Home Greek News Η γραμμή που συνδέει την ΕΥΠ με τον Ισραηλινό Tal Dilian του Predator – Ο ρόλος των Wikileaks στην αποκάλυψη

Η γραμμή που συνδέει την ΕΥΠ με τον Ισραηλινό Tal Dilian του Predator – Ο ρόλος των Wikileaks στην αποκάλυψη

by _
0 comment 135 views

Η γραμμή που συνδέει την ΕΥΠ με τον Tal Dilian του Predator

Η συγχώνευση μιας ιταλικής εταιρείας στις αρχές Αυγούστου και η σύνδεσή της με το κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου των υποκλοπών στην Ελλάδα. Τι αποκαλύπτει το MAGAZINE.


Το 2021 η ΕΥΠ απέκτησε μετά από διαγωνισμό ένα νέο αναβαθμισμένο σύστημα νόμιμων υποκλοπών. Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες χρειάζονταν το αναβαθμισμένο σύστημα για να κάνουν τη δουλειά τους, καθώς το προηγούμενο συχνά «έπεφτε». Προμηθευτής της ΕΥΠ ήταν η ιταλική εταιρεία RCS ETM SICUREZZA S.P.A. Μετά τις δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, η παραπάνω σύμβαση αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς φαίνεται πως αποτελεί κομμάτι στο παζλ της υπόθεσης των υποκλοπών που κλονίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Όπως αποκαλύπτει το Magazine, η ιταλική εταιρεία RCS, δηλαδή ο επίσημος προμηθευτής της ΕΥΠ, φέρεται να οδηγεί διά της τεθλασμένης ξανά στον Ισραηλινό Tal Dilian. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της εταιρείας INTELLEXA που είναι εγκατεστημένη και στην Ελλάδα και εμπορεύεται το περίφημο λογισμικό κατασκοπείας Predator, με το οποίο παγιδεύτηκε το τηλέφωνο του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη κι επιχειρήθηκε να συμβεί το ίδιο με το κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η παραπάνω σύνδεση προκύπτει από την έρευνα στο ιταλικό μητρώο εταιρειών, τη σύνδεση νομικών και φυσικών προσώπων και επιπλέον από μια σειρά ηλεκτρονικών μηνυμάτων που είχαν διαρρεύσει στο Wikileaks.

Η ιστορία ξεκινά με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού της ΕΥΠ για το σύγχρονο σύστημα υποκλοπών, το 2021. Στην τελική φάση, εκτός από την ιταλική εταιρεία RCS, είχε περάσει και μία ισραηλινή εταιρεία, η οποία όμως αποκλείστηκε για τυπικούς λόγους. Η τελική σύμβαση (1580/2021) καλύπτεται από το απόρρητο των προμηθειών, επομένως δεν μπορεί να εξακριβωθεί αν η ΕΥΠ υπέγραψε την απόκτηση του νέου συστήματος υποκλοπών απευθείας με την ιταλική εταιρεία ή με κάποια άλλη ενδιάμεση.

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr