Home Greek News Η Ελλάδα υποστηρίζει την «πολιτική της ενιαίας Κίνας» εν μέσω του ταξιδιού της Nancy Pelosi στην Ταϊβάν

Η Ελλάδα υποστηρίζει την «πολιτική της ενιαίας Κίνας» εν μέσω του ταξιδιού της Nancy Pelosi στην Ταϊβάν

by _
0 comment 130 views

Η Ελλάδα υποστηρίζει την «πολιτική της ενιαίας Κίνας» («One China Policy») εν μέσω του ταξιδιού της Nancy Pelosi στην Ταϊβάν…

ΜΟΣΧΑ (Sputnik) – Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας εξέφρασε την Τετάρτη την υποστήριξη για την «πολιτική της μίας εννιαίας Κίνας» κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Κινέζο ομόλογό του, Γουάνγκ Γι, στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης της Ένωσης Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) στην Καμπότζη.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, έλαβα τη διαβεβαίωσή του [του Wang] για υποστήριξη για την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας ενόψει των προκλήσεων που αντιμετωπίζει. Μια θέση που είναι πλήρως σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο, θεωρώντας ότι η Κίνα είναι μια μόνιμη Μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας. Επίσης, είχα την ευκαιρία να επαναλάβω την υποστήριξη της Ελλάδας στην «πολιτική της μίας Κίνας», η οποία είναι και η ευρωπαϊκή θέση σε αυτό το θέμα», ανέφερε ο Δένδιας σε δήλωση που επικαλείται το υπουργείο.

Νωρίτερα, ο Δένδιας και ο Γουάνγκ είχαν συνάντηση για να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις ενόψει της 50ής επετείου από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων, με επίκεντρο το εμπόριο, τις επενδύσεις, τον τουρισμό και τον πολιτισμό, σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

Αρκετοί παγκόσμιοι πολιτικοί εξέφρασαν τη δέσμευσή τους στην «πολιτική της μίας Κίνας» και επέκριναν την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν. Η Πελόζι έφτασε στην Ταϊβάν την Τρίτη στο πλαίσιο της περιοδείας αντιπροσωπείας του Κογκρέσου στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, παραμερίζοντας τις ιδιωτικές προειδοποιήσεις της κυβέρνησης Μπάιντεν σχετικά με τον κίνδυνο που θα μπορούσε να φέρει η υψηλού προφίλ διπλωματική επίσκεψή της και προκαλώντας έντονη απάντηση από την κινεζική κυβέρνηση.

Η Κίνα διεκδικεί την κυριαρχία στο αυτοδιοικούμενο νησί και έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει για τυχόν επαφές μεταξύ Ταϊβανέζων αξιωματούχων και πολιτικών ηγετών από άλλα έθνη, ιδίως τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών Stephane Dujarric δήλωσε την Τρίτη ότι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας είναι ο μόνος νόμιμος εκπρόσωπος της Κίνας σύμφωνα με το ψήφισμα του ΟΗΕ, που εγκρίθηκε τον Οκτώβριο του 1971.

ΠΗΓΗ >> https://sputniknews.com/20220803/greece-supports-one-china-policy-1098085453.html

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr