Home Greek News Έκδοση του Ρώσου «Mister Bitcoin» στις ΗΠΑ: Αμερικάνικη μαφιόζικη απαγωγή μέσα από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» συναινέσει της κυβερνήσεως Μητσοτάκη

Έκδοση του Ρώσου «Mister Bitcoin» στις ΗΠΑ: Αμερικάνικη μαφιόζικη απαγωγή μέσα από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» συναινέσει της κυβερνήσεως Μητσοτάκη

by _
0 comment 130 views
Έκδοση του Ρώσου «Mister Bitcoin» στις ΗΠΑ: Αμερικάνικη μαφιόζικη απαγωγή μέσα από το «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Έκδοση του Ρώσου «Mister Bitcoin» στις ΗΠΑ: Αμερικάνικη μαφιόζικη απαγωγή μέσα από το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Έκδοση του Ρώσου «Mister Bitcoin» στις ΗΠΑ: Αμερικάνικη μαφιόζικη απαγωγή μέσα από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» συναινέσει της κυβερνήσεως Μητσοτάκη

«Πακέτο» τον έκαναν στις ΗΠΑ. Με το που προσγειώθηκε το αεροσκάφος που τον μετέφερε από τη Γαλλία, Αμερικανοί πράκτορες «φόρτωσαν» τον Ρώσο «Mister Bitcoin» σε ιδιωτικό αεροσκάφος με προορισμό τις ΗΠΑ. Όλα αυτά με την συγκατάθεση της ελληνικής κυβέρνησης. Μεθόδευση που παραπέμπει σε «Μπανανία» παρά σε κράτος δικαίου…

Δεν είναι μόνο το σκάνδαλο των υποκλοπών που συνταράσσει σήμερα την Ελλάδα, με τις παραιτήσεις του «δεξιού χεριού» του πρωθυπουργού και ανιψιού του, Γρηγόρη Δημητριάδη, και του επικεφαλής της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέων. Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, σε μια χώρα -μέλος της ΕΕ, που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται το κράτος Δικαίου και το διεθνές Δίκαιο, με συνοπτικές διαδικασίες και με μεθόδους που παραπέμπουν σε πρακτορίστικες πρακτικές του Ψυχρού Πολέμου, η κυβέρνηση έκανε «πακέτο» και έστειλε στις ΗΠΑ τον Αλεξάντρ Βίνικ, επονομαζόμενο ως Ρώσο «Mister Bitcoin».

Το Antinews ήδη από χτες προειδοποιούσε για αυτές τις μαφιόζικου τύπου μεθοδεύσεις, που παραπέμπουν, για την ακρίβεια, περισσότερο στις «μυστικές πτήσεις της CIA» με αιχμαλώτους τζιχαντιστές τις περασμένες δεκαετίες, παρά σε διαδικασία νόμιμης έκδοσης σε ξένη χώρα.

H Ελλάδα θα εκδώσει τον Ρώσο «Mister Bitcoin» στις ΗΠΑ – Ένα ακόμα καρφί στο «φέρετρο» των ελληνο-ρωσικών σχέσεων

Με το πράσινο φως της κυβέρνησης

Σήμερα, αποκαλύπτεται ότι πολύ πιθανόν μετά από συνεννόηση της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με την αμερικανική πρεσβεία, με συνοπτικές διαδικασίες, Αμερικανοί πράκτορες, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ουσιαστικά απήγαγαν τον Βίνικ.



Ως γνωστόν, ο «Mister Bitcoin» είχε συλληφθεί στην Ελλάδα το 2017. Το 2020 εστάλη στη Γαλλία για κατηγορίες που εκκρεμούσαν σε βάρος του, όπου αθωώθηκε. Η Γαλλία, τώρα, με τη σειρά της τον ξαναέστειλε στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση, όμως, τον έκανε «πακέτο» και τον έστειλε στις ΗΠΑ, οι οποίες ζητούσαν την έκδοσή του.

Όπως αναφέρει σήμερα το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, RIA Novosti, εκπρόσωπος της οικογένειας Βίνικ δήλωσε πως «ο Αλεξάντρ Βίνικ βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επρόκειτο για απαγωγή. Μόλις το αεροπλάνο που τον μετέφερε από τη Γαλλία προσγειώθηκε στην Αθήνα, μεταφέρθηκε αμέσως σε ένα ιδιωτικό μικρό αεροπλάνο το οποίο απογειώθηκε με προορισμό τη Βοστώνη. Από τη Βοστώνη, σήμερα, με κρατικό αεροσκάφος μεταφέρθηκε στο Σαν Φρανσίσκο (σ.σ. όπου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του)».

Πρόκειται για μια πρωτοφανή εξέλιξη και απίστευτη μεθόδευση που καταρρακώνει κάθε έννοια κράτους Δικαίου και σεβασμού του διεθνούς Δικαίου εκ μέρους των Αρχών της χώρας μας, ενώ είναι βέβαιον ότι θα αποτελέσει ένα ακόμα καρφί στο «φέρετρο» των ήδη πολύ άσχημων σχέσεων της Ελλάδας με τη Ρωσία.

Παραβίαση διπλωματικών κανόνων

Να σημειωθεί ότι οι ελληνικές Αρχές δεν επέτρεψαν ούτε καν σε Ρώσους διπλωμάτες να δουν τον Βίνικ στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Κάτι που αποτελεί εξαιρετικά ασυνήθιστο γεγονός στις διεθνείς διπλωματικές πρακτικές, δεδομένου ότι, για τυπικούς λόγους, είθισται διεθνώς να δίδεται αυτή η δυνατότητα σε διπλωμάτες.



Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, το ρωσικό προξενείο στην Αθήνα είχε προβεί στις σχετικές διπλωματικές νότες προς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να δοθεί η αντίστοιχη άδεια για να δουν οι Ρώσοι διπλωμάτες τον Βίνικ. Να σημειωθεί πως η μη εφαρμογή εκ μέρους των ελληνικών Αρχών αυτής της διπλωματικής «παράδοσης», αποτελεί κατάφωρη παραβίαση βασικών κανόνων στις διπλωματικές σχέσεις.

Πρακτορίστικες μέθοδοι

Η «υπόθεση Βίνικ» και κυρίως ο τρόπος που τη χειρίστηκαν οι ελληνικές Αρχές, έρχεται να προστεθεί στα κυβερνητικά σκάνδαλα, όπως αυτό των υποκλοπών, που δείχνουν τη σαφή κλίση παραγόντων της κυβέρνησης στις μυστικές συνεννοήσεις, τις πρακτορίστικου τύπου μεθοδεύσεις από κοινού με τον ξένο παράγοντα, και γενικότερα την τάση τους να κινούνται στις σκιές οι οποίες αναδίδουν οσμή σκανδαλώδους καταπάτησης στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και Δικαίου.

Εξάλλου, το σκάνδαλο των υποκλοπών δείχνει πλέον απευθείας το μέγαρο Μαξίμου ως υπεύθυνο των τηλεφωνικών υποκλοπών του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και δημοσιογράφου. Πόσο μάλλον, αφού, διά νόμου, η ΕΥΠ είχε περάσει στην αρμοδιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος, πλέον, είναι απόλυτα εκτεθειμένος και επιβάλλεται να αναλάβει πλήρως την πολιτική ευθύνη. Διότι, εάν δεν το πράξει, θα θεωρηθεί ο ίδιος ως ο εγκέφαλος και εντολοδόχος των υποκλοπών. Υποκλοπές, που θεωρείται βέβαιον ότι δεν περιορίζονται στον Ανδρουλάκη και στον δημοσιογράφο, Κουκάκη.

Σκάνδαλο υποκλοπών: Μόνη λύση για τη σωτηρία της χώρας και της παράταξης, να παραιτηθεί κι ο Μητσοτάκης

Τώρα, παρόμοια οσμή σκανδάλου αναδίδει και η «υπόθεση Βίνικ». Να σημειωθεί ότι, όπως ισχυρίζεται το Ria Novosti, «στις 2 Αυγούστου ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, και το στέλεχος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, Μαρία Όλσον, συναντήθηκαν στο ελληνικό υπουργείο, και, εκτός από θέματα συνεργασίας των δύο χωρών, συζήτησαν και την έκδοση του Βίνικ στις ΗΠΑ».

Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε είναι ηλίου φαεινότερο ότι υπήρξε συνεννόηση σε ανώτερο επίπεδο μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ΗΠΑ. Πλέον, μένει να διευκρινίσει το μέγαρο Μαξίμου εάν ήταν σε γνώση του τέτοιου είδους ενδεχόμενες συνεννοήσεις. Δεδομένου, πάντως, ότι πρόκειται για ιδιαιτέρως σοβαρό ζήτημα που αφορά ευθέως τις ελληνο-ρωσικές σχέσεις, θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία της χώρας.

Εν κρυπτώ

Όπως υποστηρίζουν εκπρόσωποι της οικογένειας Βίνικ, μιλώντας στο Ria Novosti, «όλα έγιναν κατά τέτοιο τρόπο ώστε να περάσει απαρατήρητη η έκδοση Βίνικ στις ΗΠΑ, και να μην προκληθεί δημόσιος θόρυβος».

Και πρόσθεσαν: «Τον έπιασαν και τον έσπρωξαν αμέσως σε ένα μικρό ιδιωτικό τζετ. Όλα ήταν στημένα κατά τέτοιο τρόπο που παραπέμπουν σε απαγωγή. Ήξεραν ότι στην Ελλάδα υπήρχαν πάρα πολλές ανοιχτές δικαστικές διαδικασίες για την υπόθεσή του. Υπάρχουν πάρα πολλές ανοιχτές διαδικασίες που θα τραβούσαν σε μάκρος. Οι Αμερικανοί καταλάβαιναν ότι ο Βίνικ δεν θα εκδιδόταν αμέσως στις ΗΠΑ. Γι’ αυτό τον πήραν με αυτόν τον τρόπο».



Κατά τους ίδιους κύκλους, αναφέρει το Ria Novosti, «οι δικονομικοί κανόνες του ελληνικού Δικαίου δεν επιτρέπουν να σταλεί ο Βίνικ άμεσα από την Ελλάδα στις ΗΠΑ». Τέλος, αναφέρουν ότι «από τη Βοστώνη επιτράπηκε στον Βίνικ να τηλεφωνήσει στη μητέρα του».

Σκληρή δήλωση Ζαχάροβα

Ως αναμενόμενο, η Ρωσία εξαπέλυσε μύδρους κατά της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, για την έκδοση Βίνικ από την Ελλάδα στις ΗΠΑ, ανέφερε:

«Eίμαστε εξοργισμένοι με τις εχθρικές ενέργειες των ελληνικών αρχών, οι οποίες, υπό την πίεση των Ηνωμένων Πολιτειών, που έχουν εξαπολύσει πραγματικό κυνήγι Ρώσων πολιτών σε τρίτες χώρες με τραβηγμένες προφάσεις, παρέδωσαν τον συμπατριώτη μας Βίνικ στην αυθαιρεσία της αμερικανικής τιμωρητικής δικαιοσύνης.

Κατά παράβαση του άρθρου 36 της Σύμβασης της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις του 1963 και αντίθετα με το επίσημο αίτημα της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, οι προξενικοί υπάλληλοι της διπλωματικής αποστολής (σ.σ. στην Ελλάδα), ο δικηγόρος και ο μεταφραστής του δεν τους επετράπη να δουν τον Βίνικ.

Η Ρωσία δεν θα αφήσει τον πολίτη της απροστάτευτο. Οι Ρώσοι διπλωμάτες θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουν τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά του».

ΠΗΓΗ >> https://antinews.gr/έκδοση-του-ρώσου-mister-bitcoin-στις-ηπα-αμερικ/

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr