Home ΔΙΕΘΝΗ Ρωσική κυβέρνηση: Οι ΗΠΑ δεν παρουσίασαν μέχρι στιγμής στοιχεία ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα σκοτώθηκε στην Καμπούλ

Ρωσική κυβέρνηση: Οι ΗΠΑ δεν παρουσίασαν μέχρι στιγμής στοιχεία ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα σκοτώθηκε στην Καμπούλ

by _
0 comment 135 views

Ρωσική κυβέρνηση: Οι ΗΠΑ δεν παρουσίασαν μέχρι στιγμής στοιχεία ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα σκοτώθηκε στην Καμπούλ

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 16:14

Οι ΗΠΑ δεν παρουσίασαν μέχρι στιγμής στοιχεία ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα σκοτώθηκε στην Καμπούλ…

Ο Ιβάν Νετσάγιεφ σημείωσε ότι η Ουάσιγκτον προτίμησε να ενεργήσει όπως θέλει, ακολουθώντας αυστηρά την πορεία των δικών της ωφελειών στην εξωτερική πολιτική χωρίς να λαμβάνει υπόψη το διεθνές δίκαιο και την εθνική κυριαρχία άλλων κρατών…

ΜΟΣΧΑ, 11 Αυγούστου. /TASS/. Η Ουάσιγκτον δεν έχει παρουσιάσει ακόμη στοιχεία στο κοινό ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα (που είναι εκτός νόμου στη Ρωσία) Αϊμάν αλ Ζαουαχίρι σκοτώθηκε στην Καμπούλ, δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Ιβάν Νετσάγιεφ σε ενημέρωση την Πέμπτη.

“Δεν αναλαμβάνουμε να επιβεβαιώσουμε την αξιοπιστία των δηλώσεων των ΗΠΑ σχετικά με την εξάλειψη του αρχηγού της Αλ Κάιντα στην Καμπούλ σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Η Ουάσιγκτον δεν έχει παρουσιάσει κανένα στοιχείο στο κοινό ότι ο εν λόγω τρομοκράτης εξοντώθηκε”, είπε ο διπλωμάτης.

Ο Νετσάγιεφ σημείωσε ότι τα πρώτα συμπεράσματα θα μπορούσαν να εξαχθούν μετά από επίσημα σχόλια από τις τρέχουσες αρχές στο Αφγανιστάν. «Μέχρι στιγμής δηλώνουν ότι δεν έχουν πληροφορίες για τον Αϊμάν αλ Ζαουαχίρι που βρίσκεται στην αφγανική πρωτεύουσα», πρόσθεσε ο διπλωμάτης.

Τόνισε επίσης ότι οι επιθετικές ενέργειες της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που εισέβαλαν στο κυρίαρχο έδαφος του Αφγανιστάν προκάλεσαν μια σειρά σοβαρών ερωτημάτων. «Για παράδειγμα, ποιος παρείχε τον εναέριο χώρο για μια αεροπορική επίθεση στην Καμπούλ και ποιος θα είναι υπεύθυνος σε περίπτωση απωλειών αμάχων σε τέτοιες ενέργειες;» ρώτησε ο Νετσάγιεφ.

“Πιστεύουμε ότι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας απαιτεί ενοποιημένες προσπάθειες και μια συστημική προσέγγιση χωρίς απόπειρες χρήσης της πραγματικής απειλής για να καλύψει κανείς τις δικές του γεωπολιτικές φιλοδοξίες. Η Ουάσιγκτον, κρίνοντας από το περιστατικό, προτιμά να ενεργεί όπως θέλει, ακολουθώντας αυστηρά το μονοπάτι των δικών της οφελιών στην εξωτερική πολιτική χωρίς να λαμβάνει υπόψη το διεθνές δίκαιο και η εθνική κυριαρχία άλλων κρατών», συνόψισε ο διπλωμάτης.

Την περασμένη εβδομάδα, οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο Ayman al-Zawahiri σκοτώθηκε σε ειδική επιχείρηση των ΗΠΑ στις 31 Ιουλίου.

«Στις <…> 6:18 π.μ. ώρα Καμπούλ στις 31 Ιουλίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέλαβαν μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση ακριβείας στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, υπό την καθοδήγηση του προέδρου», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι η επιχείρηση «στόχευσε και σκότωσε» τον σημερινό ηγέτη της Αλ Κάιντα, Ayman al-Zawahiri, ο οποίος ήταν αναπληρωτής του Οσάμα Μπιν Λάντεν κατά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και ο διάδοχός του το 2011.

Σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση, ο αλ-Ζαουαχίρι συνέχισε να αποτελεί ενεργό απειλή για «τα πρόσωπα, τα συμφέροντα και την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ».

Η αμερικανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν ενημερώσει τους Ταλιμπάν για την πρόθεσή τους να πραγματοποιήσουν την επιχείρηση στην Καμπούλ. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ένα drone εκτόξευσε δύο πυραύλους Hellfire στο σπίτι όπου διέμενε ο al-Zawahiri. Οι Ταλιμπάν, από την πλευρά τους, καταδίκασαν τις ενέργειες των ΗΠΑ, λέγοντας ότι παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες της Ντόχα.



Σχολιάζουν τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ (GreekNewsOnDemand.com):
ΠΟΙΟΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΡΕ ΓΕΛΟΙΟΙ;;; ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΤΕ ΤΙΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΡΩΣΙΑΣ – ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ;;;
Τον αλ Ζαουαχίρ -τον ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΚΤΟΡΑ, δηλαδή– τον είχαν ἤδη «σκοτώσει» δύο-τρεις φορές κατά το παρελθόν οι Αμερικανοί (δείτε την παρακάτω εικόνα), όπως έκανε και στον ίδιο τον κ…ΟΣΑΜΑ, έναν άλλον ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΑΚΤΟΡΑ των ΗΠΑ όπου έκανε -τάχα μου!– το «χτύπημα» της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, ενώ, στην πραγματικότητα, ήταν η ίδια η κυβέρνηση…ΜΠΟΥΣ σε συνεργασία με τους..ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ. Ρώτα τον κ…ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜ για αυτό, θα σας πει ΑΥΤΟΣ!!!
Διαβάστε επίσης Κύριε Τράμπ ξέρουμε ΕΜΕΙΣ ΠΟΙΟΙ βρίσκονται πίσω από την 11η Σεπτ. του ’01: ΕΣΕΙΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ!!! για περισσότερα…

__________

ΠΗΓΗ >> https://tass.com/politics/1492403

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr