Home Greek News Ο π. πράκτορας και αρχισυνδικαλιστής της ΕΥΠ Βαγγέλης Σπυράκης! Αυτός ενημέρωσε τον Νίκο Ανδρουλάκη για το “μπλοκάρισμα” του κινητού του! Τον έδιωξε η κυβέρνηση από την Κατεχάκη ως “ανεπιθύμητο”, πήγε στην ΕΛΑΣ και πήρε μετάθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Ο π. πράκτορας και αρχισυνδικαλιστής της ΕΥΠ Βαγγέλης Σπυράκης! Αυτός ενημέρωσε τον Νίκο Ανδρουλάκη για το “μπλοκάρισμα” του κινητού του! Τον έδιωξε η κυβέρνηση από την Κατεχάκη ως “ανεπιθύμητο”, πήγε στην ΕΛΑΣ και πήρε μετάθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

by _
0 comment 208 views

Τρίτη, Αυγούστου 09, 2022

Ο π. πράκτορας και αρχισυνδικαλιστής της ΕΥΠ Βαγγέλης Σπυράκης! Αυτός ενημέρωσε τον Νίκο Ανδρουλάκη για το “μπλοκάρισμα” του κινητού του! Τον έδιωξε η κυβέρνηση από την Κατεχάκη ως “ανεπιθύμητο”, πήγε στην ΕΛΑΣ και πήρε μετάθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Η εμπλοκή του με την υπόθεση της “απαγωγής των Πακιστανών” και το βούλευμα πως τον αθώωσε.


Του Άρη Σπίνου

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η καταγγελία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου είναι σημαντική και πρέπει να ερευνηθεί. Για το θέμα αυτό που αφορά τους “μολυσμένους ιούς” που εστάλησαν σε τηλέφωνα πολιτικών – δημοσιογράφων και άλλων ιδιωτών ήδη το edolio5 έχει υποβάλει μηνυτήρια αναφορά αφού ανάμεσα στα “οχήματα” που χρησιμοποιήθηκαν για αποστολή e-mail με μεταφορά ιού παρακολούθησης ήταν και το όνομα του ιστολογίου μας όπως ήδη έχουμε γράψει με σχετικό ρεπορτάζ. Με πρόσφατο νόμο μετατέθηκαν από την ΕΥΠ 80 άτομα σε διάφορες οργανικές θέσεις του υπουργείου δημοσίας τάξεως. Είχε προηγηθεί και άλλο “κύμα” αποχωρήσεων.

 Ήταν ένα ξεκαθάρισμα, στην πλειοψηφία του, για όσους δεν ήταν αρεστοί στην σημερινή κυβέρνηση. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο π. συνδικαλιστής της ΕΥΠ Βαγγέλης Σπυράκης που μια περίοδο είχε διατελέσει και ΓΓ στο σωματείο των εργαζομένων της ΕΥΠ επί προεδρίας Σπατιώτη. ο Β. Σπυράκης διορίστηκε το 2000 στην ΕΥΠ με “περιπετειώδη” τρόπο που απασχόλησε και τα Ελληνικά δικαστήρια. Όταν έφυγε από την Κατεχάκη (με τις αναγκαστικές μετατάξεις) πήγε σε αστυνομικό τμήμα. Όπως όλοι.  Γρήγορα όμως  πήρε απόσπαση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Η αδερφή του είναι φίλη με τον Νίκο Ανδρουλάκη που φρόντισε για να συμβεί αυτό. Η εμπλοκή του Βαγγέλη Σπυράκη μαζί με άλλα στελέχη της ΕΥΠ στην πασίγνωστη υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών είχε απασχολήσει τα πρωτοσέλιδα του τύπου και κυρίως της Εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”. Το δικαστικό βούλευμα που ακολούθησε όμως τους απάλλαξε από κάθε εμπλοκή.

 Η εμπειρία του σε επιχειρησιακά πόστα στην ΕΥΠ είναι αδιαμφισβήτητη. Γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και φυσικά και τους τρόπους που γίνονται οι “τεχνικές” και οι “φυσικές” παρακολουθήσεις. Ο ίδιος έχει υπηρετήσει επί πολλά χρόνια σε τμήματα παρακολουθήσεων τηλεφώνων στην Γ’ διεύθυνση της ΕΥΠ.  Είναι αυτονόητο ότι οι γνώσεις αυτές δεν “παροπλίστηκαν” αλλά θα τέθηκαν στην διάθεση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ προς πάσα προφύλαξη! Όπως μας πληροφόρησαν εκ των 80 υπαλλήλων της ΕΥΠ που έφυγαν για οργανικές θέσεις στην ΕΛΑΣ ουδείς άλλος έχει πάρει απόσπαση σε άλλη υπηρεσία, πλην ακόμα μιας υπαλλήλου που υπηρετεί σε πολιτικό γραφείο υπουργού.

 Ποιος ενημέρωσε τον Ανδρουλάκη για όσα κατήγγειλε; Ο ίδιος είπε πως του τα έμαθε από μια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είναι προφανές ότι δεν ήθελε να καρφώσει την πηγή του που δεν ήταν άλλη από τον Βαγγέλη Σπυράκη. Εξ’ άλλου ο πρώην συνδικαλιστής της ΕΥΠ δεν έκανε κάτι παράνομο.

*Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι από το πρόσφατο Gay Pride όπου το ΠΑΣΟΚ συμμετείχε με περίπτερο και φυλλάδια υποστήριξης της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ τα οποία μεταξύ άλλων μοίραζε και ο Σπυράκης φορώντας την σχετική μπλούζα.



 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr