Home Greek News ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: Η Β.ΒΛΑΧΟΥ (ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΔΡΑΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ NOOR1), ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΕΠΟΠΤΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΠ (ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ). ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΤΟ 2021 ΕΝΕΚΡΙΝΕ 15.000 ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ κα! ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΣΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΚΑΡΑΪΒΑΖ, ΥΠΟΘΕΣΗ NOOR1 κα

ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: Η Β.ΒΛΑΧΟΥ (ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΔΡΑΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ NOOR1), ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΕΠΟΠΤΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΠ (ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ). ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΤΟ 2021 ΕΝΕΚΡΙΝΕ 15.000 ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ κα! ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΣΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΚΑΡΑΪΒΑΖ, ΥΠΟΘΕΣΗ NOOR1 κα

by _
0 comment 177 views

ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: Η Β.ΒΛΑΧΟΥ (ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΔΡΑΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ NOOR1), ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΕΠΟΠΤΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΠ (ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ). ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΤΟ 2021 ΕΝΕΚΡΙΝΕ 15.000 ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ κα! ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΣΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΚΑΡΑΪΒΑΖ, ΥΠΟΘΕΣΗ NOOR1 κα!


indobserver.gr

 H εισαγγελέας επόπτρια της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου ήταν η εισαγγελέας της έδρας στην δίκη του noor1, με το πέρας της δίκης, εντελώς τυχαία, ανέλαβε την ΕΥΠ.

Βάσει νόμου, πέρα από την ηγεσία της κυβέρνησης και τον πρώην πλέον αρχηγό της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα, κομβικό πρόσωπο στην ιστορία είναι και η εισαγγελέας της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου.

Ο νόμος 3649/2008 για τη λειτουργία της ΕΥΠ, η οποία επί κυβέρνησης ΝΔ έχει υπαχθεί στον πρωθυπουργό προβλέπει το εξής: «Η υπηρεσία μπορεί να συλλέγει πληροφορίες, τηρουμένων και των διατάξεων του ν. 3115/2003, όπως κάθε φορά ισχύει, για ζητήματα εθνικής ασφαλείας με διείσδυση, ύστερα από εντολή του Διοικητή της Ε.Υ.Π. και έγκριση του ασκούντος την εποπτεία εισαγγελέα».

Επομένως η Βλάχου, είναι ένα από τα κλειδιά της ιστορίας όσον αφορά την απόδοση ευθυνών για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ και ίσως ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να πρέπει να στρέψει τις έρευνες και προς την υφιστάμενή του (για το τι έχει υπογράψει και τι όχι) αντί να αγωνιά για το πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση.



Ενώ και ο Οικονόμου αρχικά ισχυρίστηκε πως η παρακολούθηση του έγινε από ιδιώτες ενώ στη συνέχεια, μόλις αποκαλύφθηκε η παρακολούθηση από την ΕΥΠ ανασκεύασε, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να γνωρίζει διότι αυτό θα ήταν προβληματικό», προσθέτοντας ότι το βάρος της απόφασης και της τεκμηρίωσης την έχει η εισαγγελέας της ΕΥΠ. Δηλαδή η Εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, έχει υπογράψει και εγκρίνει την παρακολούθηση Ανδρουλάκη και Κουκάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ανώτατες δικαστικές πηγές, η Βλάχου αναμένεται να κληθεί και να καταθέσει στην τριπλή έρευνα, που διενεργείται από τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο, που διερευνά τα καταγγελλόμενα στη μηνυτήρια αναφορά Ανδρουλάκη, Αντώνη Ελευθεριάνο και Γιώργο Νούλη, που διερευνούν την παρακολούθηση του κινητού Κουκάκη.

Μόνο το 2021 η Βλάχου ενέκρινε 15.000 παρακολουθήσεις. Καμία όμως για τη διαλεύκανση των υποθέσεων του Noor1, της δολοφονίας Καραϊβάζ, του σκανδάλου της Novartis, του λαθρεμπορίου όπλων, του Λιγνάδη, του trafficking ανηλίκων, της διαφθοράς στην ΕΛΑΣ, των εμπόρων ναρκωτικών, του ξεπλύματος χρήματος στο Άγιο Όρος, των εμπρησμών της «πράσινης ανάπτυξης».



Η Βλάχου προήχθη σε αντεισαγγελέα Εφετών το 2011 επι Σαμάρα και στη συνέχεια σε εισαγγελέα Εφετών. Το διάστημα αυτό βρίσκεται στην έδρα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει σε εξαιρετικά αργούς ρυθμούς σε δεύτερο βαθμό (από το 2018) την υπόθεση των 2,1 τόνων ηρωίνης που βρέθηκαν στο πλοίο του Βαγγέλα.

Πριν μετατεθεί στον Πειραιά υπηρετούσε στην Κρήτη, όπου το 2014, σε άλλη υπόθεση ναρκωτικών (την ονομαζόμενη τότε «μαφία των ναρκωτικών»), είχε κρίνει ότι δεν υπήρχε εγκληματική οργάνωση, χαρακτηρίζοντας ελλιπείς τις αστυνομικές έρευνες. «Κλείστηκαν στα γραφεία τους, άκουσαν τις απομαγνητοφωνήσεις και με βάση μόνο αυτές, έφτιαξαν μια δικογραφία με ελλιπή αποδεικτικά στοιχεία» είχε πει μεταξύ άλλων στην αγόρευσή της.

15.000 παρακολουθήσεις σε ένα μόλις χρόνο. Δημοσιογράφοι, πολιτικοί αντίπαλοι, επιχειρηματίες, κτλ. Όλα φαντάζομαι για την ασφάλεια της χώρας.

ΠΗΓΗ >> indobserver.gr

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr