη φύση) «είναι αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο η κίνηση και η αντίληψη έχουν αρθρωθεί σε αλγοριθμικά μοτίβα επί χιλιετίες ως μέρος της άρθρωσης κοινωνιών …σκλάβων».

Το αποτέλεσμα όλων αυτών των αυθαιρεσιών τύπου 2+2=5 και της αντιστροφής της λογικής, είναι το παρακάτω:

Αριστερά: ο Αμερικανός τρανς ναύαρχος Ρέιτσελ Λιβάιν με φούστα, καλσόν και γόβα, και δεξιά, ο διευθυντής πυρηνικών αποβλήτων των ΗΠΑ Σαμ Μπρίντον με μίνι δαντελένιο φόρεμα και ψηλοτάκουνες γόβες, προφανώς ανήκουν σε αυτούς που απέρριψαν τους «αλγόριθμους των σκλάβων» και εμφανίστηκαν έτσι σε επίσημη δεξίωση στη Γαλλική Πρεσβεία.



Αλλά και αυτό:

Drag Queen-Μπαφομέτ διαβάζει σε νηπιαγωγείο της Καλιφόρνιας τρομακτικά παραμύθια σε νήπια ως μέρος του αμερικανικού εκπαιδευτικού προγράμματος που προφανώς και αυτό απορρίπτει τους αλγόριθμους των σκλάβων. Το ίδιο σχέδιο «ελευθερίας» εφαρμόζεται σε όλη τη Δύση, και προσφάτως και στην Ελλάδα, προκειμένου οι νέες γενιές να συνηθίσουν στον σατανισμό, στην ανωμαλία και να πάψουν να αναπαράγονται.

Οι οργανωτές μας πληροφορούν επιπλέον ότι η εκδήλωση οργανώνεται με την υποστήριξη των δικτύων Beyond Humanism, Global Posthuman και The World Posthuman Society.

Σύμβουλοι των φόρουμ για τα Μετανθρώπινα Μέλλοντα είναι οι επιστήμονες νέας γενιάς, Çağdaş Dedeoğlu (Τσάντας Δεδέογλου), Yunus Tuncel, Εύη Σαμπανίκου, Jan Stasienko, Stefan Lorenz Sorgner και Francesca Ferrando, όλοι μετανθρωπιστές.

Επισημαίνουμε ότι ο Δεδέογλου που είναι και συνδιοργανωτής μαζί με τον ντελ Βαλ, είναι Τούρκος πολιτικός επιστήμων, ιδρυτής του οργανισμού Posthuman Lab.

Ο ίδιος έχει επιστημονικό αντικείμενο την πολιτική επιστήμη, την ασφάλεια και τη θρησκεία. Αφού δίδαξε στρατηγικές ασφαλείας στις Σχολές Πολέμου της Τουρκίας, ερευνά το πεδίο της σύγκλισης της μετανθρωπιστικής πολιτικής, της ηθικής και της τεχνολογίας καθώς και το πεδίο της μετανθρωπιστικής θρησκείας. Καθόλου τυχαία λοιπόν η συμμετοχή του στο πρώτο Μετανθρώπινο Φόρουμ στη Μυτιλήνη.

Ο Δεδέογλου, με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Yorkville επινόησε επίσης το πονηρό πρόγραμμα Posthumanism4Sustenability (PH4S) που προωθεί την ιδέα ότι μόνο ο μετανθρωπισμός του ανθρώπου εξυπηρετεί τη βιωσιμότητα του πλανήτη.

Τελικά, όλα τα μετανθρωπιστικά φυτώρια του κόσμου εργάζονται σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση: να επιβληθεί σύντομα και επίσημα από τις κυβερνήσεις των κρατών ηλεκτρονική παρέμβαση στον Sapiens (η γενετική επιβλήθηκε ήδη μέσω των εμβολίων (mRNA) με το επιχείρημα ότι μόνο έτσι θα σωθεί ο πλανήτης (αλλά όχι το ανθρώπινο είδος, το οποίο όλοι αυτοί οι δούλοι του Μπαφομέτ μισούν θανάσιμα).

Το πρόγραμμα του φόρουμ

Όπως διαβάζουμε στο Πρόγραμμα του Metahuman Forum, το Εργαστήριο Μετανθρώπου θα διεξαχθεί από τις 26-30.09.2022 ως εξής:

«Σε καλλιτεχνικό χώρο εκτός πανεπιστημιούπολης στη Μυτιλήνη, και σε εξωτερικούς χώρους – εναλλακτικά, στη Σκάλα Ερεσού, που συνδέονται με την τοπική κοινωνία, την καταπολέμηση της κερδοσκοπίας και την Queer κοινότητα.

– Θα γίνει ανάλυση της θεωρίας του Σκουπιδάνθρωπου (Trash-human) [Εξόντωση] και της εναλλακτικής του Μετανθρώπου [Πλανητική Υγεία], συμπεριλαμβανομένων σχεδίων αποσύνδεσης από την ευθυγράμμιση με τα ανθρώπινα σουπρεματιστικά δόγματα (οντοθεραπεία).

– Ασκήσεις κίνησης και αντίληψης και τεχνικές αυτοσχεδιασμού με βάση την ιδιοδεκτικότητα, τις ασυνείδητες μικροκινήσεις και τη φωνή, συμπεριλαμβανομένων άλλων τεχνικών οντοχακαρίσματος (ontohacking) με διάφορες τεχνικές του προγράμματος METABODY.



– Συμπεριλαμβάνονται μη συμβατικές χορωδιακές εξερευνήσεις του δημόσιου χώρου, της πόλης, της παραλίας κ.ά. ως μη συμβατική σύγχρονη αναβίωση της διονυσιακής χορωδίας.

– Δυνατότητα εκδρομών στη γύρω περιοχή για εξερεύνηση τεχνικών συλλογής βρώσιμων φυτών – ίσως γίνουν και εκδρομές και σε άλλες ζώνες του νησιού, και αλληλεπίδραση με διαφορετικές κοινότητες του νησιού.

– Δυνατότητα χορτοφαγικών (βίγκαν) γευμάτων, καθώς και διαβίωσης σε ανάλογο χώρο επί μία εβδομάδα, εξερεύνησης μη συμβατικών, μη λεκτικών τρόπων δράσης, δοκιμάζοντας προτάσεις της εναλλακτικής λύσης της επερχόμενης κοινωνίας μετανθρώπων.

– Η εκδήλωση αναμένεται να συνδεθεί με κοινότητες προσφύγων, τοπικές κοινότητες που καταπολεμούν την αστική κερδοσκοπία, κοινότητες Queer, πανεπιστημιακές κοινότητες σκύλων και βιοποικιλότητας.

Παρουσίαση προγράμματος ΜΕΤΑΒΟDY, βιβλίου, και διαλέξεις: 1-2.10.2022

Παρουσίαση του METABODY και του βιβλίου του ντελ Βαλ με τίτλο Ontohackers: Radical Movement Philosophy in the Age of Algorithms (Οντοχάκερς: Φιλοσοφία του ριζοσπαστικού κινήματος την εποχή των αλγορίθμων), εκδ. Punctum Books, 2022».

Το συμπόσιο αναμένεται να έχει έως και 60 ομιλητές, αλλά μέχρι και σήμερα που αναρτήθηκε αυτό το άρθρο δεν είχαν δημοσιοποιηθεί ούτε τα ονόματά τους, ούτε οι ώρες ομιλίας τους και ο ακριβής τίτλος της διάλεξής τους.

Τα θέματα

Τα θέματα που θα αναλυθούν διεξοδικά είναι τα παρακάτω:

• Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον;
• Αντιμετωπίζοντας την πρόκληση της Εξόντωσης.
• Μελέτες Σκουπιδάνθρωπου και Μετάνθρωπου: Εξόντωση και Πλανητική Υγεία.

Ιδού μερικά σημεία απ’ όσα θα συζητηθούν:



«Η Εξόντωση, όπως αποκαλείται η λεγόμενη Εξάλειψη του Ολόκαινου ή η 6η Μεγάλη Μαζική Εξάλειψη, είναι η διαδικασία που ξεκίνησε εξ αιτίας της ανθρώπινης δράσης εδώ και χιλιετίες, αρχής γενομένης, τουλάχιστον από τη γέννηση της γεωργίας, που συνδέεται με τον υπερπληθυσμό, την κυριαρχία (του είδους Sapiens), την τεχνολογική επέκταση και την καθιστική ζωή.

Η εκδήλωσή μας προτείνει η Εξόντωση να αντιμετωπιστεί πλήρως και να σταματήσει να αγνοείται η μεγαλύτερη εξελικτική πρόκληση που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο πλανήτης μας.

Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε δει μια εκθετική συσσώρευση συγκρούσεων πλανητικής κλίμακας που καθιστούν ορατή περισσότερο από ποτέ μια πλειάδα ακραία κρίσιμων διαδικασιών, που αποτελούν όλες μέρος της ευρύτερης διαδικασίας Εξόντωσης.

• Το 2020 ξέσπασε η πανδημία,
• το 2021, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είδαμε τις ολοένα και πιο ορατές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής,
• το 2022 έχουμε την έναρξη του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου και μια σκληρή επιστροφή του καταστροφικού ιμπεριαλισμού με την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία και την ανανεωμένη απειλή ενός πυρηνικού πολέμου.

Αυτά συμβαίνουν ταυτόχρονα με άνευ προηγουμένου προσφυγικές κρίσεις, πρωτοφανή ποσοστά εξαφάνισης ειδών, ενώ η πανδημία έχει επιταχύνει εκθετικά τον δυστοπικό τεχνολογικό έλεγχο, και προσβάλλει έναν παγκόσμιο πληθυσμό που συνεχίζει να αυξάνεται, και πολύ σύντομα πέραν ​​των 8 δισεκατομμυρίων, ενώ σχεδόν 100 δισεκατομμύρια άλλα συναισθανόμενα όντα βρίσκονται σε ισόβιο περιορισμό και κακοποίηση σε στρατόπεδα συγκέντρωσης που ονομάζονται φάρμες.

Η σημερινή Eξόντωση εκτός από τον άνθρωπο που πλήττει φυσικά, αφορά και άλλα 8 εκατομμύρια είδη, και μάλιστα υπάρχει το ενδεχόμενο στο μέλλον να μην υπάρχει καθόλου ζωή στον πλανήτη μας.

Προφανώς οι ρυθμοί εξόντωσης που προκαλούνται από την ανθρώπινη δράση συμβαίνουν τώρα με πολύ ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με αυτούς των προηγούμενων μαζικών εξαφανίσεων και θα γίνουν πολύ πιο δραματικοί τις επόμενες δεκαετίες.

Το συνέδριο προτείνει αφενός μεν μια διάγνωση, προκειμένου να δούμε την ευρύτερη εικόνα της Εξόντωσης και τις ιστορικές πηγές της ανθρώπινης ανωτερότητας (σουπρεματισμού), καθώς και προγνώσεις και απαντήσεις, όπως:

• Ποιες απαντήσεις πρέπει να δώσουμε και πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον που δεν είναι καθόλου εγγυημένο;

• Η εναλλακτική του Μετανθρώπου θα προταθεί ως νέα προσέγγιση σε μια μετάλλαξη του είδους,

• Η εναλλακτική του Μετανθρώπου προτείνει την ανάγκη να αγκαλιάσουμε την απροσδιοριστία και την παραλλαγή ως συμβιωτική αρχή της εξέλιξης.

Η αντιμετώπιση ερωτημάτων όπως τα παρακάτω αποτελεί μια αδυσώπητη πρόκληση για τον άνθρωπο:

• Μήπως πρέπει οπωσδήποτε να επανεξετάσουμε την ανθρώπινη αναπαραγωγή μέχρι να φτάσουμε στα προ-γεωργικά επίπεδα του 1 εκατομμυρίου ανθρώπων;

• Μήπως πρέπει να επιστρέψουμε σε τροφοσυλλεκτικούς πολιτισμούς;

• Μήπως πρέπει να ποινικοποιήσουμε τη βιομηχανική γεωργία και όλες τις μη βίγκαν διατροφικές επιλογές, όπως ποινικοποιούμε τη θανάτωση των ανθρώπων;


• Μήπως πρέπει να μεταλλαχτούμε και να σταματήσουμε να είμαστε ένα υπερβολικά συνειδητοποιημένο, εμμονικό, φοβισμένο, ατροφικό πλάσμα που κυριαρχείται από μια ορθολογιστική τάση για συρρίκνωση του κόσμου σε σημειωτικές αφαιρέσεις, αριθμητική ποσοτικοποίηση και αιτιώδεις σχέσεις;

Αυτή η εκδήλωση εγκαινιάζει επίσης ένα νέο, διπλό πεδίο σπουδών: Τις μελέτες του Σκουπιδάνθρωπου και της Εξόντωσης:

• Μελέτη των σκουπιδανθρωπικών διαδικασιών που οδηγούν στην Εξόντωση και διαγνώσεις όλων των πτυχών της διαδικασίας Εξόντωσης.


• Μελέτες Μετανθρώπινου και Πλανητικής Υγείας: μελέτη εναλλακτικών λύσεων στον σημερινό τεχνοανθρώπινο πολιτισμό, τρόποι διαβίωσης και αποφυγής του υπερπληθυσμού προς την αποκατάσταση της πλανητικής υγείας και την άνθηση της μελλοντικής ζωής».

Μερικά από τα επί μέρους θέματα που θα συζητηθούν:

• «Η «πρόοδος» και ο «πολιτισμός» υπονοούν σιωπηρά την Εξόντωση;

• Νέοι τρόποι ιμπεριαλισμού: είναι το ψηφιακό μετασύμπαν και η κατάκτηση του διαστήματος δύο νέες τάσεις Εξόντωσης;

• Διάνθρωπος, Υπεράνθρωπος ή Σκουπιδάνθρωπος; Ποιο είναι το ακριβέστερο όνομα για τις κυρίαρχες δυνάμεις;

• Πώς εξελίσσεται μια κοινωνία ελέγχου σε περιόδους μετασύμπαντος και κβαντικής υπολογιστικής;

• Γιατί δεν υπάρχει πλανήτης Β ούτε διαστημική διαφυγή: αναιρώντας την κοσμολογική άγνοια.

• Αλγόριθμοι μίσους, πόλωση, αντικοινωνικά μέσα και ατροφικά σώματα: μπορούμε να καταπολεμήσουμε τη ρητορική του μίσους χωρίς να ανακτήσουμε την ευαισθησία μας;

• Πρέπει να ποινικοποιηθούν οι δυστοπικοί έλεγχοι και οι κυβερνητικές εξουσίες όπως το Facebook (σήμερα Meta) και οι εταιρείες του; Πώς διαφέρουν αυτά από το κινεζικό σύστημα κοινωνικής πίστωσης που θα μπορούσε ίσως να εφαρμοστεί σε όλο τον κόσμο;

• Η κουλτούρα της ακινησίας και η εξάρτησή μας από τα τεχνολογικά συστήματα δημιουργεί έναν πλανήτη γεμάτο σκουπίδια.

• Βασίζεται η επιτάχυνση [των κοινωνιών] στην εξαθλίωση της εμπειρίας;

• Εποχή των πανδημιών: θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τον έλεγχο της δυστοπίας και την ανθρώπινη ανοσία ή μας ενδιαφέρει ότι η διαταραχή της υγείας του πλανήτη υποθάλπτει τις πανδημίες;

• Η κλιματική κρίση και η ανάγκη για ριζική ανανέωση της σχέσης μας με τη Γη.

• Το πρόβλημα του υπερπληθυσμού: γιατί είναι τόσο ταμπού και πώς να το αντιμετωπίσουμε; Μπορεί ποτέ να υπάρξει βιώσιμο μέλλον με συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό;

• Μήπως πρέπει να ποινικοποιήσουμε την ανθρώπινη αναπαραγωγή για έναν αιώνα, έως ότου φτάσουμε στα προβιομηχανικά επίπεδα;

• Είναι το μέλλον σε μη ετεροκανονικές οικογένειες και σε συγγένειες μεταξύ ειδών;

• Είναι το μέλλον σε κουλτούρες τροφοσυλλεκτών, εγκαταλείποντας τις ψεύτικες ανέσεις, ανακτώντας τις χαρές του βαδίσματος, αναπτύσσοντας πρωτόγνωρες αρχιτεκτονικές και τρόπους σωματικής νοημοσύνης;

• 100 δισεκατομμύρια ζώα περνούν ετησίως τη ζωή τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης (φάρμες) πριν πάνε στο σφαγείο: τι κάνουμε με αυτό το Πλανητικό Ολοκαύτωμα;

• Είναι αναγκαίο να ποινικοποιηθεί κάθε είδος ζωικού προϊόντος φάρμας;

• Προς μια κουλτούρα γυμνισμού που παύει να παραμελεί το σώμα και να μας κάνει εξαρτημένους από μη βιώσιμες βιομηχανίες κλωστοϋφαντουργίας»;


Συμπεράσματα

Αν η ανθρωπότητα δεχτεί μια χούφτα σατανιστών παραφρόνων να της επιβάλλει ουσιαστικά την εξόντωσή της χωρίς αντίδραση, θα είναι άξια της τύχης της.

Τέτοιου είδους φόρουμ δεν είναι παρά μέρος της νεκροπολιτικής που εφαρμόζεται και δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να διαφημίζουν στους νέους τα από καιρό σχεδιασμένα, διεστραμμένα σχέδια των βασιλικών οικογενειών του Αγίου Αίματος, του μισανθρωπικού Ιδρύματος Ροκφέλλερ, της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ, και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για μια παγκόσμια διακυβέρνηση της υγείας.

Από αυτούς ακριβώς τους παράγοντες της Εγκληματικής Συμμορίας προέρχεται και η ύπαρξη των μετανθρώπινων φόρουμ και όλων όσων διαλαλούν.

Από το Ίδρυμα Ροκφέλλερ, την Open Society του Σόρος και άλλα συγκοινωνούντα δοχεία χρηματοδοτούνται ατύπως οι περισσότεροι καθηγητές πανεπιστημίων της Δύσης και σε όσες άλλες χώρες έχουν συμφέροντα.

Και δια του λόγου το αληθές, στη διακήρυξη του ίδιου του φόρουμ σύνθημα του Τζέιμι ντελ Βαλ είναι το: «σταματήστε την πανούκλα»: εννοώντας ότι η ανθρωπότητα είναι η πανούκλα του πλανήτη και πρέπει [οι νεώτεροι] να τη σταματήσουν.

Aυτό το σύνθημα όμως δεν είναι του ντελ Βαλ, αλλά το δανείστηκε από τον μισάνθρωπο αλαζόνα και πρόσφατα εκλιπόντα πρίγκιπα Φίλιππο της Αγγλίας και της υπερΣτοάς, ο οποίος ήδη από το 1984 είχε δηλώσει ότι «το ανθρώπινο είδος έχει μια κολοσσιαία αύξηση του πληθυσμού του, ώστε μετατρέπεται πλέον σε πανούκλα για τη Γη».

Προκειμένου λοιπόν να εκλείψει η πανούκλα-ανθρωπότητα (πανούκλα εννοούν οι ολιγάρχες τους πληβείους και τη μεσαία τάξη, και ποτέ τους ίδιους στους οποίους ελέω Εωσφόρου επιτρέπεται ο σουπρεματισμός), ιδού τα κύρια σημεία από τον Δεκάλογο που προτρέπει το φόρουμ να υιοθετήσουν οι νέοι ως τρόπο ζωής:

1. Αποφύγετε την καθιστική ζωή και την ψευτοάνεση.

2. Μην αναπαράγεστε! Ούτε σεξουαλικά ούτε στο εργαστήριο. Αναπτύξτε μετασεξουαλικούς τρόπους: επαναπροσδιορίστε το φύλο ως μετάλλαξη, υιοθετείστε τεχνικές οργίων, συμβάλλετε στη ριζική μείωση του ανθρώπινου πληθυσμού.

3. Γίνετε ριζοσπαστικός βίγκαν, σταματήστε το ζωικό Ολοκαύτωμα, μην καταναλώνετε προϊόντα ζωικής προέλευσης ή εκμετάλλευσης ανθρώπου και γης ή μακρυνής προέλευσης. Επιστρέψτε στον πολιτισμό των τροφοσυλλεκτών.

4. Αποσυνδεθείτε από το Facebook και άλλα αντικοινωνικά δίκτυα. Η δικαιολογία ότι «μπορείς να κάνεις καλή χρήση της τεχνολογίας» ή της χρησιμότητάς της δεν ισχύει ενόψει του Πλανητικού Ολοκαυτώματος.

5. Κινηθείτε όσο το δυνατόν σε μικρές αποστάσεις, αποφεύγοντας τα μηχανικά μέσα. Τα κτίρια, οι κινητήρες/μηχανές και οι αλγόριθμοι είναι όλα πρόσωπα του πλανητικού μας εγκλήματος.

6. Μην χτίζετε και μην αγοράζετε νεόκτιστα σπίτια! Η αστικοποίηση είναι ένα πλανητικό έγκλημα. Πρέπει να αναπτύξουμε μια εντελώς νέα κουλτούρα μη οικοδόμησης, μη πόλεων. Αποσυνδεθείτε από την υγιεινή που μας χωρίζει και μας ανοσοποιεί. Προωθήστε τον γυμνισμό. 


7. Η ελευθερία πρέπει να επαναπροσδιοριστεί πέρα ​​από τις στενές αντιλήψεις για την ατομική αυτονομία που συνεπάγεται κυρίως τα προνόμια μιας ελίτ και την υποδούλωση, την καταστροφή του πλανήτη και των 8 εκατομμυρίων ειδών του, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων.

8. Πρέπει να αποδεχτούμε την ασθένεια ως μέρος της διεύρυνσής μας και να αναπτύξουμε νέους τρόπους ριζικής συμβιωτικής φροντίδας μέσω τεχνολογιών ιδιοδεκτικότητας, θεραπεύοντας μέσω της ομαδικής κίνησης.

9. Αποδεχτείτε τον θάνατο ως μέρος της εξελικτικής μετάλλαξης και την ταλαιπωρία (βάσανα) ως μέρος του συμβιωτικού γίγνεσθαι.

10. Ενεργοποιήστε αντισυστημικές αντιδράσεις, δίκτυα οντοχάκερ, δια-εξολοθρευτές, εργάτες μικροσέξ και αποευθυγραμμισμένα σώματα ενάντια σε κάθε συστημικό περιορισμό παντός είδους και κλίμακας, συμπεριλαμβανομένων των παρεμβάσεων σε θεσμικές και παραδοσιακές πολιτικές».

Κι έπειτα, απορούν κάποιοι πατριώτες γιατί οι εναπομείναντες νέοι στην Ελλάδα δεν αντιδρούν μαζικά σε όλα αυτά ανήκουστα που τους επιβάλλουν.

Διότι όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ -που πολλά απ’ αυτά εμφανίζονται ως αντικαθεστωτικά αλλά οι νέοι αδυνατούν να τα ξεχωρίσουν- τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, έχουν καταφέρει να πείσουν όσους έχουν ανησυχίες και ενδιαφέρον για τον κόσμο, ότι για να είναι «διαφορετικοί» και «επαναστάτες» πρέπει να ενεργούν ακριβώς σύμφωνα με όλα τα παραπάνω!

Μ’ άλλα λόγια να είναι οι τέλειοι χρήσιμοι ηλίθιοι… Μία από τις μεγαλύτερες πλύσεις εγκεφάλου όλων των εποχών.

Όταν σε μια χώρα τα ίδια τα πανεπιστήμια μέσω των τμημάτων Κοινωνικών «Επιστημών» προωθούν την ομοφυλοφιλία, τα …όργια, και εν τέλει την εξόντωση του είδους Sapiens μέσω μετανθρωπισμού ως τα μόνα δυνατά μέλλοντα «για να σωθεί ο πλανήτης μας», και δεν αναφέρουν ποτέ τις λέξεις «παράδοση, οικογένεια, πατρίδα, σύνταγμα, υπεράσπιση συνόρων και εθνικής κυριαρχίας», και τη φράση «σύλληψη και θανάτωση των υπευθύνων για εσχάτη προδοσία και εγκλήματα κατά των εθνών και της ανθρωπότητας», μία είναι μόνο η λύση: οριστικό κλείσιμο όλων αυτών των σχολών και ριζική απολύμανση από τα παράσιτα-τερμίτες που κατατρώγουν τις σάρκες μας εδώ και δεκαετίες.

ΠΗΓΕΣ:

Ιnstitut for Ethics and Emerging Technologies (IEET): 1st Metahuman Futures Forum – Lesvos 2022

Metabody.eu

Beyond Humanism (Jul 2020), Conference of the Beyond Humanism Conference Series, Mitilini Greece – Conference

Press_Release_Posthuman_Politics.pdf

PROGRAMMA_final.pdf

Bιογραφικό Εύης Σαμπανίκου, καθ. Ιστορίας της Τέχνης και Οπτικού Πολιτισμού, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, Παν. Αιγαίου

Εύη Σαμπανίκου, Οι τέχνες στο πλαίσιο των κοινωνικών επιστημών σήμερα. Μια μεταουμανιστική προσέγγιση

Prince Philip in 1984: Human Population «Reaching Plague Proportions» – YouTube

The Lancet: Safeguarding human health in the Anthropocene epoch: report of The Rockefeller Foundation–Lancet Commission on planetary health

United Nations Global Climate Action Awards: Planetary Health

World Health Organization: Οne health

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  1. Queer: λέξη που περιγράφει όσους δεν ταυτίζονται με το βιολογικό τους φύλο. Οι λεσβίες, οι γκέι, οι αμφιφυλόφιλοι (bisexuals) και οι διεμφυλικοί (transexuals) χαρακτηρίζονται ως queer.
  2. Mestiza: όρος της λατινικής Αμερικής που περιγράφει μια γυναίκα μιγάδα, υβρίδιο ιθαγενών και Ευρωπαίων

ΠΗΓΗ >> https://aperopia.fr/08-2022/h-mytilini-os-ekkolaptirio-metanthropismoy/

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr