Home Greek News Οι αποκαλυπτικές “διαρροές” για τα “πως” και τα “γιατί” εκθέτουν το Μαξίμου! Θεσμική εκτροπή σε βάρος της Δημοκρατίας με την υπογραφή της ΕΥΠ και του Πρωθυπουργού.

Οι αποκαλυπτικές “διαρροές” για τα “πως” και τα “γιατί” εκθέτουν το Μαξίμου! Θεσμική εκτροπή σε βάρος της Δημοκρατίας με την υπογραφή της ΕΥΠ και του Πρωθυπουργού.

by _
0 comment 104 views

Σάββατο, Αυγούστου 06, 2022

Οι αποκαλυπτικές “διαρροές” για τα “πως” και τα “γιατί” εκθέτουν το Μαξίμου! Θεσμική εκτροπή σε βάρος της Δημοκρατίας με την υπογραφή της ΕΥΠ και του Πρωθυπουργού.

Του Άρη Σπίνου

Με γελοίες δικαιολογίες και φαιδρά επιχειρήματα η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού προσπαθεί να περισώσει την πτώση της που είναι πλέον θέμα χρόνου.

Πολιτικός πυρετός επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας από το βράδυ της Πέμπτης. Από την στιγμή δηλαδή που ο πρωθυπουργός πληροφορήθηκε επίσημα (όπως λέει δεν το ήξερε) από την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) πως είχε διαταχθεί με εισαγγελική εντολή η άρση απορρήτου του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η Εισαγγελέας που εποπτεύει την ΕΥΠ, η Βασιλική Βλάχου είχε υπογράψει το 2021 την σχετική διάταξη. (Ακολουθεί νέο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στο edolio5).

Αυτός είναι και ο λόγος που η κυρία Βασιλική Βλάχου επισκέφθηκε την Παρασκευή τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ντογιάκο προκειμένου να δώσει τις απαιτούμενες εξηγήσεις. Με λίγα λόγια τα παραπάνω στοιχεία καταδεικνύουν πώς η παρακολούθηση του τότε Ευρωβουλευτή και σήμερα προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, ήταν αποτέλεσμα συγκεκριμένου αιτήματος που υπεβλήθη από την Γ. διεύθυνση της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με αυτές τις διαρροές το αίτημα παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του Νίκου Ανδρουλάκη κατατέθηκε από ξένες κυβερνήσεις. Δύο είναι οι εκδοχές που συμπεριλαμβάνονται στις διαρροές.



1η εκδοχή: Το αίτημα υπεβλήθη από τις κυβερνήσεις της Ουκρανίας και της Αρμενίας

2η εκδοχή: Το αίτημα υπεβλήθη από τους Αμερικανούς διότι ο Νίκος Ανδρουλάκης φέρεται να διατηρούσε επαφές με Κινέζους.
Η εποπτεύουσα της Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ,Εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου κατά το ρεπορτάζ υπογράφει διάταξη παρακολούθησης ενός Έλληνα πολιτικού επειδή κατά τις διαρροές από το πρωθυπουργικό περιβάλλον οι οποίες βασίζονται προφανώς σε πληροφορίες που διοχέτευσε ο ίδιος ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων, το ζήτησαν τρεις ξένες κυβερνήσεις κατά μόνας ή και οι τρεις μαζί.

Είναι προφανές πώς τίθεται ένα μείζον νομικό και πολιτικό ζήτημα. Πόσο νόμιμο και συνταγματικά αποδεκτό είναι ένα τέτοιο αίτημα όταν υποβάλλεται από ξένες κυβερνήσεις; Πόσο πειστικό είναι ένα επιχείρημα του τύπου « Διατηρεί επαφές με Κινέζους. Παρακολουθήστε τον.». Από πότε η ΕΥΠ αναλαμβάνει εργολαβικά παρακολουθήσεις για την …Ουκρανία και την… Αρμενία;



Πρόκειται για αμείλικτα ερωτήματα που και οι εμπλεκόμενοι ως υπηρεσιακοί παράγοντες στην Γ. Διεύθυνση που είναι αρμόδια για τις υποκλοπές θα πρέπει να απαντήσουν στον εισαγγελέα. Όμως οι απορίες αυξάνονται όσο περιπλέκεται η αφηγηματική διαδικασία. Κατά το ρεπορτάζ και τις εκούσιες διαρροές από το Μαξίμου, ο καθ’ ύλη αρμόδιος για την εποπτεία της ΕΥΠ στο Μαξίμου , δηλαδή ο κ. Γρηγόρης Δημητριάδης , ο επιτελάρχης του πρωθυπουργού, ανιψιός του και εξ απορρήτων συνεργάτης του, φέρεται να αγνοούσε τις δραστηριότητες των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών και συγκεκριμένα την εκτέλεση «εργολαβιών» για τρίτες χώρες. Εδώ τα πράγματα ξεφεύγουν.

Μιλάμε για καραμπινάτη εξωθεσμική εκτροπή του πολιτεύματος. Αργά ή γρήγορα θα κληθούν να απολογηθούν στην δικαιοσύνη όσοι έβαλαν υπογραφές για την κατάλυση της Δημοκρατίας.

ΠΗΓΗ >> https://edolio5.blogspot.com/2022/08/blog-post_6.html

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr